HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mindig is érdekelt, hogy ténylegesen hogyan zajlik ez, de erre kapunk egy jó példát, ugyanis a Cápa kap egy jubileumi Blu-Ray kiadást (be kell szereznem, mert szégyen, de még dvd-n sincs meg) és nem kis munka egy ilyen...

Nagy tisztelet a Universalnek, hogy veszi a fáradtságot az ilyenhez 

Címkék: film

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr374404798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toto_652 2012.04.13. 10:05:52

És most képzeld el ezt egy rajzfilmnél...
Minden egyes rajzot megőriznek, és ilyenkor újra előveszik, egyesével bescannelik, minden kameramozgást pontosan ugyanazon paraméterek szerint rekonstruálnak. A hibákat detto képkockánként Fotóboltolnak...

Bár van egy olcsóbb megoldás, miszerint el van téve egy tökéletes, ultramagas minőségű filmtekercs és azt dolgozzák át.

Hát, a hang részét nem értettem sose...

adam-in 2012.04.13. 15:12:28

Köszi a posztot :)

algi 2012.04.13. 16:23:09

Érdekes. Egyébként szerintem ez már "csalás". Tehát nem restaurálás, hanem inkább egy special edition. Ugyanis itt nem egyszerűen filmhibákat javítanak ki, hanem a forgatáskor hozott rossz döntéseket is (pl. az ablakok eltérő fényerejét).

Másfelől kicsit csalódás volt, hogy szinte mindent digitálisan csinálnak. Szerintem olyan nincs, hogy nem látszik meg. Ha nem most, hát akkor, amikor még nagyobb felbontásra váltanak - akkor újabb restaurációra lesz szükség.

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2012.04.14. 02:28:34

Kicsit olyan, mintha minden képkockához valami Photoshop-szerű progamot használtak volna. :) Ilyenkor hasznos dolog, hogy 25 képkocka pereg le másodpercenként. A szomszédos képek felhasználatánál ki tudnak javítani egy kockát.

A rajzfilmsorozatoknál, mint a Transformers, az eredeti Beta kazettákat vették elő. Olyan bakikat javítottak, amikor ott maradt az animátor haja, vagy látszódott a keze. :)

algi 2012.04.14. 07:35:09

@Puzzleman: Az semmi, most újítják fel a Star Trek: The Next Generationt. Sokaknak nem tetszett az eredeti Star Trek felújítása, a TNG viszont annyira autentikus lesz, hogy előszedik az eredeti maketteket, és ugyanúgy leforgatják az eredeti trükköket. Tehát nem használnak CGI-t, ahol eredetileg se használtak.

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2012.04.22. 17:05:48

Az igen, mindent a rajongókért.: A volt számtech tanárom szerint a TNG-ben az Enterprise-t CGI-al odották meg.

Még szerencse, hogy nem George Lucas-ra bízták, különben minden számítógépes grafika lenne. :D

CsakNorrisz 2012.04.22. 17:07:58

Off meg minden, de a címben az nem "restaurálnak" akar lenni?
süti beállítások módosítása