HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

A Baad Movies stábbal közösen megint összeültünk és megvitatjuk az idei Oscar szezon úgymond legfontosabb kategóriáit. Ki fog nyerni, kit szeretnénk hogy nyerjen, ki ne nyerjen?

A legjobb film kategóriában (a podcast végefelé) spoileresen beszélünk a filmekről, úgyhogy aki nem látta őket, lehet ott majd állítsa le a felvételt.

A bal-jobb sztereós probléma úgy néz ki megoldódott (ha nem, jelezzétek), sajnos Sorter és Blacksheep hangja hozzám képest még mindig halk, ezen majd agyalunk egyet, hogy hogyan oldhatnánk meg ezt a problémát.

A drága Youtube megint elvette a korlátlan időtartamú feltöltési lehetőségemet, úgyhogy Youtube-ra nem tudom feltölteni... Majd még kirakok más letöltési alternatívát és kitalálok valamit.

Addig itt vannak ezek

A beszélgetés itt letölthető

 

Filmbarátok #2 from Filmbaratok on Vimeo.

 

Címkék: filmbarátok podcast

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr752690956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vazzegabi 2011.02.26. 01:53:51

Már vártam, az első rész is jó volt, szivesen hallgatok ilyesmiket.

uccse 2011.02.26. 02:26:27

Érdekesség, amit nem említettek:
A zseniális Kon Satoshi két animéjét gyakran emlegetik két "legjobb film" jelöltnél. Az Eredet kapcsán a Paprikát, és a Fekete hattyú kapcsán a Perfect Bluet.

freddyD 2011.02.26. 07:32:07

@uccse: Egyiket sem ismerem. Igaz, az anime nem az én világom

BigBeer96 · http://wwwplayformaone.blog.hu/ 2011.02.26. 09:22:39

Sziasztok!
Én is nagyon vártam már a Filmbarátok folytatását és remélem, de inkább biztosra veszem, hogy nagyon jól fogok veletek szórakozni a podcast alatt:)

MCLetEmSee · http://tupac.blog.hu 2011.02.26. 10:54:47

Én munka közben hallgattalak titeket. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek az idei Oscarról :)

Mbalu 2011.02.26. 11:51:35

Miért nem érdekel a közösségi háló? Mármint egyáltalán nem egy facebook-divatfilm.

freddyD 2011.02.26. 11:58:32

@Mbalu: Nem tudom, egyszerűen nem érdekel. Eisenberget nem szeretem, az előzetese sem tetszett, inkább néztem mást

Gaben No.1 2011.02.26. 15:08:22

Ha szabad én is írok egy ki véleményt :)
- Legjobb film: Eredet
- Legjobb rendező: David Fincher (az 5-ből egyik sem olyan hűdejó, de Fincher már nagyon megérdemli)
- Legjobb eredeti forgatókönyv: Eredet
- Legjobb adaptált forgatókönyv: Social Network (tudom, hogy nem olyan jó, de szerintem a forgatókönyv jól meg volt írva)
- Legjobb férfi főszereplő: James Franco
- Legjobb női főszereplő: Natalie Protman
- Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale
- Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo
- Legjobb zene: Hans Zimmer (mert a Daft Punkot nem jelelölték :/)
- Legjobb vizuális effectusok: Eredet
- Legjobb animációs film: Illúzionista
- Legjobb operatőr: Matthew Libatique (Fekete Hattyú)
- Legjobb vágás: nem mondok helyezettet mert egyik sem volt valami nagy szám :/

Illetve röpülne a Winter's Bone és a Kids Are All Right és jönne Tolvajok Városa és a Viharsziget(utóbbit nem tudom felfogni, hogy nem jelölték :O)

Gaben No.1 2011.02.26. 15:10:35

Azt még elfelejtettem, hogy ha jelölték volna a Viharszigetet, akkor a legjobb rendezőt elvitte volna Scorsese

Sorter 2011.02.26. 21:00:09

@uccse:
Nem véletlen. Mindkét filmet láttam, és kísérteties a hasonlóság az adott párok között.

