HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Lelkes és kitartó mozilátogatóként éltem a Palace Cinemas nagyszerű ajánlatával, hogy a most is zajló Filmnapok (korábban Moziünnep) alkalmával szervezetten bekukucskálhatunk oda, ahová halandóként nem juthatunk be. Egész konkrétan megtudhattuk milyen a gépház belülről, milyen egy digitális és régimódi vetítőgép, milyen dolgok zajlanak le egy moziban, amire az ember nem is gondol.

A fél órás túrából lett másfél és nagyon közvetlen, kedves és információdús volt az egész. Előttünk indították a filmet, hallhattuk milyen hangos a gépterem, hogyan néz ki a vászon hátulról. Ajándékként kaptunk eredeti filmszalagot is, ahol végre pontosabban megvizsgálhattam, hogy hogyan zajlik ez a sokszor emlegetett "a hangsáv ott van a szalag szélén" magyarázat.

A részletekbe túlságosan belemenni nem szeretnék, mert ezt úgyis át kell élni. Mindenesetre nagyon le a kalappal a mozis csapatok és főként a gépészek előtt, mert az nagyon kemény meló. Igazi megszállott és filmrajongónak kell ott lenniük és pont ezért szakad meg a szívem, hogy mennyire haldoklik ez az egész ipar, amiatt, hogy sokan nem tudják értékelni. Helyette letöltenek és nem is gondolnák, hogy ezzel nem főképp a Warner Bros. vezérigazgatójával szúrnak ki, hanem a kisemberrel, aki ott él ahol ő...

Egy vetítés kb 23%-os látogatottságnál térül meg. Idén meg tudnám számolni egy kezemen, hogy hány olyan filmen ültem benn, ahol ez az értéket túllépték... És ez nagyon gáz...

Akit érdekelne még ilyen túra, jelentkezzen bátran. Ha mostanra nagy valószínüséggel már nem is fog tudni beférni, állítólag a nagy kereslet miatt hamarosan megismétlik az akciót. Úgyhogy írjatok bátran! Tényleg megéri!

Címkék: élmény

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr872303805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.09.17. 17:51:42

Én mindig bírtam az ilyen "betekintés a kulisszák mögé" akciókat. Emberbarát kis ötlet! :)

Zeratul86 2010.09.17. 19:47:57

Én a színház kulisszái mögé néztem be nemrégen (1 éve). Akkor még nem tudtam hogy pár hónap múlva ez lesz a munkahelyem.:D

algi 2010.09.17. 22:40:55

Az a gáz, hogy úgy vettem észre, hogy - gondolom anyagi okok miatt - a nagy, csillivilli mozik se becsülik meg ezt a szakmát. Volt egy idő, amikor olyan volt beülni moziba, mintha tojáshéjakon lépkedék, szinte alig volt olyan gépész, aki nem hagyta életlenül a képet. A leggázabb az volt, amikot a Mamutban a Rap, Revü, Rómeót trapéz alakúra vetítették. Gondolom, ma már a digitális technológia kiküszöböli az ilyesmiket. Legalábbis újabban nem tapasztaltam ilyet.

Nikolas Jr. 2010.09.18. 13:22:23

Persze hogy haldoklik az ipar, ha egyszer normális mozit sem tudnak csinálni... Zalaegerszegen a Cinema City például olyan mint egy házimozi, Nagykanizsán az új mozi pedig sz.rt sem ér. Halk, nem fűtik, a térhatás sem az igazi, vetítés közben félhomály van, stb. Komolyan mondom visszasírom a régi szép időket, mikor Nagykanizsán még Hollywood Multiplexes mozi volt... :(

alien88 2010.09.18. 14:09:38

Ez most lehet, kemény vélemény, de átlagban nem a kisemberek a hibásak, mert kénytelenek letölteni... :S Magyarán pl. én - tanulok - nem rendelkezem olyan kasszával, ami megengedhetné, hogy legálisan vehessek filmet (max szutykot - 99 Ft-os papírtokos, legtöbbször noname sz@rságokat). A moziról még csak nem is álmodom, mert azért az sem olcsó mulatság. Szóval meggondolom, hogy elverjem-e a pénzemet 1 filmre, vagy esetleg befektessek pár száz Ft-os SMS-be a letöltésnél, amivel nem egy, hanem kb. 25-50 filmet le tudok szedni - esetleg egy online nézős oldalra fizetek magamnak elő.
Szerintem, nincs normális ember, aki ne menne moziba, esetleg nem boltban venné a filmeket - ha megtehetné...

freddyD 2010.09.18. 15:18:30

@alien88: Ebben nagyon tévedsz ám. Azok ugyanúgy letöltik és közben Mercedes-el járnak...

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2010.09.19. 16:14:28

Érdekes lehetett.
Egyébként az a baj az emberekkel a filmek szempontjából, hogy mindenki a tartalomra megy. Ezért töltik le. Egy jó borító, egy szép kiadás vagy jó extra lemez már nem számít nekik. A lényeg, hogy tudják mi van a filmben. Az már nem érdekli őket, ha kb. nézhetetlen mozis minőségről van szó. A moziélmény pedig utánozhatatlan, oda azért érdemes járni:)

kav12 2010.09.30. 16:11:22

Én egyszer egy ilyenen, osztállyal voltam :) Nekem nagyon tetszett :Đ Akkor épp a Harry Potter 6 volt az új :Đ Nem mondom, hogy könnyű, mert nagyon nehéz a gépész munkája! És az is igaz, hogy filmrajongónak kell lenni, hogy ilyeneket végig csinálj, ugyanis egy nap ugyanazt a filmet minimum 3x kell "végignézniük" :Đ És, ha jól emlékszem iszonyú meleg volt a helységben, pedig volt "légkondícionáló", néhány ventilátor képében :Đ Csak mi nem Palace-ban, hanem a Corvinban voltunk :P

Legó Bálint 2010.10.16. 20:47:32

Jó a mozi, aláírom, csak mifelénk Szfváron 1400 HUF egy mozijegy... :(
A diák is azt hiszem 1000 HUF...

Plusz 1000 forint buszpénz (munkába biciklivel járok, buszbérlet nincs).

Hetente ha egy filmet megnézünk a párommal, akkor az havi szinten 10-15000 forint. Sajnos azt meg tudom jobb dolgokra költeni.

Mondjuk fele ennyiért lenne kedvem gyakrabban menni, de még akkor is ott van, hogy gyakran nincs olyan, amit érdemes lenne nézni.

Faramuci egy helyzet, azt elismerem. ÉS minden tisztelet a mozigépészeknek! :)

ricsaka666 2011.05.25. 21:07:28

Én is szeretek moziba menni, és nagyon szívesen járnék rendszeresen, most is kapásból három filmet tudnék mondani, amit meg akarok nézni, ha jobban utána néznék sokkal többet találték, de olyan drága egy mozi, hogy nem szívesen jár az ember.. Ha olcsóbb lenne, rendszeresen mennék, de így.. Kb fél éve nem voltam, bár most lehet elmegyek a Fast Five-ra :P
süti beállítások módosítása