HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Fel nem fogom, hogy mik zajlanak itt helyenként az országban. Lassan 400 forint felé megy a benzin, megszorítási terv megszorítási terv hátán, de drága vezetőink hirtelen nekiálltak valami másik nagyon fontos dolognak: Nevezzünk át minden szart. Hogy minek? Igazából ők sem tudják. Meggyőződésem.

A Magyar Köztársaság túl hülyén hangzik, legyen Magyarország. Igazából ha már van királyunk, lehetne egyből monarchia is. Ferihegy mostantól Liszt Ferenc reptér. Miért? Miért ne. Nem mintha valaki is annak nevezné mostantól, ahogyan a Puskás Stadion is Népstadion marad az embereknél. Nem mert annyira utálnánk az embereket, akikről elnevezték, hanem mert ez maradt meg bennünk és kész. Moszkva tér. Budapest egyik közlekedési csomópontja. Fúj, Moszkva. Ez nagyon komcsis. Gyerünk legyen Széll Kálmán tér. 1951-ig is ez volt a neve, Moszkva már out. Hogy a kormány megszorító csomagját is  Széll Kálmán tervnek álcázták? Merő véletlen. Az, hogy az a tér rohad a retektől és egy blama a városnak az mindegy. Felújítás helyett nevezzük át. Ha Széll ezt látná, kikérné magának.

Az átnevezésekből származó költségek (táblák,érmék,bélyegzők stb...) gondolom megint szuper biznisz lesz valamilyen ismerősüknek.

De az igazi röhej, amiért írom ezt itt az az Elvis Presley tér mai sztorija. Igen, szerintem egy jó ötlet létrehozni egy Elvis Presley teret. Végre történik valami "menő" ebben a városban. Csináljanak egy Elvis mellszobrot is, úgy volna az igazi. Hírértéke lenne ennek és végre egy olyan intézkedés, amely valamiféle fiatalosságot sugároz. Arról nem is beszélve, hogy Elvis rohadt jó zenét csinált és igenis megérdemelné (ahogyan sok más akár magyar közéleti ember is, legyen az Hofi, Fehér Miklós, Ocskay Gábor...).

A Főváros még szavazást is meghirdetett, ahol egy tucatnyi lehetséges helyszínt ajánlottak fel és majd a nyertes lehet az Elvis tér/utca. Én is a Margit híd budai hídfőjére szavaztam, mert nincs messze a Margitszigettől és turistáknak is simán megközelíthető.

Erre ma olvasom:

Közleményben tájékoztatott szerdán a Főpolgármesteri Hivatal az Elvis Presley-ről elnevezendő közterület ügyében kiírt szavazás végeredményéről. "A szóba került helyszínek között az első helyen a Margit híd budai hídfője végzett. A főváros vezetése az erős lengyel kötődés miatt nem ezt tartja a legmegfelelőbbnek, ezért a még dobogós VIII. - IX. kerület Ferenc körút - Üllői út közötti részét javasolja a Közgyűlésnek Elvis Presley-ről elnevezni."

 

Tarlós István főpolgármester március elején jelentette be, hogy Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és díszpolgárrá is avatják. A lehetséges helyszínekről a Budapest portálon indult szavazás, tizenkét budapesti, eddig névtelen közterület közül lehetett választani március 15-éig.

Zseniális. Szóval egy ilyen viszonylag jelentéktelen dologról végre a nép dönthetne, az kihoz egy győztest, aztán mégis azt csinálnak amit akarnak. Beszarok. Az ilyen lekezelő hozzáállás miatt rohadunk 20 éve ugyanazon a szinten. Ha nem jó a helyszín, miért rakták oda, mint lehetséges helyszín? Milyen lengyel kötődésről beszélnek? A Bem József térről? Na és akkor mi van, ha nem messze onnan lenne egy Elvis Presley tér? Diplomáciai konfliktus lett volna ebből? Hát hülyék ezek?

Hogy anno nem lett a Megyeri hídból Chuck Norris/Stephen Colbert híd, még azt mondom oké (pedig milyen király lett volna egy Chuck Norris híd, de komolyan...), de ez a látszatdemokrácia megszégyenítő. Mindig is szartak az ember véleményére, kár nevetséges látszatintézkedésekkel hülyíteni az embert. Ugyanígy igaz ez erre az alkotmányozós levélre, amely részükről már akkor kész volt, mielőtt elkezdték volna kiküldeni azokat.

Politikánál undorítóbb, megvetendőbb szektor kevés van.

Címkék: elmélkedés

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr812745096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sferrari 2011.03.16. 19:40:35

Az szomorú hogy ezen már meg s lepődök :S
Amit elmúlt hetekben küldtek kérdőívet azt is minek? Mert hiába küldené vissza 5 millió ember akkor is addig csavarnák amíg azt nem hozzák ki belőle hogy minketanéphatalmazott fel szóval le se szarjuk a nép véleményét innentől mi döntünk. Tehát blogbejegyzésedre jöhet is a fidesz kommunikáció: Forradalom volt a szavazó fülkékben 2/3 felhatalmazott minket arra hogy eldöntsük hol lesz a tér,de mi voltunk olyan jó fejek és előtte rákérdeztünk.