blady 2011.02.26. 23:59:08

nagyon jó kis beszélgetés volt, köszi az élményt! :) Félve vallom be, de ez volt az első ilyen podcast, amit meghallgattam.
Én örülnék, ha Chris Bale végre kapna egy szobrocskát. Sőt neki drukkolok a legjobban.
Toy Story-val kapcsolatban egyetértek, Pixar a kiráály :D nagyon jó ötleteik vannak mindig, de ami még mellettük szól, h amiket kiadnak a kezükből, nemcsak gyerkőcöknek szól. Kisfilm esetében nálam még mindig Presto visz mindent, igaz, h az már nem mai darab.
Forgatókönyv: Eredetnek adnám én is, de tuti Social Network fogja megkapni. Nem tudom, miért, van egy ilyen érzésem.
Eredet csak a látványra fog kapni, a komolyabb díjakat meg a nagyobb hangvételű drámák viszik el, mint Király beszéde, Black Swan, talán a Félszemű is, ill Kids are all right. Utóbbi nekem óriási nagy csalódás volt, annyira szenvedtem, mint a Winter's Bone-nál. Mark Ruffalo volt benne az egyetlen "fény a sötétségben" úgymond. Nem igazán akarok kitérni rá, akit érdekel, nézze meg, de én szívem szerint nem ajánlanám senkinek.
Amit kiemelnék, de nem nagyon hoztátok szóba, az a legjobb dokufilm. Jelöltek közül csak az Exit through the gift shopot láttam, de hihetetlenül belopta magát a szívembe. Csodálkoznék is, ha kapna díjat, én legalábbis tuti adnék neki egyet. Eddig csak fujjoltam minden graffitisre, de így h bemutatták Banksy-t és sok más híres művészt, ill megmutatták a dolog fényes oldalát, teljesen megváltozott a véleményem. Ha maga a film nem is kap díjat, megnézetném minden deszkás graffitis kölökkel, utána nemcsak az eszetlen firkálásra koncentrálnának, az tuti. Kicsit elkalandoztam. A főbb díjak esetében halovány lila gőzöm sincs, kik fognak nyerni, elég kemény a mezőny.
Szívom is a fogamat, h régebben, amikor lehetett volna, kihagytam, amikor nézném, nem tudom hol nézni a díjátadót.
btw a Viharszigetet én is sajnálom, h nem jelölték semmire, de jól rápacsáltak a premier dátumával. Kicsit tovább kellett volna húzni..de esélyes, h jobban fogok rá emlékezni 5 év múlva, mint mondjuk egy Király beszédére. Annak ellenére, h az is nagyon jó film volt. 127 óra is nagyon jó, de sajna az sem tud labdába rúgni.
Aw kicsit elkapott a gépszíj, nem akartam ennyire részletesen belemenni, bocs mindenkitől. Summa summarum érdekes lesz, rég vártam már ennyire Oscart.

delfingoka 2011.02.27. 08:31:44

@Dj G@ben:
Azt én se értem, hogy a Viharszigetet, hogy-hogy nem jelölték.Pedig ha valamire ki lehet jelenteni, hogy a tavalyi év legjobb filmje volt akkor az a Viharsziget... És évek múlva is emlékezni fog rá aki megnézte.
Amúgy jó volt a podcast...
Freedy te mit gondolsz a viharszigetről?

freddyD 2011.02.27. 09:01:41

@blady: Nehogy már te kérjél elnézést, hogy írtál 25 sort. Mi 100 percen keresztül pofáztunk ;)

@delfingoka: Nem láttam a Viharszigetet.Trailere nem nagyon fogott meg, de biztosan pótlom majd valamikor

DDonnie 2011.02.27. 10:33:27

Nagyon tetszett a podcast, jól szórakoztam rajta, igazán kellemes hallgatni titeket:)
de azért pár dolog nem tetszett, nem fikázni akarok csak megjegyzem.
Nem igazán értem, hogy mondhatjátok egy filmre, hogy töltelékfilm amikor nem is láttátok... Mások véleménye alapján nem igazán lehet elítélni a The Kids Are All Right-ot vagy a 127 órát. Nekem személy szerint az utóbbi volt 2010 filmje, és a legjobb rendező, és a legjobb főszereplő, szerintem sokkal nehezebb egy zugban ügyeskedni a kamerával mint a királyi palotában vagy egy futballpályán:)
Tényleg csak azt ajánlanám, hogy először saját tapasztalataitokra építkezve mondjatok kritikákat, ne egy előzetes vagy egy kritika után.
Mellesleg tényleg nagyon várom az Oscart, remélem a 127 óra meglepetést okoz(bár esélye 0%) vagy a Black Swan. És remélem még gyakran hallgathatlak titeket ilyen podcastokon keresztül.

freddyD 2011.02.27. 11:31:03

@DDonnie: Szerintem senki sem ítélte el egyik filmet sem. Tisztáztuk, hogy nem láttuk mindet és ilyenkor az általános visszhangra kellett hagyatkoznunk. És ott bizony a The Kids are allright és a 127 óra nem sok vizet kavar (ezért nevztük töltelékfilmnek). Persze majd amint adják itt a mozik, meg fogom nézni őket.

