HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

02.
január

Condemned

freddyD  |  20 komment

Nagyon rég játszottam valami új játékkal, mármint ami nem a RPCJS-ba való. 23.-án még volt vennivalóm, úgyhogy az Intersparban rohangáltam a milliós tömegben. Elmentem egy szoftverrészleg mellett és nézegettem egy kicsit. Nem akartam játékot venni, de azért megvizsgáltam, mik jelentek meg "mostanság". Ekkor láttam meg a Condemned-et, amelyről azelőtt nem hallottam semmit. A hátsó borító igen meggyőzőre sikeredett, utólag visszaolvasva reális képet mutat a programról. Ritka ez.

A játék hivatalos leírása:

A hatóságok hátborzongató gyilkosságokra figyelnek fel, amelyeket egy ravasz és kegyetlen gyilkos követ el sorozatban. Ethan Thomasként, az FBI sorozatgyilkosokra specializálódott (SCU) ügynökeként feladatod a gyilkos által hátrahagyott nyomok értelmezése... de vigyázz, mert könnyen elmerülhetsz az erőszakosság mételyében! Ez a hangulatos elsőszemélyű nézetes akciójáték a fotorealisztikus környezettel és életszerű fizikával segíti a játékost – azonban nem csak jó reflexekre, de alapos detektívmunkára is szükséged lesz, ha az elmetorzult bűnözők világát túl akarod élni!

* Az életben maradáshoz használj bármilyen fegyvert, amit képes vagy megfogni!
* Teljesen interaktív környezet!
* Az újgenerációs fény-árnyék technológia segítségével teljesen beleélheted magad a történetbe.
* Aprólékosan megalkotott 5.1-es hangtechnológia, amely a bűncselekmények világát hihetetlenül valóságossá teszi.
* Intelligens ellenfeleid kiszámíthatatlanul támadnak rád.
* Használd a törvényszéki eszközök széles választékát a bűntettek helyszínének felderítéséhez!
* Egyedi pszichológiai thriller a F.E.A.R. legendás fejlesztőcsapatától.

Röviden összefoglalnám a jó és rossz tulajdonságait:

+Remek a grafika
+Igen nyomasztó és ijesztő tud lenni. Talán még a Doom 3-nál is jobban frászt hozott rám. Bár az ijesztőbb, de ott nagyon hatásvadász módon szemétkedett az adrenalinszintemmel, itt nagyon elegánsan és visszafogottan. Ettől volt hatásosabb, mert nem lehetett számítani ezekre. Voltak pályák, ahol szinte végig egyedül voltál és amikor már megszoktad, hogy simán járkálhatsz akkor BUMM! Be a pofádba és moshatsz fel alattad...
+Remek pályák. Elhagyatott iskola,metróállomás, áruház...Brrrr
+A közelharc szenzációs. Ahogy a leírás mondta, fegyver híján csomó dolgot felkaphatsz, legyen az gázvezetéknek a csöve, íróasztalnak a fiókja, balta... Az ellenségek sosem ugyanúgy támadnak, néhol tényleg megszenvedsz velük. Az is jó, hogy viszonylag ritkán van rendes lőfegyvered. Úgy túl egyszerű lenne
+Színvonalas a csomagolás,tájékoztató (Legjobb Választás kiadás) és röhejes 990 forintért vettem.

-A történet úgy a feléig elég jó (egy sorozatgyilkost gyilkoló sorozatgyilkost keresünk) utána sajnos nagyon átmegy ilyen paranormális irányba. Bevallom, már nem is nagyon értettem a végére
-Sok bejátszás van, amelyek jól megvannak csinálva. Ha meghalsz és az előző mentéstől kezded, akkor ugyanúgy végig kell nézni. Nem lehet átugorni. Kár érte, mert van hogy percekig csak arra vársz, hogy folytathassam végre.
-A játék végén van egy jelenet, ahol te dönthetsz, hogy mi legyen a befejezés. Utólag kipróbáltam a másikat is és nem volt hatással az outrora :/ Akkor ennek mi értelme volt?
-Lehetett volna több logikai feladat. Igazából nem is volt nagyon
-Rövid