Laci939 2011.03.16. 19:55:47

"-Mit kértek vacsorára?
-Almáslepényt!
-De én csak rántottát tudok sütni. Azt kaptok!"

Egy próbát megért, hátha rántottát mondanak.

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 20:31:19

@Laci939: Igen, nekem is a Hófehér jutott eszembe. :D

NegativX 2011.03.16. 20:32:27

Ami az országban folyik az egyszerűen nevetséges és minek kell átnevezni a tereket?

szemétpasi 2011.03.16. 20:46:04

Magyarisztán.. De úgy tűnik lassan beindulnak az angol kommunikációs szakemberek. Megy a terelés ezerrel mindig megvan az aktuális téma csak éppen az sosem az, hogy rosszabbul élünk mint fél éve.
De amúgy nem tudom ti mit gondoltok, de szerintem ebben az egész Fidesz ámokfutásban az a legzavaróbb, hogy hülyének néznek, megpróbálják bemesélni, hogy az neked jó, hogy csökken a fizetésed és ha nem így gondolod akkor egy szutyok alak vagy és nem vagy hazafi.

Clois 2011.03.16. 21:18:51

Én már várom azt a napot amikor bejelentik, hogy az ország neve mostantól Magyar Galaktikus Birodalom...milyen állati jó lenne...az ország romokban,de legalább a nevét sikerült valami királyra változtatni,mert az aztán "fontos"

Edem 2011.03.16. 21:19:16

ennek a kormánynak az intézkedései úgy szarok, ahogy vannak ( a többié sem volt valami hűde jó, de azért ez már sok). Ez a nagy pénzköltés a semmire (pl focistadionok, elnézést azoktól, akik szeretik a magyar focit, én is szerettem, egészen addig, amíg ilyen szintű nem lett, amilyen jelenleg), közbe a kórházak, iskolák mennek csődbe, a testi fogyatékosok nem jutnak be az épületekbe, a nyugdíjasok pénzét eltőzsdézik, az embereket, ahelyett, hogy jobb munkát kaphatnának (vagy egyáltalán kaphatnának), ok nélkül kirúgdossák, hamarosan vármegyében fogunk élni...szóval ez...áh...bár végülis mindig szerettem volna egy kicsit a középkorban élni, de azért ez már túlzás. Néha komolyan azt hiszem, hogy én jobban el tudnám vezetni ezt az országot...Egy biztos, ha itt királyság lesz, én elköltözöm innen.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.03.16. 21:22:06

Hát nem tudom... Amit FreddyD mondott az Elvis térről, azzal egyet értek. Arra mondjuk meg tudom mondani a választ, hogy miért nevezik át ezeket a tereket. Mert ezeket a helyeket még a kommunizmusban nevezték át a normális, magyar nevükről (leszámítva a Ferihegyet), és már rég vissza/át kellett volna nevezni. És ezt soron kívül meg lehet oldani, és nem kerül sokba.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy @nemlehet4: rosszabbul élünk, mint fél éve. Lehet... de szerinted, ha egy kormány 8 év alatt tönkre vágja a gazdaságot, az adósságot megtöbbszörözi, akkor majd a kormányváltás után egy csapásra Svájc leszünk? Te jobban meg tudnád oldani a helyzetet?

Animus92 2011.03.16. 21:46:02

Abban igazad van, hogy a romokat nem lehet 2 nap alatt felépíteni (főleg nem csak 8, hanem 22 év romjait). De abban már nem, hogy ami itt folyik az népbutítás.
Ez az alkotmánytervezet, az emberek semmibevétele mind-mind ezt bizonyítja. Undorodok a politikától és az összes politikustól. Az egyik kutya a másik eb. :S

Shogo · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2011.03.16. 21:50:49

Én speciel a vármegye felvetésen röhögtem egy jó nagyot, de most komolyan, legyen Orbán Viktor király, Schmitt meg a nádor vagy érdekel is engem, na.

freddyD 2011.03.16. 22:07:57

@Shogo :3: Vármegyét el is felejtettem. Az is igazi zseniális ötlet.

@LaciG: Ha Rákosi, Lenin-tér és a hasonló bagázs volna, persze több mint logikus (és helyes) volna átnevezni őket. Ahogy a 90-es években történt is rendesen.
De így 2011-ben Moszkva teret átnevezni szamárság. Tarlós még mondja is, hogy hiba volna az orosz kapcsolatok miatt megszüntetni a Moszkva teret, helyette csinálnának máshová Moszkva teret. Csak hogy teljes legyen a zűrzavar és az értelmetlenség.

A Lágymányosi híd meg az a korszak után lett átadva, abból is Szent Lászlót (ha jól emlékszem Laci volt) akarnak csinálni.

