HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mikor a RPCJS leállása után nálam a régi konzoljaim a reneszánszukat élik, gondoltam veszek pár játékot, fene sem tudja, meddig kapni majd még őket. Freddyné nagy Gyűrűk ura rajongó, szóval kedveskedtem neki egy példánnyal, hátha így ő is játszik majd Playstationön. És jól sült el, mert volt hogy magától kezdett neki, aztán már co-op módban harcoltunk. Engem is meglepett a játék, simán élvezhető volt úgy is, hogy nem nagy Frodós guru az ember. A játéknak igen jó grafikája van, nagyon odafigyeltek a részletekre, hogy alkalmazkodjon a filmekhez. Néha a filmjelenetekből átvált a játékba, annyira lemásolták a helyeket.

Van hogy ki lehet választani a karaktereket, hogy kivel nyomulnál és fejlesztheted is további szintekre, ahol pusztítóbb támadásaid lesznek, aktiválhatsz kombókat. Jó dolgok ezek, így egy bizonyos idő után a karakterek már tökösebbek és nehezebb meghalni velük. A játék elején bizony anyáztunk eleget, mert kinyírtak minket elég rendesen.

A játékban pár dolog kiborító volt, pl a nézet főleg két személyes módban helyenként siralmas, hülye szögekből követ minket, nem látjuk mi van előttünk aztán meg jól arcbatámadnak... Elég kevés a checkpoint is és ha már van, akkor nem menti el őket. Kikapcsolod a gépet, kezdheted a pálya elejéről... A pókos pálya végén az óriáspóknál rengeteget szívtam de muszáj volt újra meg újra nekikezdeni, mert hiába untam meg, legközelebb kezdhetném megint a legelejéről...

Néhol nem egyértelműek az utasítások/feladatok. Az elefántos pályánál csak 10 próbálkozás után fogtam fel, hogy melyik oldalról kell a dögöket lövöldözni. Az átvezetőknél mindkét oldal ugyanolyannak látszik, csak hol van egy zászló, hol nem. Ki a fene figyel fel erre? (Aki játszott a játékkal, szerintem érti miről rinyálok itt).

Sokszor a játék kifejezetten unfair is, nem elég, hogy helyenként brutális túlerőben van és eltart megküzdeni velük, aztán megölöd őket és újra kiküld ugyanannyit...Jah és közben sietned kell, mert összedől minden és megdöglesz. Nagyon fasza.

Az utolsó pálya elég idegesítő volt, nehogy már ez a szar ripszropsz Gollam szivasson már ezerrel... Összevissza ugrál, halhatatlan, dobol a mellkasán és nem tudsz mit csinálni ellene. Vagy 20 percembe telt, míg végre lelöktem (vagy 5-6x kell...) végérvényesen. 

Hibái ellenére a játék jó, szórakoztató de elég nehéz is. Az biztos, hogy multiban jól összekovácsolja a játékosokat, a "King of the Dead" befejezése után ugrálva örömtáncot jártunk.

Címkék: játék

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr392955664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge96 2011.06.04. 08:03:09

Freddy, elmondanád, hogy azt a retkes váras pályát (mikor Gandalf bácsival védjük az erődöt) hogy a fenébe kell megcsinálni? Hardcore gamernek vallom magam, de 5 év alatt, 3x vettem elő újra, és nálam ott megállt a játék, lövésem nem volt hogy mit kell csinálni... már most ideges vagyok -.-'

shanus 2011.06.04. 08:16:22

Segítek 1 kicsit penge. Ott a létrákat kell lelökdösni és a várfalon kell rohangálnod hogy lelököd a létrákat mert azon jönnek fel ugye a nem túl szimpatikus emberek :) A CTRL lököd a létrát :)

freddyD. Ajánlom figyelmedbe a második részt ami csak ps2-re jött ki. Az még jobb szerintem. De ha végig toltad a játékot ott van a palantir of saruman és sauron ha jól emlékszem.Bónusz pályák.El lehet velük szórakozni :)

penge96 2011.06.04. 09:10:56

@komika2: Én lökdöstem a létrákat, de mindig visszarakták őket... úgy látszik gyorsabban kellett volna. Köszi!

PCMaster 2011.06.04. 09:33:29

Nekem PC-re van meg ez a játék, és én az elefántos pályánál mondtam azt, hogy nah most ennyi elég. 50-szer próbáltam újra. Aztán úgy gondoltam, nem érdekel. (általában én ilyen vagyok...:D)

algi 2011.06.04. 09:54:53

Az a durva, hogy sose tudni egy játéknál, mielőtt megveszed a teljes verzióját, hogy ezek a kényelmi dolgok (chekpointok távolsága, mentés lehetőségek, feladatok egyértelműsége, tanulási görbe) milyen jól vannak megoldva. Én pl. vakon megbízom a Valve játékaiban e téren, viszont vannak, akik sportot űznek abból, hogy direkt ezzel növelik a nehézséget.