Összefoglalva: Kis hibái ellenére én roppantul élveztem a Condemned-et, nagyon ajánlom azokatnak akiknek tetszett mondjuk a Silent Hill hangulata.Sajnos egy hét alatt végigvittem, de évek múlva biztosan felrakom újra. Már kicsit hiányzik a parázás éjjel, sötétben... A hiánypótlásért kénytelen leszek elővenni régi bizonyítványaimat


 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr272554301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.02. 15:17:07

nálam egy jelenet kapcsolta le nagyon a biztosítékot...a metrónál, mikor át kell lépni egy elkerített részbe, egy korláton...és vki a sötétből rádront és lelök a lépcsőn...ezután ébredsz arra, hogy 3-4 homeless verekszik...na nekem az a pillanat volt nagy :) amúgy a játék tényleg hangulatos, szívesen játszanék még ilyen stílusos játékokkal :)

CODfan 2011.01.02. 15:24:45

én még nem játszotam vele de tuti kiprobálom.Ha még egy parázos játékot akarsz ajánlom a Dead Space-t.én ezt 1990 ft-ért vettem de megérte.

MOMO27 2011.01.02. 17:09:27

Paravágyra szerintem egyértelműen az Amnesia The Dark Descent a legjobb orvosság. :)

algi 2011.01.02. 17:54:23

Orisái harcrendszer. :)

Én a Doom I 2. pályájának a labirintusában máig betojok.

A Half-life 2 Ravenholm fejezete is elég stresszes, a Half-life 2 Episode 1-nek a nagy része pedig olyan brutális a sötétben mászkáló zombiktól, hogy idegösszeomlást lehet kapni tőle.

Amúgy a Doom 3 tényleg szemét volt. Érdemes volt mindig megállni meghallgatni a naplókat, meg elolvasni az e-maileket, addig se kellett félni attól, hogy belefut az ember valamibe.

Clois 2011.01.02. 18:57:56

Én is most nemrég vettem meg, és bár még csak a felénél tartok, tényleg állati. Fosatós,mégse akarok megállni egy sarkon se lenyugodni.:) Bár a történet nem annyira nagy szám...meg nem is mindig világos nekem,hogy ez végül is még nevezhető reálisnak ? mármint azok a zombi félék a metróban meg a könyvtárban nekem már annyira nem tűntek emberinek :)

Amit igazán sajnálok az az,hogy a 2 csak Xbox-ra van, pedig az se tűnt rossznak, még ha egy picit már túlzásba is vitték.

Nem vagyok fideszes 2011.01.02. 19:02:36

A Condemned tényleg jó, én is végigtoltam már 3X. Egyébként tegnap pont sötétedéskor bementünk az üresen álló, rettenetesen lepusztult pécsi magasházba, talán mondanom sem kell, hogy azonnal a Condemned ugrott be. Húztunk is onnan marha gyorsan...

Mellesleg szerintem a valaha volt legbeszaratósabb játék a Thief 3, főleg a Shalebridge Cradle pálya. Aki azon nem parázik, az pszichopata.

Zeratul86 2011.01.03. 10:49:18

Most már lassan nekem is végig kéne vinnem...félbehagytam anno.:)

~Melcsy 2011.01.03. 16:49:44

Nagyon jó játék tényleg, csak nagyon rövid... :S (Van 2. része is de az még nem jelent meg PC-re)

~Melcsy 2011.01.03. 16:52:06

@Lófasz Hadnagy:

Na igen, az árvaház. :S (Az AvP-ben a radar ami jelez ugyan de nem tudod honnan jönnek az ellenfelek, vagy pl. a Half Life-ban a falra felmászós zombik... :S)

Metal_Castiel 2011.01.03. 19:42:11

Érdekes nekem a Condemned valahogy nem volt félelmetes, inkább nyomasztó (de akkor már Fahrenheit, vagy Max Payne, vagy sok más). Nem egy rossz játék, de azért Doom 3-on többet remegtünk annak idején. HL2 Ravenholm mapot pedig az életben nem csinálom meg mégegyszer... :D nekem ez volt a csúcspont.

algi 2011.01.03. 20:33:37

@Metal_Castiel: HL2 Episode 1-gyel játszottál? Annak kb. a fele sötét zombis, és szerintem durvább Ravenholmnál. Azzal reklámozták, hogy van olyan, ahol vaksötétben kell menni úgy, hogy nincs fegyvered, csak Alyxnak, és ő azt a szörnyet tudja lőni, amit te megvilágítasz.

