HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #84 (2015 Október) 172 perc

Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD

Téma:

-Mélyütés (00:47:58)
-Sicario (01:11:27)
-Bíborhegy (01:28:00)
-Beasts of No Nation (01:49:36)
-The Two Escobars (02:09:40)



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (152 MB) 172 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

 

Címkék: filmbarátok podcast

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr668026714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2015.10.28. 00:25:07

Kösz a podcastet srácok !
Jó témák voltak, bár kicsit rövid lett :P

2:20 nál járok, pár észrevét.
Gergő miért furcsa srác ?
Egy agilis, okos gyerek, ez manapság talán egyeseknek fura, de attól nem ő a szakállas nő a Cirkuszban, hanem sokkal inkább a mélysötét gyökerek,akikhez képest ő "fura". Mégha azok is vannak többen. Ja, gyorsan beszél. Ez sokszor a gyorsabban gondolkodók sajátja.

Freddy emlegeti azt a Csábi nevűt, hogy mindig betrollkodik, na azt meg bannoljátok ki :P

Star Warshoz: ha élni akarsz Freddy, csak pozitív dolgokat, még gondolati szinten is. Nem lesz nehéz megtalálni téged ezzel az orral :P

Sicario: nekem egy bajom volt vele, hogy nem BDT karakteréről szólt. Erről egy előzményfilmet szivesebben néztem volna. Illetve hogy a csaj karaktere megint hozta a szokásos amerikai főttagyú hülyét : " akkor is feljelentem...feljelentek mindenkit ". Könyörgöm, a vezérnek az amerikai elnök különcsapata a Delta force bokázott, akkor egy amerikai hivatalnoknak, egy FBI ügynöknek nincs annyi esze,hogy levágja kinek nagyobb a farka a falkában és mennyivel ? De nem, ez akkora hős, hogy terepen nekimegy a céges gyereknek.

Ruanda: HUTUK !!!és TUSZIK !!!
(Nem először kavarodsz bele Freddy)
Nem láttam a Hotel Rwandát, gondolom az egy "terepfilm" de érdemes elolvasni (illetve megnézni, mert több dokufilm is készült) a helyi ENSZ erők parancsnokának, Romeo Dallaire-nek a könyvét a Kezet ráztam az ördöggelt.

Ez mutatja a nyugati világ (értsd USA meg a szokásos francia)politikai közömbösségét, szemétségét. Az amerikaiak pillanatok alatt képesek lettek volna rendet tenni, talán még a franciák is. A dokumentumfilmben Madaline Albright ejti a krokodilkönnyeket- undoritó. Maliba, ami ugye kulcsországnak számit a francia érdekekben, sokkal kevesebbért ugráltak le a légiósok. Ruandában csaj gorillák vannak, azok nagyrészét is megették már.

A másik oldala a ruandai sztorinak (elfelejtettem a cimét, a machete talán szerepel benne) a volt Interahamwe tagok visszaemlékezései...basszus, abból azért kijön, mennyire nem egy spontán dolog volt ez a genocidium, de nem is ez a szörnyű benne, hanem hogy (hasonlóan a Zimbardo kisérletben történthez) teljesen átlagemberek hogyan válnak tömeggyilkossá. Nem tudom van-e őrültebb dolog, mint az a visszaemlékező, aki elmondja, minden reggel bementek élezett machetével a falu főterére, meghallgatták a pártfunkcit, dumáltak, ittak egy sört és elmentek levadászni a mangove mocsarakba menekült családokat. Több száz embert ölt megy igy egy egy elmebeteg és utólag persze szánom bánom van a könyvben, de szerintem ma se fogták fel, mit tettek.

Gyerekkatona dologhoz:Nem tudom van-e jobb könyv mint a Gyerekkatona voltam Afrrikában, még ti játszottatok. Semmi más nem történik, mint egy békés gyerekkor azzal szakad meg, hogy az évtizedes polgárháborús front nem várt módon átgörül rajtuk.Nem nagyon van pozitiv szereplő benne, de igazából negativ sem. Erőszakhoz, szokványos sztori, hogy az elbújt kisfiú szeme előtt ölik meg az apját, erőszakolják halálra az anyját és a lánytestvéreit. No comment, ez Afrika, mióta feloszlottak a gyarmatbirodalmak. De senki ne nézze már gyerekeknek a gyerekkatonákat.Ők már valami mások.

Ja, ritka hülye, aki az afgán, vagy szir menekülteket ezzel összekeveri, a legnagyobb különbség, hogy afrika törzsi alapú társadalom (ezt nem birják felfogni az amerikai hibbantak) és nem fehér-fekete ellentét mozgatja őket. Ezt csak mi, meg a washingtoni gyökerek akarjuk igy látni. A mai napig (pld Kongóban- tököm tudja most mi a neve)ezért minden más törzshöz tartozó gyereket gondolkodás nélkül megölnek, nőket halálra erőszakolnak, méhen szúrnak, levágják a mellbimbóket (egyszerűen azért, mert arrafelé nincsennek tápszerek, ha az anya nem szoptat, a gyerek meghal). Ezzel szemben az araboknál hatalmas a gyerekkultusz, az igen extrém, ha gyereket bántanak.

