HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Zolyval a következő filmekről dumáltunk

-Expendables 2

-Ted

-Az emlékmás (2012)/ Az emlékmás (1990)

--Fifti Fifti

--Prometheus

Életrevalók

-Mission Impossible 4

-Kínában kutyákat esznek I Kina spiser de hunde 1999

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (110 MB) 121 perc


Az általam említett Condorman jelenet (4:20-tól jön az esedékes jelenet) egészen a videó végéig tart az akció

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr904767514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolonel 2012.09.11. 13:30:23

Ami '80-as évek stílusú akciófilm, és mostanában készült, azok közül a Machete jut most eszembe.
Én nem láttam, de úgy hallottam, hogy nem volt túl jó fogadtatása, és valószínű erre a sorsa jutna a Commando, vagy akár a Rocky is, ha ma kerülne a mozikba: jóval kevesebben néznék meg, és aki megtenné, az is inkább röhögne rajta és kicikizné, semmint szeretné.

A '80-92-es születésű korosztály szerintem úgy van ma az akciófilmekkel, mint a gazdag gyerek a matchboxgyűjteményével: egész évben rá se néz, nem játszik vele, és csak a polcon porosodnak, de ha eszébe jutnak a kis kocsik, rögtön arra kéri a szüleit, hogy vegyenek neki még egyet.

Szerintem csak azért van kevés akciófilm, mert az emberek egyszerűen már nem kíváncsiak rájuk annyira, és ezt magamon is tapasztaltam: amikor először hallottam az Expendablesről (még az első részről), mindenképp meg akartam nézni a moziban (vagy ha nem hát itthon), de végül elfelejtettem, és úgy nem is bánom igazán.

Kolonel 2012.09.11. 13:31:04

Total Recall:
A film feldolgozás (mindkettő, előbbi lazábban, utóbbi jobban követi a könyvet) Philip K. Dick regényéből. Azért hasonlít(hat)ott a Szárnyas Fejvadászra, mert az is egy Dick-regény feldolgozás.

Szerintem, mint adaptáció, úgy volt jó, ahogy volt. Szép látványvilág, kreatív környezet, nekem a színészekkel sem volt bajom, és nem tettek a történetbe oda nem illő fölösleges dolgokat, és bónuszként voltak apró kikacsintások a Schwarzi-féle film felé.

Egészében nézve sem volt rossz, viszont annyi hibája volt, hogy nem igazán rántja be az embert. A történet maga nem köt le (pláne, hogy nekem végig egyértelmű volt, hogy ez nem valóság, hanem csak a gép által adott emlékek*).
Érzésem szerint ez FPS vagy TPS videojátéknak lett volna igazán jó, mert ott leköti az embert az, hogy menekülni és harcolni kell.
Így viszont, hogy nincs a kezünkben egy kontroller vagy egy egér, nem túlzottan mozgatja meg az embert a sztori.

*Félreértés ne essék, a másik filmhez hasonlóan itt sem derül ki a végén, hogy melyik verzió az igaz. De én a látottak alapján egyértelműen a beültetett emlékekre szavazok.

freddyD 2012.09.11. 13:33:04

@Kolonel: Szerintem a remake-nél abszolút nem fektettek bele energiát ebbe a valóság-nem valóság kérdésbe. Nálam végig valós dolgok történtek, míg a réginél legalább kicsit elbizonytalanodott az ember és mindkét félnek valahogy igazat lehet adni

algi 2012.09.11. 15:04:47

@Kolonel: Egy frászt volt a Machete olyan, mint a '80-as évek akciófilmjei. Egy nagy katyvasz volt. A '80-as évek akciófilmjei szépen fényképezett, lekerekített történetű, egyszerű alkotások voltak, nem random jelenetek egymásutánisága.

