HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Utóbbi jó egy hónapban többek között ezeket a filmeket vásároltam, de szeptemberben jön aztán a blu-ray armageddon. Ennyi kék lemezt még nem rendeltem elő, mint akkor. Pénztárcám fogja bánni, de nem sajnálom. Majd a Cápa Digibook-ról is lesz kicsomagolós videó. Elvárásaim szerint jóval vastagabb kéne hogy legyen egy olyan filmnél, mint amilyen a Drive-nál volt.

freddyD: dvd filmek

A Cucu malac a kedvenc Looney Tunes karakterem, úgyhogy adtam egy esélyt ennek a gyűjteménynek. Kicsit megtévesztő a dvd, mert az eddig megnézett epizódok közel felében nem is szerepel az a malac... Ennek ellenére azok is nagyon jók voltak, rendkívül jó a kép, ahhoz képest, hogy 70 év körüliek a rajzok. Kemény. Az akkori korszakban a Warner poénosabb rajzfilmeket hozott össze, mint a Disney.

A kötelet Dancsó Peti ajánlotta nekem, mikor a "Hátsó Ablak"-ot néztük meg közösen. Neki az a kedvenc filmje Hitchocktól, így tettem vele egy próbát. Igazából nem volt rossz, filmművészetileg nagyon érdekes a koncepció (gondolom Petit a technikai háttér nyűgözött le leginkább) és a sztori sem rossz, de engem kicsit zavartak a teljesen életszerűtlen karakterek és párbeszédek. A befejezés is lehetett volna valahogy impozánsabb, de amúgy simán nézhető darab. Olvassátok el magyarul a film hátteréről az infókat, tényleg érdekes.

A kockázatos üzlet és a Fantasztikus róka úr mindig is rajta volt a listámon, ezt is pótlom ezennel. Az Oroszlánkirály blu-rayt meg nevetséges 2500 forintért vettem meg, ráadásul pluszban van benne egy dvd kópia is a filmről. Érdekes.

A Drive-ról meg már beszéltem eleget: király film, király kiadás.

Ezen kívül még megvettem az X-Akták első két évadát és megint jó pár Gumimacik kiadványt. Nosztalgia rulez

Címkék: személyes

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr254753963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deminem 2012.09.04. 10:17:33

Jaj,a Gumimacikat néztem mindig nagyimnál, régi szép idők :) Amúgy pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy a régi nagy kedvenceim (mint az említett Looney Tunes, Micimackó, Hupikékek, Hanna-Barbera)sehol nem mennek, helyettük viszont olyan kínálat van, hogy komolyan sajnálom a mai gyerekeket...Disney forog a sírjában ilyen Hanna Montana meg társai után :D

u.i.: Amúgy, ha Looney Tunes, akkor Space Jam. Hatalmas film :D

Cucuminator 2012.09.04. 15:13:23

Cucu malac the best! :D

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.09.04. 15:13:26

Egyet értek, a Space Jam egy olyan film amit semmi esetre sem lehet komolyan venni. Olyan, mint egy hosszabb Bolondos Dallamok epizód. XD

Starbert 2012.09.04. 16:47:05

A kötél eszméletlen film! Kb. 3 vágás, ha van benne, de lehet, még így is sokat "mondtam". Miután megnéztem el is kezdtem gyűjteni a többi Hitchcock filmet.

deminem 2012.09.04. 16:47:07

@Tomlion: Akkora sláger volt, hogy még a Mekis gyerekmenühöz is kosarazó Tapsi Hapsi stb. figurákat lehetett kapni :)

hunGABE 2012.09.04. 16:47:08

Freddy volt már olyan Hitchkok film ami neked maradéktalanul tetszett? Szerintem azok a filmek ma már nem igazán állják meg a helyüket, egyedül a Madarak volt az amire azt mondanám ,h még ma is nézhető, pedig az nagyon eltér a többi filmjétől.

freddyD 2012.09.04. 16:50:51

@Starbert: Azért a 3 vágás enyhén túlzás ;) De tényleg nagyon eredeti a koncepció, hogy nagyjából folyamatosak voltak a felvételek. Bár állítólag az utóbbi pár take-et leforgattak később újra, mert nem tetszett neki a háttér árnyalata.

Érdemes elolvasni a film rögzítésének a történetét.

@hunGABE: Pl a Hátsó Ablak nekem nagyon tetszett. De egyébként valóban, a filmjei pár szempontból nagyon rosszul öregedtek. Néhol már megmosolyogtató inkább, ami akkor még meghökkentőnek számított. Hátsó Ablak első harmadából még lecsíptek volna kb 10 percet, akkor már majdnem tökéletes volna

algi 2012.09.04. 18:16:25

@freddyD: Szerintem a Psycho máig szuper… lenne, ha nem ismerné mindenki előre a csavart.

Sakktanár 2012.09.06. 13:25:09

A Looney Tunes tényleg elég vicces (nekem a gyalogkakukk a kedvencem), talán az egyik legviccesebb sorozat ami létezett, de a Disney-ből szerintem a Donald felért a szintjére. Csak meg kell nézni a Nácis részt, teljesen őrült.

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2012.09.10. 17:10:35

A Bolondos dallamokból nálam Tapsi Hapsi és Dodó Kacsa volt a favirit.

Ezek közül a DVD-k közül csak a Kockázatos üzlet van meg. A film zenéje nagyon jó. :)
süti beállítások módosítása