Gaben No.1 2011.02.27. 11:59:10

@freddyD: Freddy, neked mi a véleményed az Európai Filmdíjakról?
Én személy szerint nagyon örülök, hogy tarolt a Szellemíró, meg kapott díjat a Mr. Nobody és az Illúzionista is, meg Bruno Ganz is szerzett egy életmű díjat :D

DDonnie 2011.02.27. 12:24:25

@freddyD: nem is fikázásként vagy megrovásként írtam, csak mégis fura volt:) de kiváncsi leszek majd a véleményedre a 127 óráról, mert ahogy olvastam(néztem) a kritikáidat, hasonló az ízlésünk.

blady 2011.02.27. 12:51:43

@freddyD: jó, de ti megtehetitek :D én csak porszem vagyok egy bazi nagy sivatagban :) bár ez is nézőpont kérdése..

@Avangel: kíváncsi leszek, h a gála műsorvezetőjét díjazzák e :D ilyesmire nem nagyon volt még példa valóban. Pedig Franco is nagyot alakított.
127 órát vhogy mindig a Buriedhez kötöm, talán azért mert mindkét filmet egyetlen egy szereplő viszi el a hátán. Utóbbiban max annyi a különbség, h egy koporsóban játszódik az egész. 127 órában azért picit tágíthatóak azok a határok, de Franco 3x lealázza Reynolds alakítását :D szóval mondhatni emlékezetes.

@DDonnie: Viharszigetet pont azért nem jelölték, mert rosszkor mutatták be. Az előző jelöltek közé MÉG nem fért be, a mostaniakba MÁR nem fér bele :D jobb ötletem nincs. Mert ha tényleg 10-re bővítették a legjobb film kateget, igazán belefért volna egy Winter's Bone helyett. Sőt még azt is megkockáztatom, h a Félszemű helyett is. Szeretem a western, sőt a lassú lefolyású filmeket is, kiscsaj alakítása is megnyerő volt az elején, de a felétől vhogy semmivé foszlott a figyelmem és nem érdekelt a vége. (jó azért végigpörgettem) de nem érzem, h megérdemelné a díjat, sőt még legjobb film jelölést sem)

Jaigen tegnap a Social Networkhöz lett volna még egy gondolatom. Mondtátok, h vki látta, vki nem. És vhogy az jött le az elhangzottakból, h azért nem nézitek meg, mert a facebookról szól, márpedig a facebook hidegen hagy. Namármost :D
Az való igaz, h baromira túlhype-olt film és ha a kedves forgatókönyvíró nem színezi ki kicsit a történetet, a kutyát sem érdekelné, h kik és miért marakodtak ezen a fertőn aka facebook. Fincher tényleg ne ezért kapjon díjat, de ahogy szövik a történetet, maga a szerkezet vmi zseniális. 2 szála van a filmnek, 1 flashback és 1 ill (ha részletekbe akarunk menni) 2 polgári peres tárgyalás és e között a kettő között ugrálnak, de szavakkal nem lehet leírni, milyen jól megcsinálták. Akik eddig dícsérték, v szerették, nem azért emelték egekbe mert a facebookról szólt, hanem mert rohadt jó köntöst adtak a történetre, ha lehet ezt így írni. Jesse abszolút nem szerethető benne, én mégis bírtam, mert tökjól hozta az antiszoc seggfej ámde zseni figurát.
Szóval Freddy, ha az elkövetkező pár évben lesz 2 szabad órád, szerintem lesd meg, kiv lennék, mit írnál róla. :) de ha nem, nem fogok megharagudni :D

Gaben No.1 2011.02.27. 17:03:41

@blady: A Social Networknek szerintem azért ilyen rossz a visszhangja, mert, akit hidegen hagy a Facebook az azt mondja, hogy "Kit érdekel ez a divatfilm?!", aki meg Facebook függő kis...(nem mondom ki micsodák), azoknak meg azért nem tetszik, mert ez egy informatikai szaknyelven és marketing alapokon nyugvó film és eppen ebből kifolyólag nem egy olyan divatfilm, mint amit nagy Facebookosok elvárnak. Tehát a filmnek sikerült két szék közül a pad alá esnie. Nagy kár, pedig ez a film is erős "Fincher szagot" áraszt. Van néhány ilyen nagyon Harsosok klubja stílusú párbeszéd ;)
Összességében lehet, hogy nem ez Fincher főműve, de azért a leggyengébb se (azt már a Pánikszoba nálam kivívta magának)

blady 2011.02.27. 17:34:51

@Dj G@ben: hát a Pánikszoba nálam is :D mindenesetre én próbáltam olyan pártatlanul hozzáállni, mint az összes többi filmhez, amit megnézek. Lehet, h bennem ezért tudott pozitív érzéseket kelteni itt-ott.
Tökre egyetértek, de ha nem égne facebook lázban a fél vllág, és nem esett volna sztereotípia áldozatául a film, sokkal többen elismerték volna, talán még a bírák is, de majd éjjel úgyis kiderül.