A Machete, meg az Expendables retro filmek. Csakhogy egyvalamit elfelejtenek a filmkészítők: A '80-as években NEM retro filmeket készítettek, hanem egyszerű, de szép, hatásos, erős akciófilmeket. Van ilyen mostanában is, pl. a Crank. Na, az pont olyan volt, mint egy '80-as évekbeli akciófilm. Vagy a Casino Royale. Vagy az Avengers. Egyszerű, de jól működő filmek.

Nabopolasszar 2012.09.11. 15:05:00

Zolinak:
Mit keres ott a Space Jockey?
Fuvarozta az alieneket (viszont hogy ezezk biológiai fegyverek-e arra még a Prometheus sem válaszolt - talán azok).
Ki küldte a segélykérő jelet?
Azt az idegen hajó sugározta, viszont az a filmből is kiderül, hogy az nem segélykérő jel hanem figyelmeztető, hogy "ide ne gyertek mert veszélyes". A Waylanf-Yutani tudta is ezt mert már korábban megfejtették, odaküldtek egy kt "kamionost" hogy botoljanak már bele akármi is van ott, és hozzanak már vissza véletlenül egy-kettőt a földre.

Egyenlőre ennyi kérdést tettél fel, de többre is szívesen válaszolok ha közzéteszed.

Kolonel 2012.09.11. 16:23:12

@algi: a Machete-vel kapcsolatban valószínűleg igazad van (mint mondtam, nem láttam), de azt a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy a régi időszak sok klasszikus filmje nem örvendene ugyanekkora népszerűségnek, ha ma jönnének ki.

Az Alient pl., (ha már szóba került,) ha nem '79-es, hanem 2009-es film lenne, (értsd: a mai mainstream mozinéző nem gyerekként látta volna először) nem tudom elképzelni, hogy ne támadnák rengetegen a túlzott sötétség, az alig szereplő szörny vagy a folyosón lépkedős jelenetek hosszúsága miatt.

@freddyD: igen, ezt mondom én is. Nem igazán fektettek hangsúlyt arra, ami a film fő egyedisége volt ("valós vagy nem valós?"). Azt az egy jelenetet, ahol körbeveszik őket, és odajön hozzá a fekete csávó is lezavarták nagyon hamar, aztán ment tovább a kontroller nélküli videojáték.

Vektor. (törölt) 2012.09.11. 17:18:06

A The Intouchables-remakenek különösen érdekes története van: az eredeti film Amerikai forgalmazását a The Weinstein Company vette meg, amely arról híres, hogy Oscar-győzteseket kreál, az utolsó két Legjobb film győztes is az ő produkciójuk. Megláttak a lehetőséget a francia filmben, megvették az amerikai jogokat, és ellehetetlenítik az eredetit az idei gálán, hogy aztán a remakenek több esélye legyen pár év múlva. Jól tudják, hogy imádja az Oscar a hasonló történeteket, így mindent megpróbálnak majd, hogy a remake minél jobban sikerüljön.

Vektor. (törölt) 2012.09.11. 17:18:08

A The Artist elsősorban vígjátéknak van titulálva. Max. dramedy tud Legjobb filmet nyerni, idén például érdemes odafigyelni a Silver Linings Playbookra, amiben vannak vígjáték elemek, és bizony komoly esélyesnek számít a nagy díjakra.

Prodge 2012.09.11. 18:21:31

Jó hogy újra van Podcast...respect nektek
Véleményeim a filmekről:

Expendables 2:
Igazából valóban belelehetne kötni sok téren, de ez 1 retro film...régi nagyágyúkkal, én jót szórakoztam rajta, jó kis nosztalgiafaktor volt de nyilván nem lesz 1 filmtörténeti klasszikus, de aki ezeken a faszikon nőtt fel annak tetszeni fog

Ted:
Family Guy 4ever:) Nekem Seth MacFarlane neve önmagában elég volt hogy megnézzem, és nem csalódtam, eredeti nyelven viszont szerintem 100x jobb Ted hangja. Idei egyik legjobb vígjáték HA nem a legjobb.