Egyébként tök jó volt, amikor még nem voltak Gyűrűk Ura filmek, mert minden Gyűrűk Ura játékban máshogy ábrázolták a szereplőket, meg eseményeket. Ma meg, ha valakinek nem tetszett a filmváltozat, szophatja, mert csak abból csinálnak játékot.

freddyD 2011.06.04. 11:21:24

@penge96: Körrel a létrákat mindig le kell dönteni. Fenn jelzi is, hogy hol van éppen létre (egy ideig eltart felfogni a térképet). Ha jól emlékszem háromszor vagy négyszer jönnek ilyen nagy tornyokkal, azokat meg kell akadályoznod, hogy elérje a falat, különben már nagy szarban vagy. Azokat igazából könnyű a varázslövéssel (vagy minek nevezzem azt) kinyírni. A végén van egy ilyen torony, ami elérte a falat (a játék része), ott vagy 15 orkot egy kupacban ki kell nyírni (HA használod az R1+R1+L1+L2 kombót pillanatok alatt összejön), a tornyot szétlőni és már vége a pályának (még le kell futni a kapuhoz, de ott már nem lehet meghalni).
A pálya igazából nem nehéz, csak valóban kell jó pár próbálkozás, míg az ember felfogja mi a teendő.

@komika2: Ennél a 3. résznél van bónuszpálya, vagy a másodiknál? Mert a harmadiknál nem találtam. IGaz, co-opban még nem csináltuk meg az utolsó pályát, csak Single Playerben.

Az első részhez nem készült ilyen adaptáció?

freddyD 2011.06.04. 11:23:10

@Gucs: Jaja.Aról nem is beszélve, hogy Gimli jóval lassabb, mint a többi (na tippeljetek, kivel voltam?) és amikor összedől minden, már eleve hátrányból indulok, mert 2 km/h-val futkos az a hülye törpe

shanus 2011.06.04. 11:49:56

Single benne van ott a fáknak a csillagainál kell belépni és kiválasztani 1 karaktert + ott vannak a cheat kodok .. örökélet végtelen nyil stb.. :)

Az első rész az a könyvre épül. Távol van a filmtől nagyon. Nekem tetszett régebben eredetibe is megvolt talán még most is megvan :)

algi 2011.06.04. 13:39:46

@komika2:

en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings:_The_Fellowship_of_the_Ring_(video_game)

Ez volt PS2-re, de úgy látszik, a többi játék nem ennek a folytatása. Sőt, itt:

en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings:_The_Two_Towers_(video_game)

azt írja, hogy a Két Torony videojáték feldolgozza a Gyűrű Szövetsége filmet is. Tehát az elnevezéseik ellenére nem egy sorozatról van szó.

RailGun19 2011.06.04. 14:09:22

Nekem a Király visszatér és a Két torony is megvan PS2-re. A Két torny még kezdetlegesebb, de az se rossz, a Király visszatér is jó, bár vannak rohadt nehéz pályák (The King of the Dead, The Black Gate). Van egy asszem Osgiliath-i pálya (Minas Tirith előtt), ahol rengeteg ork van, na ha azon a pályán minden orkot kinyírsz (a gyors ütés a legjobb támadás), akkor nagyon gyorsan felfejlesztheted a karaktereidet. Még Gimlit is :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2011.06.04. 19:20:57

Nekem ez meg van PC-n. Nagyon jó játék! Régebben tesómmal co-op ban nyomtuk! Gyaktuk az orkokat ezerrel! De egymaga is eltud vele szórakozni az ember! XD

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2011.06.04. 19:31:27

@penge96: Én még annyit fűznék, hozzá segítségül, hogyha a létrák után jön egy két torony amiben orkok vannak azokat, a vártornyon lévő katapultokkal is kinyírhatod. Ki adod nekik a tűzparancsot és két lövésből elintézte. XD Az utolsó torny meg úgy is beér szóval azt hagyd, csak a beáramló orkokat gyakd majd le. :)

Tomb12 2011.06.04. 20:14:44

Szia FreddyD!
Tetszenek a blogjaid, még mindig gondolok a rosszpcjátékok sorozatra... A játék- és videóbeszámolóid is tök jók. Most olvastam egy tesztet, ahol a tesztelő még ismer téged és meg is említ:www.gamekapocs.hu/cikk/1615/kung_fu_panda_2_the_video_game_teszt

mesterjani 2011.06.04. 21:40:54

Nagyon jó ez a játék, megjelenés óta megvan.
Vidd fel maxra a karaktereid szintjét, utána megint vidd végig hatalmas henteléseket lehet csinálni. Legvégén pedig van a pályaválasztó fa tetején még 2 nagy kihívás(csillagokra kell rámanni ha jól emlékszem a 2 legszélső) Szarumán palantirja néven azt hiszem, hát az valami eszméletlen kemény... Nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott a játék, kicsit rövid de többször végjátszós.