ps: már más téma, de nem mindenki idióta, aki facebookot használ :P :)

freddyD 2011.02.27. 17:52:57

@Dj G@ben: @blady:
A Pánikszoba nem olyan gáz szerintem, bár tény, hogy a film úgy a kétharmadától rohamosan romlik. A vége nem is tetszett.
Anno még moziban láttam

blady 2011.02.27. 18:10:40

@freddyD: ha gyűjtenéd a mozijegyeket, mostanra jó sok lenne :D
alapvetően bírom Fincher filmjeit, de vmiért a Zodiákus visz mindent. Nálam a jó film ott kezdődik, h teljesen mindegy hányszor láttam, ha leültetnek, ott ragadok. Na a Zodiákus ilyen, pedig annak is elvont sztorija van..és nem is kapott semmilyen díjat

Gaben No.1 2011.02.27. 18:32:28

@freddyD: Én Fincher filmjeihez képest mondtam a Pánikszobát a leggyengébbnek ;)

@blady: Én sem úgy értettem, hogy mindenki olyan, de azért a kemény magot olyan kis idóták alkotják, akik még a lélegzetvételüket is kiposztolják xD

freddyD 2011.02.27. 18:53:12

@blady: Gyűjtöm a mozijegyeket ;)

Egészen pontosan 1997.07.16-a óta, ahol 300 forintért néztem meg "Az angyal" című filmet a Corvin moziban ;)

blady 2011.02.27. 19:22:17

@Dj G@ben: nos hát igen, de mindent lehet szabályozni :)

@freddyD: úúúúristen! pedig azt hittem, csak én vagyok ilyen dinka:D képet!! :D
(amúgy én 1998.03.06 óta:D akkor már 390 volt a jegy.. de jézus, régen mikre ültünk be..Titanic, Mortal Kombat 2? hát szakadok)

Dynamo 2011.02.27. 22:42:41

Szerintem a Viharszigetet azért nem jelőlték mert nem egy új ötlet. Bár jó a szerkezete és nekem nagyon tetszett, de éreztem, hogy ezt nem nézem meg még egyszer jó ideig. Nem úgy mint anno a Gladiátort...azt hetente egyszer megnéztem :). Valamint gyanítom, hogy ösztönösen az Eredet mellé társították a Viharszigetet DiCaprio miatt. Így eltörpült mellette. Szerintem az Eredet viszi az oscart.

Dynamo 2011.02.27. 22:54:15

@freddyD: Szerintem biztos akad olyan anime ami tetszene. Mondjuk Miyazaki Hayao filmek. :) És Katsuhiro Otomo-tól az AKIRA.

blady 2011.02.28. 00:28:27

elfogytak a filmőrült barátaim éjnek évadján, úgyhogy vhol meg kell osztanom nyomasztó gondolataimat :D
Mivel sem ABC-vel, se Pro7-tel, sem HBO-val nem rendelkezem, felkutattam 5! oldalt, ahol elvileg lesz stream (és lepetézek, ha egyik sem fog működni) pedig jó lenne már, minimum 7 éve nem láttam élőben Oscar-gálát. Mindenesetre kíváncsi vagyok a nagyérdemű véleményére eme barátságos-családias, kedves helyen :)

algi 2011.02.28. 02:52:34

@Dj G@ben: @blady: Én az Alien 3-at rühellem, de a Pánikszobát nem láttam. Lehet, hogy az Alien 3 csak azért ilyen ellenszenves, mert a többi három film mind sokkal jobb volt, és biztos nem Fincher hibája, hogy összecsapták a forgatókönyvet, meg a forgatást, de mégiscsak. Szóval lehet, hogy a Pánikszoba még rosszabb?

blady 2011.02.28. 06:19:48

@algi: én nem foglak lebeszélni róla :) egyrészt azért nem, mert a Pánikszobát nem tudnám Alien 3-hoz kötni, egy iicipicit más műfaj, másrészt nem tudhatom, h milyen az ízlésvilágod. Harmadrészt csak akkor tudod eldönteni, melyik a legrosszabb Fincher film, ha megnézed az összeset:D
de ha engem kérdezel, Pánikszoba annyira jó, h ha jó a beleélő képességed, elképzeld, h te hasonló helyzetben mit tennél. Alien esetében ilyesmin nem nagyon tudtam/akartam agyalni :D
süti beállítások módosítása