HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Még az évet lezáró Filmbarátok Podcastben szó volt röviden 2011 underground slágerfilmjének kikiáltott brit „Idegen Arcok”-ról. Már jó 1-2 hónapja kivettem a tékából, de twittert kivéve még nem reagáltam erre, amit most pótlok.
A film nagyon megosztó, van aki az év filmjének nevezte, van aki utálta. Nos, én a második frakcióba sorolnám be magamat, mert bizony nagy csalódás volt. Hogy kezdjem egy rövid pozitívummal: A film operatőri munkája tetszett és a földönkívüliek kinézete is nagyon bejött. Végre valami frissítő újítás. Nos, nagyjából viszont ennyi is volt, ami igazából tetszett, mert a maradék inkább lehangoló volt.
 
Az, hogy a történetvezetés kicsit unalmas volt, még egy dolog, de ami a filmet nálam menthetetlenül lehúzta, azok a karakterek. Nem azzal van a baj, hogy antihősök. Sok más filmben van ilyen (most mondhatnék például egy Dühöngő Bikát) és jól működik. Attól mert nem szimpatikus a karakter, még érdekelhet a története, izgulhatok vele vagy ellene. Itt sajnos az a büdös nagy helyzet, hogy a nőt kivéve MINDENKIT UTÁLTAM. Nem érdekeltek, kívántam, hogy haljon meg az összes és inkább csak alieneket néztem volna pókerezés közben. Idegesítettek a briddish gettós dumáikkal, idegesítettek hogy rohadékok voltak, idegesített úgy minden. És így nem lehet egy filmet élvezni. Az is külön röhej, hogy istenverte földönkívüliek rohamoznak ott és senkit sem érdekel, sőt, még ilyenkor is inkább egymással háborúznak, ahelyett hogy összefognának az idegen életforma ellen. Tök értelmes,nem?
Ha valaki ezektől a szerintem marha nagy dolgoktól el tud tekinteni, akár még élvezheti is, de nekem ez így nem működött.

Címkék: film

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr74299572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs@tLós 2012.03.09. 12:29:32

Pont tegnap hallottam erről a filmről. Én az alapfelállást sem értem. Minek egy tömbház az idegeneknek? Tömbházról tömbházra fognak minket elfoglalni? Az elég sokáig fog tartani... OK, persze, tudom, hogy film, ezekben ilyen dolgok történnek (zombik sincsenek), de valahogy az egész ötlet nálam nem működik, nekem ez már akkora hülyeség. Ezzel az erővel vkinek a hátsó kertjében is lejátszódhatna 1 idegen invázió...

freddyD 2012.03.09. 13:02:13

@Cs@tLós: Meg van indokolva, hogy miért pont arra járnak, szóval itt még védenem is kell a filmet. E szempontból én nem kritizálnám

Cs@tLós 2012.03.09. 13:05:09

@freddyD: Oké, akkor visszaszívom, tényleg csak hallomásból tudok ennyit róla, meg hogy pont akik beszélték, nekik nagyon nem tetszett a film.

vazzegabi 2012.03.09. 15:03:02

Pár hónapja láttam, de már alig emlékszek belőle valamire. Egyszer meglehet nézni, de felejthető.

hptr 2012.03.09. 15:10:44

Elnézést, hogy nem illik a témához, de erről a filmről már hallottál, FreddyD? filmtrailer.hu/filmhirek/only-god-forgives-ryan-gosling-es-nicolas-winding-refn-uj-kozos-filmje/

...csak mert tudom, hogy tetszett a Drive.

freddyD 2012.03.09. 15:42:43

@ufig: VOX-ban mintha röviden már olvastam róla korábban.

gorre126 2012.03.09. 16:52:44

Én meg ponthogy csak a nőt utáltam, igazi vernivaló beképzelt városi picsa. Jó azért a többi szereplő sem volt valami maradandó...

bioLarzen 2012.03.10. 21:35:47

"Az is külön röhej, hogy istenverte földönkívüliek rohamoznak ott és senkit sem érdekel, sőt, még ilyenkor is inkább egymással háborúznak, ahelyett hogy összefognának az idegen életforma ellen. Tök értelmes,nem?"

Kicsit érintőleges, de az - amúgy szerintem nagyon jó - Far Cry c. játék jut eszembe, amelyben egy far-faraway a szigeten ilyen génmanipulált, és ezért baromi dühös (és szívós) majmok és egyéb főemllősök szabadulnak el, minden embert irtva, legyen az a jó oldalon (vagyis te), vagy rossz oldalon (a Főgonosz és nagylétszámú zsoldosserege). Namost, amikor olyan helyzet van, hogy egy ilyen dög épp gyilkolászna egy rosszfiút, én meg lelövöm a majmot, akkor a rosszfiú azonnal elkezd engem lőni - a kis hálás... Illetve, ha egy nagy böhöm vadmajom mondjuk 5 méterre van tőle egy kéziágyúval, én meg százra egy pisztollyal, akkor is engem kezd lőni...

Gondolom, ezek a ganxták is ilyenek lehetnek :)

bio

freddyD 2012.03.11. 07:59:29

@bioLarzen: Igazad van, ez engem is felidegesített anno. El is felejtettem

bioLarzen 2012.03.11. 10:21:59

@freddyD: (... és még ki is felejtettem azt a szcenáriót, mikor a majom meg a rosszfiú lövik egymást, megjelenek, erre nagy elánnal elkezd mindkettő azonnal engem lőni :D)

Na, ennyit a Far Cry c. játékról, és vissza a gettóba.

bio

Robb20 2012.03.12. 13:26:59

@freddyD: Na engem meg pont a Dühöngő Bikában idegesített rohadtul, hogy mekkora paraszt a főszereplő, talán mert az igaz történet. Ez viszont nem, úgyhogy még bírtam is, hogy igazi suttyók a kölykök. Sztem viccesek voltak :)
süti beállítások módosítása