Nekem az egészben leginkább az időzítés a legbosszantóbb, hogy országos blamázs, hogy impotensek vagyunk lassan 15 év alatt egy rohadt (felesleges) négyes metrót összehozni, de ilyenre bizony kell energiát (és pénzt) fektetni.

algi 2011.03.16. 22:18:08

@LaciG: Azért az nem úgy van, hogy volt ez a 8 év en bloc, mert volt ugye Megyó az 50%-os béremeléssel, meg az n-edik havi nyugdíjjal, volt két egymástól eltérő Gyurcsány-kormány, és volt az a Bajnai, akinek a gazdaságmentő tevékenységét az Orbán-kormány két külföldi fórumon is elismert. Ráadásul nem vagyok abban sem biztos, hogy a forint-mélyrepülést okozó nyilatkozatok segítették az újjáépítést. (Megjegyzem, amikor Orbán hatalomra került, ő a Bajnai által jósoltnál jóval nagyobb hiánnyal tervezett, csak azóta sikerült a nyilatkozatokban azt letornáznia, szóval eredetileg ő is osztogatni akart, csak hát Brüsszelben nem örültek volna neki.)

Én egyébként rosszabbul élek, amióta hatalomra került az Orbán-kormány, méghozzá a kormányváltásnak köszönhetően.

algi 2011.03.16. 22:24:25

Egyébként nekem az a véleményem, hogy lévén nem értek az államigazgatáshoz, ha valami nyilvánvaló, számomra teljesen érthető dolog történik, akkor az csakis rossz lehet. A jó kormányzásnak szerintem az egyik ismertetőjegye, hogy számomra teljesen érthetetlen gazdasági mutatókról, meg tizedszázalékpontokról hablatyolnak. Ha átnevezik az országot (jesszusom, sose gondoltam volna, hogy ezt a mondatot leírom: "Átnevezik az országot."), ha forradalom van és nagy nemzeti összefogás, majd ezekből a közhelyekből azt a következtetést vonják le, hogy jobban fogunk élni, akkor az a gyanúm, hogy rosszul kormányoznak. Nekem kell legalább falból egy olyan duma, hogy "a termelékenység költségvetési adatai szerint a növekedés elérte a harmadik negyedévre előirányzott két tizedespontot", és akkor elhiszem, hogy ettől jobban fogunk élni. Attól biztos nem, hogy mindenféle magasztos dolgokat emlegetnek.

algi 2011.03.16. 22:28:53

Mondjuk tényleg az a legnagyobb vicc, hogy a Moszkva térnél kevés undorítóbb köztér van Budapesten.

SiD13 2011.03.16. 23:12:54

én ebből az egészből a Magyar Köztársaság-Magyarország változást tartom nem kicsit érdekesnek.
Az alkotmányváltoztatásos papírt meg egy sor elolvasása után dobtam a kukába. hónapok óta hallani mi lesz benne, van olyan hülye aki szerint majd a levelek hatására átírják? :D

SiD13 2011.03.16. 23:15:14

@nemlehet4: hülyének nézésből nekem évekig az fog eszembe jutni mikor egy fideszes barom kijelentette, hogy mennyire hazafiatlan az MSZP-sektől kivonulni az ülésről :D :D :D annyira pofátlanul hülyének nézi(k) az embereket hogy már nevetséges

Sülttök 2011.03.17. 00:02:02

Am lehet velem nem stimmel valami, de a Moszkva térről nekem nem a kommunista idők jutnak eszembe, hanem egy ocsmány tér, ahol megtámadtak, tehát felőlem lehetne akármi a neve, akkor is csak erre gondolnék-.-

Am meg ilyen fasságokon megy a vita, hogy uccanevek, közben meg semmi konkrét értelmes intézkedés, csak ilyen "lényeges" dolgok...

jürgen baromartz 2011.03.17. 01:23:07

két-har-mad!
két-har-mad!
két-har-mad!

gyűlölöm őket. mindet.

Kolonel 2011.03.17. 12:14:53

Ez a történelmes sértődöttségeskedés (pl. nem lehet Moszkváról elnevezve terünk, mert az a kommunista időkre emlékeztet) akkora baromság, mert nem következetes.
Aki akar mond egy random okot, és kitalálja, hogy a köztudat emiatt nem tűrheti, hogy ilyen nevű hely (utca, tér, stb.) lehessen.

És szinte minden második híres személyről elő lehet hozni ilyet: pl. Bem József muszlim hitűként halt meg, és a lengyelek sem engedték eltemetni őt lengyel földben, sírja egy emlékmű tetején nyugszik.

Freidrich von IQ Betyár 2011.03.17. 14:36:23

Nem tudom hogy vagytok vele de szerintem kevés undorítóbb dolog van mint demokrácia nevével diktatórikusan uralkodni.
amúgy meg kabaré az egész,szarnak a népre nagy ívben,pedig simán lehetne jobb lét,de mit érdekelje őket mit mond a nép? megkapják a havi zsetonjukat,csak hogy tapsoljanak miközben Turbán beszédet mond a parlamentben.meg hogy röhögjenek ha valami überpoénosat mond.aki nem hiszi nézzen meg egy közvetítést.ez az,nevess csak viktorka,fizetésed van elég,úgy is az lesz amit te mondasz,Unió se tehet ellened semmit.vagy mégis?
az is vicces hogy úgy híresztelik hogy a bal oldal mocskolja be a magyarok hírét,ezért mondanak minden rosszat.és hol a vicc? az hogy nem a magyarokat szídták csak orbán politikáját.röhej az egész banda.
És köszönjük freddyD hogy megosztottad velünk véleményed,100%ig egyet értek.ez valóban ál demokrácia.

