HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Végre sort keríthettem egy olyan Steve McQueen filmre, amelyet még nem láttam. Fél éve vettem a Le Mans-t, amely egyben a legelső Blu-Rayem is.

A film (milyen meglepő) a 24 órás Le Mans versenyt alatt játszódik, ahol McQueen a Porsche istálló egyik veterán sofőrjét alakítja.

Hogy kezdjem a pozitívumokkal, a film szerkesztésileg bámulatos. Kamerák elöl,hátul, szenzációsan vegyül az eredeti verseny felvételeivel és ami kölönösen tetszett, hogy itt minden valós volt. Semmi CGI, hanem tisztes iparosmunka (pl balesetnél távirányított kocsit használtak) és sok remek sofőr. Ráadásul ügyesen növelte a feszültséget a rajtig, bemutatta ahogyan a rengeteg néző ébredezik, odautazik, szép lassan kezdődik a verseny. Hogy őszinte legyek, én elképzelni nem tudnék annál unalmasabbat, mint hogy egy 24 órán át tartó versenyre kilátogassak, de ez az én véleményem.

Szóval ami a filmezést illeti, az egész nagyszerű, időtlen és teljesen megelőzte a korát. Talán az egyetlen dolog, amiről egyből kiderül, hogy ez jó régi film lehet, az az, hogy ijesztően nevetséges biztonsági intézkedések voltak akkor. Helyenként el sem tudtam képzelni, hogy mit látok: Pálya közepén(!) sárga zászlót lengető biztonságis, sehol gumikerék az ütközés csillapítására, gyakorlatilag csak ócska palánk van a pálya körül és ennyi.

A filmmel a legnagyobb bajom az volt, hogy nem igazán volt forgatókönyv. Alig beszélnek benne, a versenyen kívüli sztori rövid és összecsapott, a színészeknek semmi kihívásuk nem volt. A kevés párbeszéd egy dolog, de még gesztikulálás sem volt különösebben, szóval ezeket bárkivel felvehették volna. Extráknál volt egy kis werkfilm, hogy a studióval is összebalhézott a stáb, hasonló okok miatt.

Kis túlzással olyan volt ez a film, mintha vettem volna Blu-Rayen egy autóversenyes futamot. Nem bánom, ha arra fektetik a hangsúlyt, de azért jó volna valami kiegészítő történetszál is, amivel összeérik egy kerek egésszé.

Aki imádja a történet nélküli autóversenyzést, az biztosan rajongani fog a filmért, aki valaki sportdrámát várt (mint én), az sajnos valamennyire csalódni fog.

Ha nem tévedek, akkor ezt a Robbie Williams klipet meg a film ihlette

Címkék: film

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr643496696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Schreck 2011.12.26. 14:00:16

Linkelek egyet ha már filmes témánál vagyunk.

www.youtube.com/watch?v=sLcy53NgEq4

Most pótoltam csak be az Avatart ezért friss az élmény:)

Hoymatesi 2011.12.27. 10:36:11

valaki látta már ezt a filmet?? www.imdb.com/title/tt0114669/ Tierische Liebe (Házi kedvencek)

Danessz 2011.12.28. 20:06:50

"Hogy őszinte legyek, én elképzelni nem tudnék annál unalmasabbat, mint hogy egy 24 órán át tartó versenyre kilátogassak, de ez az én véleményem."
Nos igen... Nekem a bakancslistám top3 dolgában benne van az, hogy legalább egyszer eljussak rá!
süti beállítások módosítása