HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mindig megdöbbenek, hogy Uwe Boll milyen közutálatnak örvend, az meg már dühítő is, hogy az emberek harmada (akár szóban, akár imdb szavazáson) lefikázza, holott nem is látott tőle semmit, vagy legalábbis azt a filmet nem.

Ne értsetek félre, Uwe Boll nem rendezőzseni. Sőt, tényleg vannak meglehetősen félresikerült filmjei is. De hogy sokan minden idők legrosszabb rendezőjének tartsát, az nevetséges. Rossz filmjeiben messze nem a rendezés ami a leggázabb, inkább a forgatókönyv (amiben Boll általában aktívan közreműködik).  

Meg kell hagyni Uwe Bollnak van egy olyan stílusa, ami nekem szimpatikus. Az általános véleménnyel szemben nem veszi komolyan magát, ügyesen provokál és generál ezáktak reklámot projektjeinek (az más kérdés, hogy ezektől függetlenül szinte mindig bukták a filmjei). Az meg mekkora már, hogy az őt állandóan lefikázó kritikusokat kihívta bokszmeccsekre és ha jól tudom mindenkit legyőzött, a legtöbbet KO-val. Szórakoztató fazon, az biztos. 

Túlzás volna azt állítani, hogy nagy UB szakértő volnék, de láttam tőle filmeket, amiket talán a legtöbben nem és pont rosszul tették.

Talán a legjobb filmje (vagy a legjobb azok közül, amit láttam) a Postal volt, ami hűen visszaadta a játék bizarr és végtelenül inkorrekt stílusát. Voltak benne kifejezetten jó poénok és igen, talán azt is elmondanám, hogy a Postal egy jó film. Megkockáztatom, ha nem egy Uwe Boll produktum volna, még sikeres is lett volna. Elég nívós dvd kiadása van és örömteli, hogy itt azért lehetett pozitív dolgokat is olvasni.

Első Uwe Boll élményem mégis egy Heart of America (idehaza Kilenc Áldozat) nevű film, amit egy német ismerősöm küldött nekem (postázunk egymásnak egzotikus kiadványokat, amit itt, vagy ott nem kapni). A film egy iskolai ámokfutás létrejöttéről szól, hogy mi vezette el odáig az elkövetőket, hogy ilyen szörnyűséget csináljanak. A látottakban sok igazság van, bár hozzá kell tenni, hogy van pár  túlerőltetett hállivúdi klisé, pl az évekig csesztető rosszfiúk egyike pont aznap látta be, hogy hülyeséget csinál, a tanár pont aznap látja be, hogy túl szigorú stb... Nagyon hatásosnak gondolták ezt az összetett dramaturgiát, de kevesebb több lett volna. Attól függetlenül még elviselhető volt és kárpótolt ezért egyes kifejezetten jó színészi teljesítmény (pl a két ámokfutó srác meg a fővezér a rosszfiúk közül). Volt pár elég szar is, de ezt most hagyjuk ;)

Összefoglalva a film nem egy mestermű, de bőven nézhető, amire én nem sajnálok egy 6/10-et adni. Az meg végképp meglepő, hogy igazából hiánypótló alkotás, mert most nem tudnék más filmet mondani, aminek ez a kiemelt tematikája. Talán a kosaras naplója jutna eszembe, de az más jellegű volt (és emlékeim szerint jobb is, bár jó rég láttam). 

A trailer vége egyébként brutálisan spoileres. Nem is értem, hogy hogyan rakhatják be ezt...

Címkék: film

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr502994306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.06.18. 08:20:25

Nem tudom, számomra az nem szórakoztató, ha valaki direkt gennyládaként viselkedik. Azt nem tudom, hogy Uwe Boll komolyan gondolja-e magát, de a filmjei (eddig két és fél filmjét láttam nagyjából) halálosan komolyak sajnos.

Tóth "LN" László 2011.06.18. 08:26:40

Sokan elismerik, hogy Boll sokat fejlődött az évek során. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy a korai filmjei mind katasztrófálisak voltak, a jelenlegiek meg átlag alattiak, ami persze nagy előrelépés. Ajánlom figyelmedbe a Bloodrayne 2-t! ;)

freddyD 2011.06.18. 08:39:24

@algi: Ő abban a stílusban válaszol, amilyennel támadják állandóan. És egyébként is poénkodik, csak egyesek (pl Micheal Bay) nem értik.

@Tóth "LN" László: Ez a iskolás filmje pl 2003-as.
Bloodrayne 2-t nem láttam. Lehet, hogy majd teszek vele egy próbát. Érthető ha nem látta valaki az 1-et?