Primitív 2011.03.17. 16:11:34

Milyen diktatúra??A diktatúra az lenne ha egyik napon bejelentenék, hogy bocsi innnentől kezdve nincs 4évenkénti szavazás és az van amit mi mondunk.Nézz már meg egy Kínát,na az diktatúra!
Nem védeni akarom a Fideszt,csak mondom, hogy ez távolról sem diktatúra,mivel 4év korményzás után le lehet váltani.Az utcák,ország stb. átnevezését én se nagyon értem,pláne, hogy miért Elvisről.Többen írjátok,hogy nem ez lenne a legfontosabb,ez így is van, a kormány ezzel párhuzamosan számtalan programot csinál,csak a média ezt fújta fel.
A magyar alkotmány úgy ahogy volt egy kalap szart nem ért,de úgy őszintén.Teljesen egyetértek a módosítással.Elolvastam egy részét és parlamenti közvetítéseket is szoktam nézni,nem mindennel értek egyett amit a kormény mond,de többségével igen.Nagyon helyesnek tartom hogy végre nincs "megélhetési bűnözés" meg hasonló faszságok.Biztosan lesznek olyan döntéseik amik nem fognak tetszeni,de többségében szerintem nem csinálnak rossz dolgokat.De ez is csak egy vélemény...

Laci939 2011.03.17. 17:47:52

@Daffy: Vannak logikus dolgaik is. Valóban nincs még diktatúra formálisan, csak haladunk felé. Nincs alkotmánybíróság, mindenhova a saját embereiket betonozzák be, nem Magyar Köztársaság hanem Magyarország. A médiatörvény értelmében bármikor ellehetetleníthető bármilyen médium. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata minden közintézmény falán. És még van hátra több, mint 3 év.

algi 2011.03.17. 17:58:47

Olyan fiatalok sokan, hogy nem tudják, mi a diktatúra. Én '80-ban születtem, tehát még az átkosban, és még én se tudom, mi az a diktatúra. De egy biztos: amíg még működnek ellenzéki tévék és újságok, addig messze nincs diktatúra.

freddyD 2011.03.17. 18:48:34

@Daffy: Lehet, hogy a diktatúra erős szó, de a 4 éves választási lecserélhetőségen máris dolgoznak, hiszen ha valóban szavazati jogot adnak a határon túliaknak (amit elképzelni nem tudok, hogy az EU engedné) előre bebunkerezték magukat vagy 20 évre. És akkor ott van még az a plusz szavazati jog kisgyemekesekre (amelynek már az ötlete röhejes).

Na meg a kis pártokat durván ellehetetlenítő kopogtatócédulás szigorítás (dupla annyi cédula, feleannyi idő alatt).

Na meg a testületekbe 9 évre bebetonozott saját embereik. Szóval azét nem kell félteni őket

Egyébként (elvétve) vannak jó dolgaik is, a dohányzási tilalom egy olyan dolog, amit már évek óta meg kellett volna lépni. Meg a kiskorúak büntethetőségének szigorítását is.

algi 2011.03.17. 19:12:35

@freddyD: Én spec. nem értek egyet azzal, hogy a kiskorúakat sittre vágják. Szerintem nem ez a megoldás, hanem az elterelés. (Talán emlékszel, hogy pár tizenéves kislányt bedugtak egy cellába, mert elcsentek valamit. Nevetséges.)

Amúgy szerintem a + szavazatok valóban sértenék a demokrácia alapelvét, de ez szerintem csak amolyan belengetés, hogy megkapják a nagycsaládosok (egyesületének) támogatását, és a határon túliak + szavazatának ígérete sem véletlen. Ez még nem jelenti azt, hogy megadják. Ez csak retorika. Utálom, de attól, hogy beszélnek róla, még nem fogják bevezetni.

Ami meg a kis pártok esélycsökkentését illeti, hiába, ha a szavazók elégedetlenek lesznek a Fidesszel, akkor majd nem kispártokra, hanem egyetlen, nagy pártra vagy pártszövetségre fognak szavazni. Meglepő, hogy a szavazópolgárok mennyire ügyesen tudnak kompenzálni, ha elleneznek valamit. Nem véletlen a mostani Fidesz 2/3 sem: az MSZP 8 éven keresztül nem csinált semmit. Itt volt a válság a nyakunkon, Gyurcsány folyton reformokról beszélt, vért és verítéket ígért (az MSZP ezzel benyelte a negatív pr-t), de nem csináltak semmit. Folyton vártam, hogy csináljanak valamit, de nem, addig várakoztak, amíg majd' beledöglöttünk, és muszáj volt behozni a Bajnait. Naná, hogy jól megfingatták őket a szavazók. Most a Fidesz még gusztustalanabbul viselkedik, mint a legutóbbi Fidesz-kormány alatt. Emlékszel mi volt? Annyira antipatikusak lettek, hogy 2 cikluson át nem kértek belőlük a szavazók. Szerintem most is jól elintézik maguknak a kiszavazósdit. Bármilyen ostobák is a tömegek, szavazáskor van bennük egyfajta gyermeki bölcsesség.