Emlékmás(ok):
Egyiket sem láttam még, valahogy nem is érdekel talán 1x megnézem őket 1más után.

50/50:
Abszolút egyet értek veled Freddy!
Hatalmas alkotás, vicces és drámai egyben, megmondom őszintén én is elpityeredtem rajta, pedig nem szokásom. Mindenkinek erősen ajánlott. Joseph-Gordon Levitt-ből pedig még akármi lehet.

Prometheus:
Nekem úgy összességében bejött. Régen láttam az alap Alien filmeket. Nem is vagyok fan sem, el is mondták hogy ez NEM egy Alien előzmény, szóval így álltam a dologhoz. Valóban rengeteg lyuk van a filmben, talán majd megmagyarázza a köv. rész talán nem. Ridley Scott meg amugy is egy felemás rendező nekem, sok minden tetszik tőle sok minden nem. Ez jó volt szerintem.

Életrevalók:
Valóban nem kell ragozni, hatalmas és egyedi film, főleg mostanság.
Remek mű. Kész.

Mission Impossible 4:
Nekem működött a dolog nagyon. Tetszettek a trükkök, akciók, színészek, sztori. Jó kis iparos munka a szcientológus barátunktól.
Akár jöhet egy következő rész is.

Kínában kutyát esznek-hez nem volt még szerencsém.

Kb ennyi. Bocsi ha hosszú lett:P
Várjuk a köv. kiadást is;)
Bye

kófic 2012.09.11. 18:54:12

Freddy ha már Michael Dudikoff-ot említetted Expendables 3-ba.. akkor Lorenzo Lamas az smafu?:)

algi 2012.09.11. 18:54:28

@Kolonel: Neked is igazad van, hogy pont ugyanezek a filmek, ha csúsztak volna húsz-harminc évet (mondjuk egyáltalán nem abszurd, hasonló sorsa volt A tanúnak), akkor nem feltétlen lennének sikeresek, de ma már nem így csinálnák meg ezeket a filmeket. Pl. szerintem a Predators jó belátást nyújt abba, hogy hogyan nézne ki egy újonnan készült Predator film.

Az Alien azért érdekes, mert szerintem is megbukna a közönség körében, de a kritikusok tuti zabálnák, hogy végre egy ilyen lassabb film. Ebben a tekintetben az Alien nagyon hasonlít a Drive-ra. (Na, pl. a Drive az tökéletes példa, hogyan nézne ki egy újonnan készült, szuperjó '80-as évekbeli akciófilm.) De ilyen pl. Coenék True Gritje is. Alig van benne akció, de az oda van rakva.

Viszont az akció-vígjátékok szerintem nem járnának olyan rosszul. A True Lies pl. szerintem nagyon hasonlít a Die Hard 4.0-ra. Vagy a Szellemirtók, a Szörnyecskék és társaik szerintem szintén sikeresek lennének a sok gagyi vígjáték között.

Egyébként érdekes, amit az új Emlékmásról írsz, amikor láttam a trailerben azt a jelenetet, amikor leszereli hirtelen a kommandósokat, az volt az első gondolatom: "Bárcsak lehetne ilyet csinálni valamelyik videojátékban!" Egyébként még nem láttam magát a filmet, de az első arcomba tolt akciójelenetre rögtön ez volt a reakcióm.

brenor 2012.09.12. 06:36:41

Megnéztem én is a fifti fiftit és tényleg egy nagyszerű film, kitűnően játssza el mindenki a szerepét, érezhető elejétől végéig a betegségből adódó feszültség, 22 éves férfi létemre nagyon elkezdtem sírni a vége fele, még egy filmen se könnyeztem meg eddig. Valószínűleg azért is, mert a családomban is volt egy ilyen betegség nem régen, aminek nagyon rossz vége lett. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg ezt a filmet nagyon tanulságos!

freddyD 2012.09.12. 06:37:42

@brenor: Na, ennek örülök, hogy neked is tetszett :)

Prodge 2012.09.13. 06:47:44

Egyébként Freddy, ha igazán nagy alakítást akarsz látni Levitt-től akkor nagyon ajánlom figyelmedbe tőle a kissé ismeretlen 2010es Hesher c. drámát.
Huh...nem semmi amit nyom benne, dráma, de néhol itt is elröhögi magát az ember. Talán a legjobb alakítása a srácnak.