Egyébként nálam a Ravenholm pálya azért tart sokáig, mert minden körfűrészt összeszedek, és viszem magammal, mert lőszer alig akad. A gravity gunnal egyenként szedem fel és lövöm magam elé a fűrészeket, és így kicsit macerás. Ha jól számolom, kb. 15 pengét lehet így összeszedni. :) (Mondjuk a HL1 Source-ban meg összesen 4 Barney-t össze lehet szedni egyszerre, hogy kövessenek.)

VaCaK_EFFeCT 2011.01.03. 20:44:45

HL2 Ravenholm volt nekem is a legparásabb játék élményem, igaz az nagyon. Én olyan félős típus vagyok, aki még a Hello Kitty Online-tól is a sarokban ülve ismételgeti, hogy ,,ugye nem...".
Bár szerintem a HL2 Episode 2 bányás részei is elég parásak voltak.
És a Bioshock-ban is nem egyszer kaptam frászt.

mate211 2011.01.04. 16:24:28

Ha jó horror játék kell akkor a Penumbra sorozatot tudom ajánlani. 999 ft a három játék, magyar szinkronnal(ami szerintem egész jó). Az első két rész zseniális. A játék azzal hozza rád a frászt, hogy nem tudsz védekezni a szörnyek ellen,így minden sarkon félve nézel ki. Ritkán látni sablonos, hatásvadász részeket. Ez egy remek sztorival párosul, korrekt grafikával(a fény árnyék játék etalon), és sok fejtörővel. Ezek se nem túl nehezek, se nem túl könnyűek szerintem. A 3. részt egyszer ki lehet vinni, igazából egy Portal szerű ügyességi-logikai spinoff.
Aztán ott van a már említett Amnesia the dark descent, a Penumbra alkotóitól.(a fejlesztőcsapat gyakorlatilag 2(!) emberből áll).Lovecrafots történet, tökéletesre csiszolt játékmenet, még szebb grafika. Igaz a dobozos verzió 5000 ft körül van, de a letölthető nagyon olcsó. Én ezeket tudom ajánlani:)

hptr 2011.01.06. 20:56:38

FreddyD, ha nagyon jó félelmetes játék kell, akkor nagyon ajánlom az Amnesia - The Dark Descent-et. A Penumbra alkotóitól készült, de tényleg sokkal-sokkal jobb lett. Olyan hihetetlen hangulata van, hogy az egyszerűen lenyűgözi az embert, a sztori is zseniális. Ja, és nagyon félelmetes, a legijesztőbb játék, amivel valaha játszottam! Pedig én sem hagytam ki a Condemned, se a Doom 3-at. Kíváncsi is vagyok rá, neked hogy tetszene.

MonsterRipper 2011.01.09. 20:20:07

nekem a Thief 3 volt a legijesztőbb játék, amivel játszottam amúgy. az amnesia inkább csak hatásvadász szvsz

MonsterRipper 2011.01.09. 20:23:23

ja és én is toltam a penumbrat is, meg a doom3at és a codemnedet.

BigBeer96 · http://wwwplayformaone.blog.hu/ 2011.01.10. 21:09:23

Én nem nagyon rajongok ezekért a félhomályban mászkálos játékokért, mert mindig FRÁSZT kapok amikor a sötétből előbukan valaki (a DOOM 3-ban megtapasztaltam elégé:), de ahogy én látom itt elég sokan elismerik ezt a csodát ,így biztos nagyon jó lehet.

JÓ PC GAME NERD (törölt) 2011.01.15. 19:42:16

Az Amnesia idegölő. A Condemned-hez még nem volt szerencsém talán egyszer kipróbálom.
süti beállítások módosítása