Primitív 2011.03.17. 19:47:38

A gyermek utáni szavazást végül a Fidesz elvetette amúgy,ennek én is örültem, mert ez valjuk be egy hatalmas nagy baromság lett volna.
Azt sem értem, hogy egy nem Magyarországon élő embernek mi köze van a Magyarországhoz(választójogra vonatkoztatva).Nem arról van szó,hogy nem magyarok vagy ilyesmi,csak egyszerűen nincs közük ehez és kész.Ezzel egyet értek veletek.Az amit az MSZP-SZDSZ csinált az elmúlt 8évbe, az a magyar nép totális megalázása és semmibe vétele.Parlamenti közvetítéseket nézve a Jobbiknak sincsenek hülye ötletei egyébként,egyre jobban szimpatizálok vele.Tudom, hogy a média támadja ezerrel és rossz színben tüntetik fel őket,de aki jobban elmerül a politikában az látja, hogy azért mégse olyanok ahogy beállítják őket.Fidesszel is ugyanígy vagyok,ha valmelyik intézkedéséről azt hallom hogy: fúúú ez de szaar! Felmegyek netre vagy megnézem TV-ben a politikai műsorokat és gyakran rá kell döbbennem hogy nem is akkora baromság ahogy beállítják a közmédiumok...persze vannak kivételek.Olyan törvény nincs ami mindenkinek tetszik.

algi 2011.03.17. 20:33:42

@Daffy: Szerintem ne tegyünk úgy, mintha az történt volna, hogy felmerült a gyerekek után járó szavazati jog, azt a Fidesz a közgyűlésén/választmányán megvitatta, majd az érvek mentén elvetette.

Ezt hívják úgy, hogy "gumicsont." Bedobják, mi felháborodunk, aztán amikor nem vezetik be, még meg is paskoljuk a hátukat, hogy milyen jó, hogy nem vezetik be, mégiscsak jófiúk ezek.

A Jobbiknak amúgy nem nehéz jófiúnak tűnni, mert nagyon könnyű ostobaságokba belekötni, és én őszintén szólva nem hiszem, hogy Vonáék rasszisták lennének, azt viszont problémának látom, hogy egy olyan szervezett működtetnek, amely védtelen embereket félemlít meg. Attól még, hogy pusztán a rasszista szavazók megszerzéséért teszik ezt, még nem lesz veszélytelenebb az, ha puskaporos hordókra petárdákat hajigálnak. (Na, vajon mi lesz annak az eredménye, ha egy településen feszült a cigányok és a fehérek közti viszony, majd végigmasíroz a falu cigánysorán a gárda különítménye? Segítek: nem az, hogy kibékülnek egymással az emberek.)

Csődör Johnny 2011.03.17. 23:13:25

ha 1951-ben át lehetett nevezni moszkva térre, akkor 2011-ben is vissza lehet nevezni Széll Kálmán térre. Széll Kálmán mégiscsak többet tett Magyarországért mint egész Moszkva városa :)
persze én is jobban örülnék, ha inkább előtte/közben felújítanák, vagy legalább úgy csinálnának, hogy valami történik ezzel a szemétkupaccal.

Liszt Ferencet pedig külföldön jobban ismerik mint idehaza (OFF: itt szeretném reklámozni, hogy a MŰPÁ-ba előadások kezdete előtt 500 forint a diákjegy...). És se külföldi se magyar nem tudja mi az hogy ferihegy, vagy ki volt ő. Ez pont egy értelmes átnevezés szerintem.

Elvis Presley tér+diszpolgár dolog meg nekem ciki. Amit a szavazással csináltak meg egy vicc.

zeneszerzo 2011.03.17. 23:15:42

@Daffy: A jobbikban nagyon sok az okos ember, beügyeskedték magukat a parlamentbe, brüsszelben is botrányokat csinálnak, szóval nem ostobák. azonban azt nem értem, hogy miért kell még mindig ennyire radikálisnak lenni? Daffy, ha nézel parlamenti közvetítéseket (nem összefoglalókat, azok szart sem érnek), beláthatod, hogy a Jobbik még mindig borzasztó radikális elveket vall - csakhogy ne rasszista vagy egyéb példát mondjak: multinacionális cégek tőkekivitelének 100%-os megadóztatása. ugyanmár, hol élnek?

Visszatérve a főtopichoz:
És az átnevezés azért nem olcsó mulatság... rengeteg táblát kell átnevezni, a BKV járatain az összes menetrendet át kell írni. plusz ismerve a magyarokat minden 350%kal drágább, mint amennyibe kerülne, mert mindenki ellop amit csak lehet. Szóval itt azért milliókról van szó (saccolt érték, nem néztem utána, nem is akarok, mert csak felidegesíteném magam rajta). És tudom, hogy nagyon demagóg, de ezt a pénzt akár egy új mentőautóra is költhették volna...

Abban igazad van, hogy vannak jó ötleteik. Tényleg vannak. Igazából amit csinálnak, az javít a dolgokon, a forint is erősödik mostanában, szóval nem ügyetlenek. Azonban az ellenzék teljes kizárásával cselekednek és bármilyen szakértői vélemény meghallgatása nélkül. Nem mondom, hogy diktatúra van, mégcsak azt sem, hogy nincs demokrácia. Azonban azt be kell látni, hogy azzal, hogy nem egyezkedik senkivel, olyan törvényeket is hozhat, amellyel árthat a magyar embereknek. És ezt igazából nem tartom racionális dolognak, hiszen biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor soha nem akarna ártani a magyar embereknek. Valószínűleg meg van győződve róla, hogy jó, amit csinál. Csak az is biztos, hogy sokkal jobb lenne mások bevonásával. És sokkal jobb lenne olyan pallosok nélkül (Hajós András kifejezésével élne) mint például az új médiatörvény. Rendben, fel van fújva.. de akkor is, ilyet nem szabad.

