HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Pár filmes blog pályázatára készítettem el ezt a videót. Még nem csináltam ilyet, elég sok vágásmunka kellett, még szerencse, hogy viszonylag jól ismerem a filmet. Remélem kedvet csináltam nektek és szívből ajánlom a kedvenc színészem többi művét is. 

Címkék: bemutató

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr472157596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2010.07.17. 18:41:14

Nagyon szeretem a háborús filmeket, és ez valóban egy igazi csemegének látszik ahogy Te is mondtad. Szerintem beszerzem és megnézem. És a bemutatódhoz is csak gratulálni tudok. Nagyon élvezetes volt, jól bemutattad, és kedvet csináltál a filmhez szerintem sok embernek, köztük nekem is.

pierdol się 2010.07.17. 18:54:27

Ez a film nem néz ki rossznak!

algi 2010.07.17. 19:13:43

Őszinte leszek: szerintem ez egy elég száraz bemutató lett. Igazán feldobhattad volna valamivel, mert nagyrészt másból sem állt, mint abból, hogy kiválogattál pár jelenetet és azokon lelkendeztél.

Most sokan azt kérdezhetik, hogy vajon mit lehetne még csinálni egy videós filmkirikával, de aki kíváncsi erre, annak ajánlom figyelmébe a Red Letter Mediát:

www.youtube.com/user/redlettermedia?blend=2&ob=4

Főleg Star Trek és Star Wars kritikákat csinált. És nem elsősorban arra gondolok, hogy felvett egy fiktív személyazonosságot (egy pszichopata gyilkosét), hanem remekül rávilágít olyan összefüggésekre, amelyek nem egyértelműek. Ráadásul figyelmébe ajánlom a jelenetválasztásait, egy-egy jól megválasztott snitt 100%-ig alátámasztja az állításait. (Mert ő főleg konkrét tényeket állít, nem pedig szubjektív véleményt mond arról, hogy csak kicsit jó vagy kicsit rossz-e a film.)

freddyD 2010.07.17. 19:17:59

@algi: Szándékosan nem akartam "feldobni" semmi bevágással, hanem csak a filmre helyezni a hangsúlyt. Illetve McQueenre az elején, mert lefogadom, rengetegen nem is hallottak róla.

A végéről is meséltem még volna szívesen, mert van hozzá pár érdekes sztori (konkrétan elfogyott a film és ezért tűnik ilyen összecsapottnak), de mivel nem akartam elárulni a végét, lemondtam róla.

De köszi a konstruktív kritikát, megnézem a linkedet is

Gaben No.1 2010.07.17. 21:42:36

Megmondom őszintén kedvet csináltál nekem a filmhez. Az elején unalmasnak tűnt a film, de amikor át akarják verni a németek az vicces lehet. Nekem kicsit arról a részről a Tanú című magyar film ugrott be. Az is tetszett és majd erre is rákeresek!

-=RockerLaLee=- · http://rockerlalee.blog.hu 2010.07.17. 22:16:30

Alapvetően nem vagyok túlzottan oda a háborús filmekért (kivétel: Saving Pvt. Ryan, Black Hawk Down), viszont ez megtetszett. Elképesztő, szinte rajzfilmbe vagy vígjátékba illő módszerek, de néha komolyság is kerül a filmbe, nem egy sablonos valami.

Steve McQueen-t ezen kívül a Pillangó (Papillon) c. filmben láttam, ott is hatalmasat alakít bár, ott nem ilyen 'laza'. Az elején említett reményvesztett mimika viszont szinte egy az egyben ilyen a Pillangóban is. Köszönöm, hogy kedvet csináltál a filmhez. :)

A Heat Of War bemutatód első videójában is szerepel ez a dvd, nemde? Bár akkoriban könyvnek néztem.. Ha a jövőben a szabadidőd engedi, szerintem készíts még hasonlókat a kedvenc filmjeidből. :)

freddyD 2010.07.17. 22:37:24

@-=RockerLaLee=-: Nézd meg még tőle a "Nagy Szökés" című filmet. Egy élmény.

Heat of War-os dologra nem is emlékszem. Úristen, jobban ismeritek, mint én magam. Mondjuk én ritkán nézem a saját dolgaimat

Zeratul86 2010.07.18. 10:58:53

@-=RockerLaLee=-: Nekem is eszembe jutott a Heat of War videó.:)
@freddyD: Én nagy háborús film rajongóként nagyon szeretem McQueent.:)
Egy érdekesség: tudtátok hogy Bruce Lee tanítványa volt és ő volt az egyik aki vitte a koporsóját a temetésén?
(Szeretek ilyen - csak számomra érdekes - infókat olvasgatni imdb-n.:D)

freddyD 2010.07.18. 11:04:25

@Zeratul86: Wow. Ezt én sem tudtam. Pedig már nem egy dokumentumfilmet láttam McQ életéről. Kösz

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.07.18. 11:25:10

freddyD minőség :) OW-n is tetszenek a filmbemutatóid, ez is jó lett. A film is biztos jó, bár a háborúsok nem annyira vonzanak.

m.gabesz 2010.07.18. 12:56:55

@freddyD Nagy Szökés a kedvencem,már 3x láttam de nem tudom megunni,ezt is biztos meg fogom nézni,mert nagyon megtetszett :D

2010.07.18. 13:48:30

tényleg száraz volt egy kicsit, ráadásul sokkal kevesebbet beszéltél mint amennyit a filmből bevágtál... mindenesetre egy olyasvalakinek aki tájékozatlan a filmvilágban (pl. én :D), ez a bemutató is tetszhet :) nekem is tetszett, szóval sok sikert az Oscar-on :)

Cervantes444 2010.07.18. 21:47:04

Nos, nekem felkeltette az érdeklődésemet a film iránt. Valószínű hogy megnézem, köszönöm a videót. Üdv!

