HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A videó végétől eltekintve spoilermentes, de jelzem, hogy hol kell kinyomni, aki nem akarja látni

Címkék: bemutató freddy ajánlásával

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr604691163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.08.02. 07:10:18

A 28 nappal később nekem jobban bejött. A mindenhol feltűnő zombiapuka elégé lehúzta a folytatást a szememben.

JRtelecaster 2012.08.02. 07:10:21

Hello freddyD! Érdekelne, hogy milyen programmal veszed fel a szinkront, és mivel vágod össze a videót? Köszi előre is!

milan97 2012.08.02. 07:10:24

Freddy hol vetted meg a képregényeket?

Setemény 2012.08.02. 07:10:30

Romero korai zombi-filmjei szintén az emberekről és a köztük lévő konfliktusokról szólnak. Az újabb munkáiról azonban jobb elfeledkezni...

freddyD 2012.08.02. 07:16:54

@133: Audacity, Power Director

@milan97: Ööö, könyvesboltban.

@Setemény: Még nem láttam minden filmjét, de amit tőle láttam, az inkább volt rossz, mint jó. A Holtak Földje például tetszett, a Holtak naplója viszont az egyik legrosszabb film, amit láttam. De hogy a legrosszabb horror, az fix.Még a 99 forintosokat is inkább megnézném újra, mint azt.

A régi Holtak Hajnala szerintem meg rettenetesen túlértékelt. Okés, hogy akkori időben az a trancsírozás még újszerű volt, de ez nem mentség a pocsék színészkedésre,röhejes végére és úgy egyáltalán a zombik szörnyűek voltak. Basszus el lehetett lökni őket, csoda, hogy valaki is meghalt ott.

Annak a remake-je véleményem szerint alaposan lealázta azt

SPOILER

@Mick Kramer: 28 nappal később egészen a katonai központig szerintem kiváló volt, de ott valami megtört. Szerintem marhára nem volt szükség a bekattant katonákra. Alaposan szétcseszte a filmet

Aleka 2012.08.02. 16:56:31

Nagyon jó volt a videó, érdekes hallgatni a véleményeket a korai részekről, reméljük a magyar kiadás is tempósan fog megjelenni, mert nagyon igényes megjelenések. Amúgy nem csodálkozom, hogy a legutolsó két könyv a kedvenced, mivel a képregényorozat kötetenként jobbnál jobb lesz, a későbbiekben minden karakter a helyére talál és szimpatikusabbá válik! A rajzstílus, pedig a hatodik szám(1. kötet) utáni rajzolóváltás miatt változott meg :)

algi 2012.08.02. 16:56:58

@freddyD: Nekem se tetszett az eredeti Holtak hajnala, de a remake annyira hatásvadász, hogy már inkább nevetséges. Könyörgöm, zombiszülés? Legutóbb ilyen infantilis durvulást az AvP2-ben láttam.

Romerótól szerintem az eredeti Élőholtak éjszakáját érdemes megnézni, meg az eredeti Holtak napját. Utóbbiban szerintem kifejezetten jól működik a társadalomkritika.

Tudom, hogy az eredeti Holtak hajnalában is a plázába járókat akarták hasonlítani a zombikhoz, de ez a poén kb. öt percet bír el, a film meg van vagy 2 óra. Ez a reflektív mondanivaló sokkal jobban működik a Left 4 Dead 2 játékban, ahol a "nézőt" végig foglalkoztatja a játék.

De tényleg: bár a mű-PC-ség nevében igyekszenek letagadni mindenféle véletlen hasonlóságot, a Left 4 Dead 2 olyan szinten kritizált egyes amerikai aktuálpolitikai eseményeket (ahogy New Orleanst cserben hagyta a hatalom a Katrina-hurrikán idején, beleértve a Blackwater biztonsági cég alkalmazását), hogy kenterbever mindenféle zombifilmet.

freddyD 2012.08.02. 18:07:14

@algi: Jó, hát a zombiszülés az olyan, amilyen. Nem volt rá szükség, de én úgy vagyok vele, hogy miért is ne? Nekem nagyon tetszik az a film, egyik kedvenc horrorfilmem is, de a legfontosabb: Nálam dimenziókkal jobb, mint az eredeti.

algi 2012.08.02. 20:38:34

@freddyD: Jó, nekem a legegyszerűbb, mert egyik se tetszett. :)

Én úgy vagyok a szükségtelen erőszakkal, hogy zombis horrorban nyilván megengedhető. De van egy… hogy is mondjam? Ésszerű határa annak, hogy mennyire durva dolog kerülhet be szükségtelen erőszakként. Az pl. nekem okés, hogy bármekkora mennyiségben gyilkoljanak lehetőleg egyszerű módszerekkel embereket, zombikat stb. De ahhoz a bizonyos jelenethez különös fifika kellett, hogy a forgatókönyvíró összehozza. Már jóval korábbról kezdve elő van készítve az a jelenet. Tehát az alkotónak fontos volt, hogy bekerülhessen.