Arthur944 2011.06.05. 07:37:20

Ha itt idegesít hogy gollam ugrál, akkor ne úgy vidd végig a mass effectet, hogy Saren lelője magát...

Wilson96 2011.06.05. 07:56:41

@Arthur944: ÁÁ Ne is emlegesd ott agyvérzést kaptam ME-be XD

Clois 2011.06.05. 10:28:56

Én őszintén nem vagyok egy akkora Gyűrűk ura fan, bár ez tényleg jó játék volt,csak tényleg nehéz. Ha jól emlékszem én kb. az első 3-4 pályát csináltam csak meg. Bár én azért nem őrültem meg annyira mint ahogy itt mondják...vagy csak nem emlékszem rá :P Nekem e féle negatív tapasztalat a God of War végén volt...

algi 2011.06.05. 14:10:35

@Arthur944: De az ME-ben már lehet gyakorolni a geth lopakodókon. Ráadásul bármikor leállíthatod az időt, hogy parancsokat adj ki, meg "varázsolj."

Atiman 2011.06.06. 13:18:35

Pont mst vettem elő újból. Legutoljára mordor kapuja elött adtam fel. legalábbb 20-30 szor biztos próbáltam. Most tartok a mamutos pályán amit elsőre kb 3 óra megállás nélkül szenvedés árán tudtam megcsinálni :D

mesterjani 2011.06.06. 19:11:53

Utolsó 2-3 pálya tényleg nagyon nehéz, de fel lehet előtte fejleszteni a karaktereket a könnyebb pályákon. Megéri mert esetenként kevesebb időt vesz el ha ugyan azt a pályát 4-5 ször viszed vég sikerrel és fejlődsz mintha 20-20szor bebuknál egy nehezebb pályát.

SilentArtemis 2011.06.17. 15:02:58

nekem ps2-on van meg, és sztem nem lehet fejleszteni...single-ben nem....amúgy nagyon jó játék,,,, Legolas meg Gandalf a legjobb, bár........... mind2 20-as volt és nem tudtuk kinyirni gollamot xD

SilentArtemis 2011.06.17. 15:27:05

úgy értem, hogy amikor elsőre megcsináltam az 1. 4 pályát legolassal, utána már azokat nem tudtam megcsinálni még1x, csak, ha már tovább jutottam gandalfal meg a hobbitokkal (babókkal xD) pfff

bbbarniii 2011.07.20. 14:47:08

Megvettem, és azt kell mondjam, remek kis játék. (Bár néha másodszor is neki kell futni, de melyik játék nem ilyen?) Ha ilyesfajta játékokra hegyezed a fogad, akkor mindenképpen ajánlom a Star Wars: EPisode III nevű PS2-es játékot. Igaz, hogy költséges (5 rugóért lehet kapni a hipermarketekben), de remekül el lehet vele lenni. Abban is van co-op mód (igaz, nem a single player részében, hanem fel lehet oldani a játék során négy pályát, amin lehet co-op módban nyomulni a droidok ellen), van multiplayer, ahol megküzdhettek egymással face to face (persze az egyes karaktereket csak a játék kiakasztása után lehet feloldani), és persze bónuszok is (rengeteg). Ha láttad a filmet, és valamennyire tetszett is, akkor nagyon ajánlom. De készülj fel, mert néha kissé felfogod forralni az agyvized. (Néha kissé nehéz.)

InternetExtroller 2012.05.03. 18:28:26

Pár tipp:A pajzsos ellenfelek csak a 2. fierce attack után esnek el(Nekem főleg a paths of the dead és a king of the dead pályákon volt ebből gondom). A Mumakilt(elefántot) csak arról az oldalról lehet támadni, ahol a pajzsok és az íjászok vannak. Ha a távolsági támadást egy kicsit lenyomva tartod, akkor sokkal erősebb lesz és betöri az ellenség pajzsát. Ha a hobbitok speciális képessége(láthatatlanság) aktiválva van és használod a kivégző mozdulatot(alapból Space), akkor azonnal megöl bármilyen embert(ha nem boss, vagy troll, de a mini-bossokon pl: uruk berzerker működik).
süti beállítások módosítása