Masszaraks 2012.09.14. 07:59:00

Amúgy a Mission Impossible 4-beli "láthatatlanná tévő fal" (most jobb szó nem jutott az eszembe :)) egyáltalán nem elképzelhetetlen. Oké ez ma így még nem lehetséges, de kisebb méretben ez már megvalósítható. Olyan 1-1,5 éve olvastam róla, hogy ez a technika már működőképes, akkor ott tartottak, hogy egy toll méretű tárgyat már "láthatatlanná" tudtak tenni. Ha jól emlékszem az amerikai hadiipar foglalkozik vele.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.15. 19:27:09

És ha már szó volt az akcióhősökről...tudom, hogy genyóság saját írást linkelgetni más blogba filmdroid.blog.hu/2008/11/12/kene_mar_egy_hos_egy_igazi_ferfi_vagy_no

Sajna mostanság nincsenek akciósztárok.

Az Exp3-ra egyedül Nic Cage szerződött le. Emlékszem, hogy az első rész után bedobtak egy rakat nevet, mondták, hogy ez is meg az is benne lesz a folytatásban, de ezek többsége végül nem kerül be. Szerintem Ford az efféle mókákat nem részesíti előnyben.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.15. 19:27:27

Az Expendables 2 jó volt, Jet Li-nek nyilván dolga akadt, ezért nem volt bukkant fel. Sejthető volt, hogy nem lesz részese a további akciónak, hiszen Lundgren meg is kérdezi, hogy mikor láthatjuk újra.
Chuck Norris megjelenése abszolút nem volt kínos. Sőt, én pl hangosan röhögtem, amikor megjelent.
Persze, az Expendables tipikusan olyan film, amit szét lehet szedni darabokra, minden egyes percébe bele lehet kötni, akárcsak a 80-as évek akciófilmjeinek a többségébe. De én élveztem minden pillanatát, akárcsak a régi 80-as évek akciófilmjeinek a többségét:) Van Damme-nak van serege, de minek áldozza fel őket, minek tegye ki őket a sugárzásnak. Színtiszta szőrszálhasogatás, hiába mondod, hogy tetszett csak negatívumokat említesz.

Sasdaf 2012.09.15. 19:27:32

Ha már Életrevalók és francia filmek. A Gyűlölet (La Haine) című francia filmdrámát láttad Freddy? Én csak ajánlani tudom!

Mr. Schreck 2012.09.20. 07:49:45

A Prometheus ezzel az első résszel szerintem alapozott inkább. Én arra számítok hogy a Nyolcadik utashoz majd a folytatás kapcsolódik konkrétabban. Ami az alienhez kapcsolódott azt a film legvégén lehetett látni. Nekem oda olyasmi ugrott be hogy "korai verzió" ;)

Freddy, sikerült már megnézni az Inket?

Robb20 2012.09.20. 17:43:44

@freddyD: Ha már ismeretlenebb filmek népszerűsítése szóba került néhány adásban, akkor én ajánlanám a The Divide-ot. Szerintem nagyon fasza kis film, frankón libabőrös lettem a végére.

www.imdb.com/title/tt1535616/

freddyD 2012.09.20. 19:02:04

@Mr. Schreck: Igen, azt hiszem a 16. adásban röviden beszéltem is róla

@Robb20: Jónak tűnik. Kösz
süti beállítások módosítása