Dynamo 2011.03.18. 12:04:02

Itt nem lesz sohasem rendes kormány hatalmon. Mindig baszni fogja valakinek a csőrét ami éppen folyik "odafent". A magyar ember vérében van az anarchia, a lázadás merem ezt állítani. Ez a végzetünk. Mindig is így volt. Egy csoport birka, egy csoport lázadó és némi tartózkodó. Amúgy nem értek a politikához. De ez az átnevezgetés abszolút felesleges. Főleg ne Elvis Presley nevére...majd ha amerikában lesz valahol Bartók Béla tér akkor talán. Bár lehet van. :P :D

Csődör Johnny 2011.03.18. 18:49:56

Amerikában azt hiszem van Kossuth utca amugy :D

freddyD 2011.03.18. 19:27:27

Berlinben meg egy elég centralizált és hosszú "budapesti utca"

Nem vagyok fideszes 2011.03.19. 08:22:16

Freddy, szívemből szóltál, mert egészen véletlenül én is a Margit híd budai hídfőjére szavaztam, ugyanis kb. itt lakom és nagyon tisztelem/szeretem Elvist, hatalmas zenész volt. Még olyan is előfordult (oké, soha többet), hogy előadtam a Love me tendert.

Tarlós sosem volt szívem csücske, mert meglehetősen bunkó, de emellett korrektnek tartottam... eddig. Bebizonyította, hogy az ő akólbeli cimbijeinek a szavazás addig szent, amíg az jön ki, amit ők akarnak. Utána le van szarva. Kár Tarlósért, ennél sokkal többet vártam tőle.

Primitív 2011.03.19. 09:02:19

@Lófasz Hadnagy: Engem az érdekelne hogy milyen politikai megfontoltságból nem azt az utcát nevezték el amelyik nyert,mert tuti, hogy valaminek kell lenni a háttérben, ez a lengyeles szöveg szerintem kamu,mert ha tényleg így lett volna és lengyel-magyar barátság stb, akkor minek vetik fel az ötletet pláne, hogy még az is nyert.Én ettől nem utálom Tarlóst vagy a Fideszt,de ez egy feketepont az ellenőrzőjükbe,ilyet nem illik!

blady 2011.03.19. 13:27:03

szívemből szóltál :D írtak itt még jó pár dolgot, ami miatt nekem görcsbe rándult a homlokom, az a tankötelezettség 15-16 éves korig..wász? why?
Van, akinek össz. 8 általánosa van, most már az se legyen? Nem tudom, nekem mindebből csak a rohadt nagy fejetlenség, kapkodás és pénzlehúzás jön át, 1-2 kivételtől eltekintve

Nem vagyok fideszes 2011.03.19. 14:23:07

@Daffy:

Tökéletesen igazad van, ilyet valóban nem illik és én is kíváncsi volnék a valódi okra, mert biztosan van ilyen. Illene ezeket velünk, budapesti polgárokkal is megosztani. Hamár tökös gyerek Tarlós, akkor most miért nem tökös?

algi 2011.03.19. 14:51:20

@Daffy: Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ha nem jó, akkor miért került be a listába? Ez tényleg úgy hangzik, mintha valamelyik befolyásosabb politikusnak csak akkor esett volna le, amikor már megszavazták.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.03.20. 22:49:10

Szerintem hülyeség Elvis Presley-ről elnevezni egy hidat.
Ha jól tudom azzal indokolták, hogy támogatta a magyarokat '56-ban. Mégis mivel? Bedobott valami perselybe két dollárt és le voltunk vele tudva.
Azokról az emberekről kellene hidakat meg tereket elnevezni, akik ténylegesen tettek valamit a hazáért, azokról akik fegyverrel, az életük árán is megvédték az országot és nem egy amerikai (drogos) énekesről, aki nem tett értünk semmi kézzelfoghatót.

Nincs nekem semmi bajom Elvis Presley-vel, tényleg jó zenét csinált, de ez csak megint arra jó, hogy megmutassuk a nyugati turistáknak, hogy mi milyen "fasza és nyugatias" ország vagyunk.

(Még annyit, hogy legjobb tudomásom szerint Elvis-ről a saját szülővárosában se neveztek el semmit :)

pecs2010 2011.03.21. 22:53:56

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy

Nem vagyok fideszes 2011.03.22. 08:41:36

@algi:

Ez könnyen lehet (hú, de jóindulatú voltam most), de akkor annyi nem bír kiesni a szájukon, hogy "Bocsesz, eltosztuk, máskor igyekszünk jobban figyelni, elnézést mindenkitől!"? Mert ez a nuku indoklás az a tipikus pökhendi, lenéző, kivagyi viselkedés, amiért 2002-ben buktak és tökéletesen megy nekik most is, csak négyzetre emelve.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.03.22. 10:22:00

@Mick Kramer: Bocsi, hidat írtam tér helyett. A Chuck Norris-os dolog bekavart :D

Dunedanne 2011.04.04. 16:22:09

Nem olvasgattam el az összes hozzászólást, mert rengeteg van, csak némelyikbe olvastam bele-bele. Sokatokkal egyetértek, de egy pici rávilágításképp elmondok ezt-azt ezekről az átnevezési bizniszekről. Mivel jogra járok, ott tanulok pár történeti meg igazgatási tárgyat, szóval nem 100%-ig okoskodom csak.