Ha vesszük mondjuk az eredeti Holtak hajnalának az elejét (szerintem az eleje kifejezetten jóra sikeredett), amikor a kommandósok járják a lakásokat, és szétlőnek mindent, ami zombira hasonlít, van egy jelenet, amikor az egyiknek felrobban a feje.

Ez nagyon túlzóan véres jelenet volt, de én még azt is megkockáztatom, hogy nem volt fölösleges, mert megmutatta, hogy mennyire durva és erőszakos világból menekülnek el később a hőseink. Később megtudtam, hogy ez eredetileg benne se volt a forgatókönyvben, hanem az eredeti befejezéshez készült műfejet még fel akarták használni, úgyhogy szétlőtték egy puskával, és betették az elejére. Na, az ilyen jellegű fölösleges erőszakkal semmi bajom.

Egyébként az, ahogyan forgatták a remake-et, az különösen tetszik, főleg az elején ahogy az autóhoz rögzített kamerán keresztül látjuk az eseményeket. Inkább csak a forgatókönyvvel van bajom, pontosabban a hatásvadász részeivel.

Setemény 2012.08.03. 13:34:09

@freddyD: Az eredeti Holtak hajnalában a zombik béna külsejét aláírom. De ahogy algi is mondta, a kezdés nagyon jó, engem meg onnantól elkapott a hangulata, és ez a nyomasztó érzés végigkísért az egész filmen, így engem meggyőzött a film. Az élőhalottak éjszakáját viszont érdemes megnézni(sőt a remake, amit Tom Savini rendezett, is nagyon jól sikerült), mert azzal kezdődött az egész, és az fektette le az alapjait a modern zombifilmeknek. Meg szerintem a társadalom-kritika abban a filmben működik a legjobban. Holtak napja viszont a legszórakoztatóbb darabja a sorozatnak, nagyon újat nem tud mondani, de nem is nagyon akar. A gore viszont elsőosztályúan van megcsinálva benne. Tom Savini kitett magáért. Megkockáztatom, hogy a legjobban kinéző zombik, és gore-jelenetek abban a filmben találhatóak.

The Cube 2012.08.03. 15:21:05

Sztem a 28 nappal később a jobb film, a végén a katonai táborban tényleg változik a film hangulata, de a lényege megmarad; hogyan próbálnák folytatni az életet. A 28 héttel később is nagy kedvenc, de ott engem is nagyon zavart az apa aki szuperzombi lesz, mert arról van szó: használja a biztonsági belépőjét, elrejtőzik a bombázáskor...stb.

FreddyD a képregények rajzolása azért ennyire változó, mert eleinte történt rajzolóváltás, de később beáll egy egységes stílusra

SPOILER
A sorozat második évadában én is nagyot csalódtam. Rengeteg irracionális döntés volt, kezdve azzal h a kislányt a fél évadon keresztül keresik és azon kívül szinte semmit nem tesznek. A végén már Rick annyira inkompetens vezetővé válik a folyamatos bizonytalankodásával és jófiúságával(az utolsó részig), hogy Shane és a szőke nő sokkal szimpatikusabbá válik, annak ellenére hogy kegyetlen dolgokra sarkalják a csapatot. Épp az a poén h a végén Rick elég keményen Shanere kezd hajazni, ahogy bekeményít és nem törődik többé a demokráciával a csapaton belül, holott egészen addig negatív színben tüntették fel az ilyen választásokat. Másrészről én nem annyira fedeztem fel ebben az évadban karakterfejlődést, mert bár Rick sokat gondolkodik és moralizál, hogyan kéne vezetni a csapatot, de a végén nagyon hirtelen jön tőle a fordulat, hogy kemény vezetővé válik, és másoknál is azt láttam, hogy fokozatos fejlődés helyett villámcsapásszerűen váltanak hozzáálást.

freddyD 2012.08.03. 15:23:49

@The Cube:

SPOILER
Igen, erre gondoltam, mikor a videóban egy helyben totyogásról beszéltem. Nekem még az volt idegesítő a sorozatban, hogy miért Rick a goré. Ki nevezte ki főnöknek? Idegesít ez a tényező, holott más lényegesen kompetensebb volna. Ezt a képregényben jobban megoldották, még meg is beszélik a témát (igaz, a harmadik kötetben, tehát lehet, hogy a sorozatban is madj szóvá teszik hamarabb, de ezt már rég meg kellett volna említeni). Shane néhol tényleg túl agresszív, erőszakos volt, de legtöbbször úgy vélem neki volt igaza.

algi 2012.08.03. 21:35:48

@Setemény: Egyébként én a "rendezői" változatot láttam az eredetiből, ami valójában a kevésbé jól sikerült. (Ha jól emlékszem, talán Cannes-ra el kellett készülni határidőre vele, úgyhogy Romero gyorsan összevágta, így lett az "eredeti," "rendezői" változat, de valójában a szerzői szándéknak a későbbi változat felel meg jobban.) Szóval kíváncsi vagyok, hogy vajon ezért nem tetszett-e nekem a film. Lehet, hogy a végső változat kifejezetten tetszene.
süti beállítások módosítása