Más kérdés hogy miért gáz őket ilyen számban beengedni, nem is topiktéma.

Rico69 2015.10.28. 03:25:35

Jézus..." Azért találták ki az amerikaiak a rögbit..."
A rögbit az angolok "találták" ki, még a nevét is angol városról kapta. Pont mint a futballt.

Két félidő a pokolban, Régi idők focija (Minarik Ede nincs meg ?),A csodacsatár, Peléről , Puskásról nagyon ismert dokumentumfilmek, Csatár a pácban (jó, ez lehet hogy csak itthon, meg Fro. ban volt ismert),a Hooligans (bár az nem konkrétan a fociról szól, de Cahrlie Hunnam -et ebben láttam először).

Tonya Harding volt kanija nem törte el Nancy Karrigen lábát, csak zúzódása volt, úgy emlékszem. Valamelyik wikis szócikk is rosszul irja.

Capowne 2015.10.29. 11:11:36

Remek podcast volt, mert sok jó címet írtam fel a must see listámra! köszönet érte :)
Zoly amit mondott Mensonnal kapcsolatban, hogy a Rock "halála" annak köszönhető, hogy már megfogtak minden dallamot a gitáron eléggé erős agyfaszt váltott ki belőlem :D. Nem Zoly miatt, csak én még nem hallottam ezt a kijelentést, és hát szerintem nem kis marhaságnak. Röhejesnek tartom hogy pont egy Manson féle divatbohóc tesz ilyen kijelentéseket, akinek minden száma ugyan úgy hangzik... Na nem részletezem, szerintem ez úgy ahogy van marhaság, és ugyan így elmondható ez a horror műfajjal vont párhozamra is. Szerintem nem azzal van a baj, hogy a műfaj már meglépett mindent, hanem csak azzal, hogy nem eléggé rugalmas, vagyis hogy nem alkalmazkodik az újabb társadalmi rétegek félelmeihez. A horror régen azért volt egyedi műfaj, mert megdöntött rengeteg tabut, és manapság ez teljesen hiányzik a műfajból szerintem.

sakkos 2015.11.06. 19:44:36

Ha már filmes klisék, engem is rohadtul zavar pár dolog, például hogy a laptopokat soha nem kapcsolják ki, csak lehajtják a képernyőt. A számítógépeket se kapcsolják ki, csak a minitort néha. Vagy ha ritkán ki is kapcsolják, nem a szabájos módszerrel.
Vagy mikor telefonálnak, legtöbb esetben már azelőtt felveszik a túloldalon lévő telefont, mielőtt egyáltalán a legeslő kicsengést elvinné a jel (időben mérve).
De a legidegesítőbb, amikor videókra, meg képekre ZOOM-olnak digitálisan, hogy ezzel élesítsék a képet. Kérdem én... Egy fos VHS minőségű videóba hogy ZOOM-olnak bele úgy, hogy tisztuljon a kép? Ez fizikai képtelenség, meg hogy digitálisan élesítenek, és egy térfigyelő kamera okádék pixelhalmazából olyan tűéles képet csinálnak, amiből felismerik az elkövetőt arcról, holott azelőtt csak egy felismerhetetlen elmaszált pacsmag volt a komplett ember. De a csúcs az volt, amikor a Sinister Super8-as(!) képének KAMERÁVAL ÁTVETT VERZIÓJÁBA (ahol ugye mégtovább romlik a minőség) ZOOM-olt bele az ember, és tűéles képet kapott a maszkosról... Ilyenkor már sírni tudnék, hogy ennyire hülyének néznek...

Terrordrone 2015.11.06. 23:26:24

@sakkos: Szerintem ezekkel egyszintű, hogy a számítógépeket rendszeresen billentyűzettel kezelik, az egeret hírből sem ismeri senki:D

Rico69 2015.11.09. 10:20:39

@sakkos:
És akkor még ezt lehet fokozni, mikor a kirakatban visszatükröződő arcrészletet rakják össze, ami egy visszapillantón át tükröződik a pocsolyában.

A gépelés engem is idegesit, főleg mikor valami hackertámadást védenek ki.Alap mikor az NCIS ben a két geek egyszerre gépel ugyanazon a billentyűzeten. Nem is az, hogy mit (bár megérne egy misét, akkor irnak valami progit ?) De egyszerre ? Mint valami kétkezes zongoradarabban ?
süti beállítások módosítása