A vármegye átnevezéssel én sem vagyok kibékülve, de csak azért, mert amíg átnevezgetik a sok táblát, meg okiratot, meg okmányt, meg ki tudja, még mit, az rengeteg felesleges pénzkidobással fog járni (amiből valaki nyilván jól meg fog gazdagodni, erre szinte kár is szót fecsérelni.) Viszont azt is el kell mondanom, hogy kb. 1949-50-ig a vármegye elnevezés volt hatályban (lehet, hogy hülyeséget mondok, én így emlékszem), aztán az akkor hozott alaptörvényben törölték el ezt az elnevezést, és lett szimplán megye. Ettől még persze felesleges képmutatás visszanevezni, ugyanis igaz, hogy még mindig a Szent István által lefektetett megyerendszerben élünk, de ha valaki megnéz egy régi térképet, láthatja, hogy a Trianon előtti vármegyehatároknak köze sincs a mostani megyékhez. Szóval persze ez az 1949-es megyévé nevezés (is) egy gonosz komcsi dolog, újjuj, Viktoréknak muszáj tenniük valamit.

Valaki írta, hogy bármiről is kérdeznek meg minket, úgyse számít, hiszen mi szavaztuk meg őket, azt csinálnak, amit akarnak. Az a borzasztó, hogy ez tényleg így is van. Az, hogy megkérdeznek minket, csak egy jó fogás, meg porhintés. Én azt tanulom, hogy ilyen helyzetekben (pl. törvénykezés, alkotmányozás, stb.) csak érdemes kikérni a "polgárok" véleményét, hiszen ha valamivel nagyon nincsenek megelégedve, az úgyis lázongásokhoz vezet. (Bár amilyen birkák vagyunk, talán még ahhoz se...)
Számomra ez az egész alkotmány dolog is fárasztó, most erről nem akarok részletesebben írni, de pl. az, hogy a Himnusz első sorával kezdődik a Nemzeti hitvallás rész (ez is milyen már, nemzeti hitvallás, mintha valami eposz lenne, nem egy jogforrás) egyszerűen szánalom. Az meg, hogy nem tartja szentnek a magántulajdont, olyan visszaélésekhez vezethet, hogy mikor az egyik oktatóm lezongorázta nekünk az ebből adód(hat)ó folyamatokat, csak úgy zsongott a fejem.

Na, a tudálékos okfejtésemnek vége. Még egy rövid megjegyzés: én nap mint nap járok a Ferenc körúton, és az Üllői úton, hát ha azt elnevezik Elvis Presley térnek... ha azt várják, hogy majd ettől odasereglenek a turisták, az egyfelől szerintem egy vicc (inkább az Iparművészeti Múzeum meg a Corvin sétány fogja őket vonzani, nem?), meg amúgy is, tök jó lesz, ha majd még ennél is több turista bandukol a kutyasz*rral lebetonozott Üllői úton. Biztos élvezni fogják a külföldiek, elvégre ilyen Londonban vagy Brüsszelben úgysincs. Akár már hungarikum is lehetne.

Hát igen, inkább foglalkoznának az egészségüggyel, meg az oktatásüggyel...

Dunedanne 2011.04.04. 16:35:45

Na, még elolvastam párat, gyorsan a diktatúra-demokrácia dologról:
Ha az antik görögök tudják, milyen nálunk a demokrácia, forognak a sírjukban. Egyébként közülük sokan kifejezetten rossz ('korcs') államformának tekintették a demokráciát, ami szerintem elég elgondolkodtató.
Diktatúra úgyis létezhet, ha látszólag minden adott egy demokratikus államberendezkedéshez. Ettől még ez nem diktatúra, de létezhet itt is elnyomás, és lehet hibás a rendszer.

A Jobbik messze nem rasszista párt, (max. úgy tesz, de ne hagyjuk magunkat demagogizálni) egyébként meg ők is jól beleültek a jóba, kötözködnek kicsit, de sok vizet nem zavarnak.

KF(eri)C 2011.04.05. 21:56:46

@blady: Ennek épp az, hogy a lebtöbb értelme van. Anyám tanár volt Csepelen és moöndta,hgy rengeteg lógos 17-18 éves van akikkel nem lehet mit kezdeni mert a szülök leszarják am,it a tanűr mond. Kirugni sem lehet ezeket mert tankötelesek. Eredmény:rontják az iskola jó hírét,eredményeit nem hagyják tanulni a többi diákot. Ez a rendelet meggoldja a gondokat. Aki meg hülye az hülye is marad nem 2 év lógáson fog mulni.