Carrow 2011.06.18. 09:51:53

Én úgy tudom, hogy csak azokat a kritikusait hívta ki akikről tudta, hogy alacsonyabbak/könnyebbek mint ő. Arról nem is beszélve hogy még ha a boksz koronázatlan király lenne, attól a filmjei még szarok.

Egyedül a Holtak Háza volt az, ami valamennyire tetszett, de valószínűleg az is csak azért, mert nem volt szerencsém a játékhoz.

Az Alone in the Dark meg véleményem szerint egy bűncselekmény volt nemcsak az adaptációk terén, de úgy összességében a filmkészítésben is.

neon61 2011.06.18. 10:40:02

Nem tudom én eddig 2 Uwe BOll filmet láttam és lehet azért mert szeretem az ilyen elborult filmeket, nekem mind kettö tetszet. Az egyik az említett postal , a másik a sokak által utált Alone in the dark de az a film számomra szorakoztató volt, kicsit a régi 80-90es B filmek hangulatra emlékeztetet ami nálam csak jó lehet

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.06.18. 10:51:26

Én csak az Alone in the darkot illetve a Postalt láttam tőle.

Az Alone in the darknak az eleje tetszett (ha jól emlékszem). Jó zenék voltak benne. Lövöldöztek. Aztán, ahogy jött a vége komolyan mondom felsírtam.

A Postal meg úgy zseniális ahogy van! :D nem lehet mit hozzáfűzni.
(És még Uwe Boll is szerepel benne -saját magát alakítva- és meg is hal.)

hptr 2011.06.18. 11:37:36

Annak ellenére, hogy szarok a filmjei, egy szórakoztató jelenségnek tartom Uwe Boll-t.
100 év múlva talán majd megfilmesítik az életét, mint Ed Wood-ét, aki hasonló tészta volt.

Dynamo 2011.06.18. 12:25:44

Mindegyik munkája a jól "bevált" kliséken alapszik. Hamar kiismerhető és ráadásul az adaptációi 99%a esetében nem hű az original történethez, jellemhez, atmoszférához. Ez egy bűntett. Bár nem az ő keze által de hasonlóképp történt a Resident Evil esetében is. Nekem ez fáj. Mert jó lenne azért több értelmes és JÓ játék adaptációkat látni végre. Eddig nálam csak a Silent Hill futott be. De (szerencsére) az sem Uwe Boll tákolmány. :]

Tóth "LN" László 2011.06.18. 13:05:40

@freddyD: Akkor sem érthető, ha valaki látta az egyet, mert a vadnyugaton játszódik! xD De nézd meg az egyet is, Kristanna Loken-nek jó mellei vannak. :P

Clois 2011.06.18. 13:14:03

Én a Postalt nem is játszottam, és nem is láttam (csak a Baaad Movies bemutatót), de nagyjából tudom mi az. Amennyit láttam belőle,azok alapján azt mondanám hogy nem egy nagy szám,de tűrhető... végül is ez inkább egy ilyen (fekete) humor film amit nem feltétlenül kell vér komolyan venni.Ráadásul ott azért magát is kiosztja az egyik jelenetben :)

DE, ellenben én láttam a Király Nevébent (aka Dungeon siege) és a Bloodraynet (aka Bloodrayne) és azok nekem kifejezetten idétlenek voltak. Az elsőnek a látványával, az utóbbinak meg a történetével volt nagy gondom.
Több filmjét nem láttam,szóval azokról nem tudok nyilatkozni. Szerintem Uwe Boll-al az a baj hogy mindig többet akar mint amennyit tud.

Freidrich von IQ Betyár 2011.06.18. 13:25:19

Hát nem tudom,Uwe Boll is csak egy csaló,aki abból szerzett pénzt hogy játék adoptációkat csinált,amelyeknek általában semmi köze az eredetihez.A Postal csak azért sikerült jól mert nem kellet vele órákat játszania hogy átlássa mi a játék lényege.Anarchia.Vagy elég olvasnia róla neten.De a többi játék adoptáció?Dungeon Siege(Király nevében),Alone in the dark,Far Cry? Ezek a filmek magukban jók,de ha 1x azért veszik meg az emberek mert szeretnének egy jó játék adoptációt látni,akkor már jogosan érzik magukat átverve.Boll csak egy nagystílusú gazember,semmi más.Azzal énse értek egyet hogy a legrosszabb rendező,de még a legrosszabb játékfilm rendező se,hisz bárki tudna rosszabb filmeket mondani mint Boll alkotásai,szerintem.Ezen kívül is vannak rossz játék-filmek,erre is tudnának mások is példát mondani(Én a Final Fantasy-Harc szellemét mondom,amely magában jó film,csak nem sok köze van az eredeti szériához)
Szóval jah,végeredményben Uwe Boll nem egy angyal,de nem is ördög,az emberek meg hajlamosak rögtön fikázni,ahogy erre te is rájöttél gondolom,Freddy.Lehet hogy ha normálisan írnák le a panaszukat az emberek neki,a következő játék-adoptációja sokkal jobb lett volna.