Strife 2010.07.20. 23:37:19

Eddig csak a "Hét mesterlövész"-t láttam tőle, és ez sem rossz. Nem vagyok oda a hasonló filmekért, de ez igenis jóra sikeredett.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2010.07.29. 00:43:35

FreddyD, neked valami porszívóügynöknek kéne lenned vagy én nem is tudom, de valami marketingesnek vagy PR-osnak az biztos.:D
Mielőtt megnéztem volna a videót szégyellem, de egyszer sem hallottam Steve McQueen-ről, aztán utánanéztem és láss csodát: imádom a filmjeit. A Pillangó a kedvencem, eléggé leamortizálva nézett ki a végére és elég hitelesen is játszott.

Köszönöm FreddyD!

freddyD 2010.07.29. 16:58:29

@Twix: Na, pont 1 ilyen reakcióra vártam. Már megérte több órát szarakodni a videóval :) Köszönet érte

Mit láttál még tőle?

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2010.07.29. 18:46:30

A Hét mesterlövészt és a Nagy szökést láttam még. Jelenleg pont a Hősök poklára és a Pokoli toronyra várok.

Érdekes, hogy ebben a két filmben - A Hét mesterlövészben és a Nagy szökésben - viszonylag kevés szerepet kapott egy-két másik szereplőhöz képest - szerintem Charles Bronson mindkét filmben több szerephez jutott, a Nagy szökésben még szerintem Blythe-ot is többet láttuk, mint Hilts kapitányt - és mégis ő az, akinek a játékában abszolút nincs semmilyen hiba, teljesen életszerű, emeli a film szintjét és igen: King of Cool, a Hét mesterlövészben is az ő karaktere adott megnyugvást a történetben és a nézőnek is. Egyébként, ahogy eddig elnéztem nagyon jó forgatókönyvekhez jutott.

A King of Cool a The Cooler King után jött vagy fordítva? Vagy a kettő között nincs semmilyen összefüggés?

Nem vagyok fideszes 2010.08.08. 03:11:06

Jó ajánló volt, nekem bejött.

Hamár II. vh., kevéssé ismert film és átverős-trükközéses móka, egy kis ízelítő az én egyik nagy kedvencemből:

www.youtube.com/watch?v=lovfk3pqvdY

2010.08.21. 18:04:47

Nagy Steve McQueen rajongó vagyok, nem tudok rossz filmet mondani tőle, bár még nem láttam az összes filmjét, de tényleg még a "The Getaway" meg a "The Sand Pebbles" is tetszett, pedig ezekben komoly romantikus töltet is van ami nekem a legtöbb filmet kinyírja, de McQueen egy zseni, erre nem lehet mást mondani. Sajnos magyarul nem igazán találkoztam még a filmjeivel, csodálom hogy neked ilyen sok itthon megjelent filmed van tőle. Egyébként McQueen versenyzett is (mint a Le Mans című filmben), sokan az autós világból nem is szerették e miatt, nem akarták hogy egy színész is "befurakodjon" a soraik közé. Ennek ellenére indult versenyeken, többek között a Sebring-i 12 óráson egy Porsche 980/02 volánja mögött (aki egy kicsit is ért ehhez tudja ez milyen komoly dolog, képek róla és McQueenről itt: theselvedgeyard.wordpress.com/2009/05/12/the-legendary-1970-sebring-12-hour-race-steve-mcqueens-brush-with-victory ). A "Le Mans"-on kívűl egyébként több versenyzésről szóló filmet is akart készíteni, de sajnos eléggé megkötötték a kezét, bár eggyesek szerint a filmben -annak ellenére hogy nem engedték a managerei- néhol a dublőrök helyett McQueen szerepel a volán mögött. McQueen az autós/motoros kultúra számára is nagy ember, a Bullit üldözős jelenetét sokan a legjobb üldüzős jelenetnek tartják a történelemben, és a Nagy Szökésben történő alakításáról is hasonlóan vélekednek.
Eggyet mondok: ha valahol láttok olyan filmet amiben Steve McQueen szerepel ne hadjátok ki, ez az ember véleményem szerint a legnagyobb hollywood-i színész aki valaha is élt. Nem hiszem hogy nagyot tévednék ha azt mondom kismillió garázs és mozi falán van ott a plakátja, nem véletlenül.

freddyD 2010.08.22. 15:45:42

@Bermuda: Van pár gyengébb filmje azért. Nem nézhetetlenek, de pl a Zsiványok nagy csalódás volt, vagy pl az Elsöprő Túlerő.
Az előbbi nem tudta eldönteni mit akar: Drámának túl lityilötyi volt, komédiának meg nem elég vicces. És többnyire unalmas.
Utóbbinál meg McQueen volt a film fénypontja, sajnos a Frank Sinatra és Gina Lollobrigida féle románc teljességgel szétcseszte a filmet. Fel nem tudom fogni, mi értelme volt ezzel kitölteni a film felét...

Pont ma néztem meg tőle a "Háború Szerelmese" című filmet. Nem volt rossz, de mást vártam.

Grievous Tábornok 2010.10.26. 19:28:21

cső freddy jó lenne ha bemutatnád a code of honor 1 és második részét meg még a mafia 2 játékot is majd ha tudod mutasd már be videón nézz utana nagyon jó akció játékok.
süti beállítások módosítása