UI: Tudom rossz a helyesírásom de lusta vagyok kíjavítani ezt :D

blady 2011.04.06. 08:14:57

@Feri2015/A: ez jogos, de én spec akkor sem tartom jó ötletnek. Anno gimiben az én osztályomban is voltak kezelhetetlen, lázadó srácok, akikkel nem találkoztam hetekig, mégis sikerült őket átrugdosni az érettségi vizsgán, vagy ha nem, maradtak még1 évig. Ismétlés a tudás anyja.:D persze ennek 6-8 éve, azóta nyilván jobban eldurvult a fiatalabbik generáció..de nemtom, 18 éves korig azért csak kéne tanulni, mert így azoknak is elengedik a kezét, akik egyébként sokra vihetnék, csak lusták leülni magolni.

algi 2011.04.06. 08:41:39

@Feri2015/A: És mit is old meg? Jó híre lesz az iskolának, mert kirúgja a lógósokat? Kényelmesebb lesz a tanároknak a munka, mert elég azt tanítani, aki amúgy is jól tanul? Csakhogy ezek NEM PROBLÉMÁK. Ez kb. olyan, mintha azért lennék munkanélküli, mert nem szeretek dolgozni. Az nem szempont, hogy egy gyereket NEHÉZ jó útra terelni, mert nem azért lett tanár az ember, nem azért hoztak létre iskolákat, hogy azokat a gyerekeket tanítsák, neveljék, akik maguktól is jók és tanulnak. Éppen azért vezette be Mária Terézia annak idején a tankötelezettséget, hogy az ostoba parasztja is megtanuljon írni-olvasni, és nem azért, hogy a nemesek és a papok könnyebben tanuljanak latinul.

KF(eri)C 2011.04.06. 16:46:14

@algi: Jaja csak az a baj, hogy ma egy tanár kezében nincs semmi fegyver és hiába fordul a szülökhöz azok meg leszarják, hogy a gyerekük iskola helyett mit rabol ki. Ez lehet egy fegyver egy iskola, tanár kezében. Ja és köszönöm én is tanultam a ratio educationis nevű rendeletet. Am. ha egy gyerek 15 éves korára nem tud olvani azzal már komoly bajok vannak amit nem egy iskola, hanem egy ügyes doktor bácsi/néni tud csak megoldani.

algi 2011.04.07. 01:19:31

@Feri2015/A: Hidd el, én imádnék egy olyan világban élni, ahol nem hinné magáról mindenki, csak mert alsóban megtanult alapszinten írni-olvasni, hogy az ő véleménye ugyanolyan értelmes, mint az, aki meg is érti a szöveget, sőt, összefüggéseket is talál. Imádnék egy olyan hierarchikus társadalomban élni, ahol az ész és az értelem alapján különböztetik meg az embereket. Én már csak ilyen intoleráns konzervatív barom vagyok.

DE! Képzeld el azt, hogy azok, akik lógnak, verekednek, rabolnak és szabotálják a tanulást, azt a kevés oktatást se kapnák meg, amit most! Akkor az a minimális ismeretük se lenne meg a ciivlizált társaséletről, amit most elsajátítanak.

Tudom, hogy nehéz a helyzet, de nem az a megoldás, hogy feladjuk, és másodosztályú embereket gyártunk. Veszélyesebb világ lenne.

Nem azt mondom, hogy tudom, mi a megoldás, csak azt, hogy vannak további szakértők, nemcsak tanárok, akik foglalkozhatnak a problémás gyerekekkel – csak a jelenlegi rendszer magára hagyja a gyerekeket. Én ezt diákként tapasztaltam: az osztálytársaim lógósok voltak, de senki se törődött velük. Az iskola tanítási színvonala meg bőven az enyém alatt volt, és velem se törődött senki. Nincs se tehetséggondozás, se elterelés a rossz útról. Ezeket be kellene vezetni, nem pedig a meglévő intézményeket leépíteni.

KF(eri)C 2011.04.07. 15:17:49

@algi: Aláírom nem ez a meggoldás csak ennek is van értelme.

Amúgy ebből a szempontból én szerencsés vagyok (gimnáziumba járok méghozzza egy elég jobba.)

gabrocki 2011.04.10. 16:03:01

@freddyD: FreddyD Tér freddyD szoborral mikor lesz?:D

gabrocki 2011.04.10. 16:07:18

@Clois: XDDDD ez k*rvanagy volt. ^^ majdnem lefordultam a székről xD

gabrocki 2011.04.10. 16:11:32

@LaciG: plz. no fideszes maszlag. danke.
egyébként meg minden fideszes ezzel jön h tönkrebsztá ka gazdaságot a 8 év alatt. igen? hát nem modnod! fel se tűnt baszki! de mit mondtak ez alatt a 8 év alatt? azt, hogy majd ha ők hatalomra kerülnek akk milyen jó lesz, mindenki meglássa! eddig a kettős állímpolgárságon, az egykulcsos adórendszeren, a nyugdíjlopáson és az értelmetlen átnevezéseken kívül nagy büdös lóf*szt sem csináltak. legalábbis SEMMI JÓT.

gabrocki 2011.04.10. 16:20:58

@Primitív: kezükben az alkotmány ki tudja... MÉG nincs diktatúra... MÉG nincs...
süti beállítások módosítása