thomas815 2011.06.18. 17:04:22

Freddy, ha szeretnél még Heart of America típusú filmet látni, ajánlom Gus Van Sant-tól az Elefánt címú filmet. Ugyanúgy egy iskolai mészárlásról szól. Eléggé megosztotta az embereket, van aki imádta, van aki gyűlölte. Viszont már elég régóta nem kapható, aukciós oldalakon talán még le lehet vadászni, már ha látatlanba megvennéd.

Boll-ról pedig annyit, hogy nem láttam még egy filmjét sem, de a Heart of America-t és a Postal-t mindenképpen meg akarom nézni. A játékot imádom, és a filmnek a trailere arról árulkodik, hogy Boll jól adaptálta filmre ezt az elborult, inkorrekt, gyomorforgatóan zseniális hangulatot, amit annyira szeretek benne.

Razak 2011.06.19. 03:06:36

Uwe Boll eredeti "foglalkozása" boxoló volt.
Ezért hívta ki az őt fikázókat box meccsre, mert ott haza pályán volt. :)

JeszKar 2011.06.19. 09:12:13

Hát ha a House of the Dead-ben nem szar a rendezés, akkor nem tudom melyik filmben az.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.06.24. 15:40:47

Ez az a film, ami még nézhető. Viszont Boll bá lassan eljut odáig, hogy nézhető filmeket rittyentsen össze. a Tunnel Rats jó közepes, a Ramapage-et is meg akarom nézni.

Eldrad 2011.07.05. 09:01:32

"...az őt állandóan lefikázó kritikusokat kihívta bokszmeccsekre és ha jól tudom mindenkit legyőzött, a legtöbbet KO-val..."

Na, várjunk csak egy kicsit...

Azok nem "kritikusok" voltak, legalábbis nem hivatásos sajtósok.

Hanem pár, életének 99 %- át alighanem számítógép előtt töltő elöregedett hülyegyerek, aikik egyetlen tevékenysége, hogy a neten lógnak egész nap, és nagyon megmondják mindenkinek a Nagy Frankót.

Ilyeneket nem nehéz kiütni...

Én bunyóztam vagy 10 évig (karate, kempo), és van szemem az ilyesmihez (bár, ezt enélkül is megláthatta bárki szerintem...).

Ahogy azokat a "mecsseket" elkezdtem nézni pár éve, mikor megjelentek, az első 10 másodpercben látszott, hogy itt valami nagyon nem jó a "kihívottakkal".

Azok a "kihívottak" egytől egyig tipikus anti- sportemberek voltak, görbe lábakkal, pohos hassal, csapott vállakkal, és kb. úgy mozogtak, mint egy rokkant óvodás.

Az egyik még a saját lábában is elesett, komolyan! Nézzétek meg, szánalmas!

Boll pedig tényleg bokszolt, hogy milyen szinten (amatőr, tanuló, mester, verseny), azt nem tudom, de látszik a mozgásán, hogy valamennyi gyakorlata tényleg van.

Igazából azokon a hülyekölykökön csodálkozok, akik belementek ebbe a "kihívásba". Mégis, mire gondoltak?
Az egyik még háborgott is egy interjúban, hogy hát ez az Uwe Boll hogy kiporolta, pedig "nem erről volt szó"...(WTF???)

Amúgy, nem "porolta ki" egyiket sem, mert a kölkök fizikai állpotát elnézve, egy komolyabb ütéstől intenzívre kerültek volna.

Nnna.

Eldrad 2011.07.05. 09:04:45

A House of Dead pedig egy igazi szennyfilm, ahogy Boll jó néhány ámokfutása is.

Viszont tényleg vannak nézhető művei is, a Heart of America pont ilyen.

Amúgy, Boll szerintem nem teljesen normális.

Emlékeztek pl. a "megrendezném a Warcraft filmet" történetre? :)

Ez tényleg elhitte magáról, több év kizárólag negatív visszajelzés, és eszeveszett módon sz***r filmek legyártása alapján, hogy ő erre esélyes... :)
süti beállítások módosítása