HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Mivel már téma volt itt korábban, gondoltam beillik ez a videó, amit az Origo készített. Mint olyan ember, aki mindig is Budapesten élt, kicsit szomorúan nézem ezt. Teljesen megérteni nem tudom.

Címkék: random baromság

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr575258495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrNO 2013.04.30. 22:19:41

Milyenek a londoniak? Milyenek a hongkongiak? Milyenek a berliniek? Milyenek a kairóiak? Milyenek a delhiiek? Milyenek a pekingiek? Milyenek a bécsiek? Milyenek a...
Szerintem mind értelmetlen kérdés.

Bigpeterson 2013.04.30. 22:19:59

Eleve mi az hogy vidéki? Például nekem az a vidéki, aki nem városban lakik. Egyébként ha Egerben én is megkérdeznék pár vidékit, milyenek az egriek, valószínű hasonló lenne az eredmény. Nekem csak azokról van meg előre a véleményem, aki így kezd "bunkó pesti" vagy "vidéki paraszt". Szóval nekem "vidékiként", aki sosem élt Budapesten szintén érthetetlen.

Bunkók pedig mindenhol vannak (sajnos).

A Hülyék Pörölye 2013.05.01. 06:37:21

Elkényeztetett? Miről beszélsz, csillagharcos?

nagymate17 2013.05.01. 06:37:47

Én falusi vagyok alapvetően,de pár éve pesten tanulok. igazából más a közösség,de ez a környezet miatt van.Falun ugye mindenki ismer mindenkit, így sokkal segítőkészebbek egymással, nagyvárosokba ez nincs,de nem is várható el,hogy akármiben is segítsen egy vadidegen.Amúgy azt én is észrevettem,hogy viszonylag sok lusta ember van,aki itt született és nevelkedett,és nagyon rá van szokva a tömegközlekedésre,hogy ha 2 sarkot kell menni, akkor se lehet sétálni.Nem mondom,hogy mindenki ilyen,csak hogy vannak ilyenek, ez falun azért nem mondható el,nincs ilyen lehetőség. De igazából tényleg felesleges összehasonlítani,teljesen más környezet a kettő.

dzsingiszkán1227 2013.05.01. 06:38:52

Nos az én úgy vagyok ezzel, hogy kisgyerekként kifejezetten félelmetes volt Pestre jönni a rokonokhoz, veszélyesnek, zavarosnak tűnt a város (amúgy szabolcsi vagyok, egy 12 000-es városból). Aztán egyetemistaként nyilván teljesen más lett, szerintem ezernyi pozitívum van, szórakozási-, tanulási-, munkalehetőségek stb. Rengeteg szép dolog, tényleg reggelig lehetne sorolni... és most jön a DE!
Nem tudnék itt leélni egy életet, megöregedni, családot alapítani, mert egyszerűen nem normális, amikor ennyi ember ilyen "kis" helyen él, mint az állatok az ólban (szociológusok is szokták ezt a hasonlatot használni). És ez MINDEN nagy várossal így van, nyilván egy Kabulban rosszabb a helyzet, mint mondjuk Amszterdamban, de lényegi különbség szerintem nincs. Ez legalábbis az én véleményem.
A "pestiek tahók" hozzáállást sosem értettem 14 éves kor fölött... Nagyon gyerekes, ugyanannyi hülye van itt, mint vidéken, hogy - bocs a durva fogalmazásért - az "állat" talán gyakrabban jön elő, annak leírtam fentebb, hogy szerintem mi az elsődleges oka.
Az ilyen kijelentésektől meg majd fel robbanok, hogy:
- "de hát az egy veszélyes hely, gyilkosság, rablás, erőszak"... ja wazeg, az agglomeráció nélkül is él itt vagy 1,8 millió ember, ez 3-4 nagyobb megye összlakossága (plusz illegális bevándorlók, turisták stb.), így arányaiban hasonlítsuk már össze könyörgöm!!!
Mondjuk a "másik oldalnak" talán annyiban igaza van, (bár ez is általánosít, de én is elég sokszor tapasztaltam sajnos ezt) hogy a pestiekben gyakran tényleg van valami felsőbbrendűség-érzés, lenézés, hogy itt van ez a szegény vidéki, mutassuk meg neki a villamost, el se fogja hinni, hogy nem lovak vontatják stb. De azért a többség nem ilyen, mint a videóban leírják...

gorre126 2013.05.01. 11:25:55

Csak az utóbbi 3 évben többször voltam Pesten, mint előtte tízen akárhány éven át összesen, és el kell mondjam, semmi olyasmit nem tapasztaltam, amit a videóban mondanak. Legalábbis nem olyan általánosítóan, mint ahogy a videó beállítja, de ha az arányokat nézzük, pont ugyanolyan, mint bárhol máshol. Persze kurvajól hangzik, hogy "beképzeltek", és ha már a kamera megkérdez, hogy mit gondolsz, nehogy már kilógjál a sorból, te is mondjál valami rosszat róluk... Tiszta szánalmas egy "vidéki" és egy Pesti beképzelt ember egyaránt.

pokol János 2013.05.01. 11:26:02

Legbunkóbb és legrosszabb pesti, az aki vidékről kerűlt fel a fővárosba. :)
Elég sok tapasztalatom van belőle sajnos.

pdpd 2013.05.01. 15:39:45

Én nem járok sűrün Pestre, éventa max. 10x. Ruhát venni, vagy valamilyen szórakozóhelyre. Viszont az emberekkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Ha nem tudjuk merre kell menni este odamegyünk megkérdezni valakit. Amikor este 9-kor tesszük ezt rendre kapunk értelmes választ. Viszont amikor buli után hajnal négykor tesszük ezt, akkor azért már másabb a helyzett. Azt vettem észre, hogy ilyenkor azért félénkebbek az emberek. 5-en megyünk, jön velünk szembe egy nő, és meg akarjuk kérdezni merre van a vasútállomás. Odamegy egy ember, hogy ne érezztessük vele azt, hogy bántani akarjuk, a nő meg nagy ívben kikerüli azt az egy embert. Hozzáteszem egyikőnknek sincs bűnöző feje. Megyünk tovább, jön velünk szembe egy fiatalabb pár. Tőlük is megkérdezzük. A csaj húzza a barátját, hogy hagyjon már minket a csudába, a srác "szót is fogad", de a nagy sietsék közepette még mutogtja nekünk a helyes iránynak az ellenkezőjét. Szerencsére egy idős néni megmondta merre kell menni.
Szóval lehet, hogy ahol lakom nem akkora város mint pest, szóval könnyű tájékozódni, de azért ilyen nincs, hogy az ellenkező irányba küldenek.

freddyD 2013.05.01. 15:43:20

@pdpd: Az a baj, hogy sok ilyen rossz tapasztalatok miatt adódik. Nekem is volt már párszor ilyen, hogy megkérdi mennyi az idő, vagy adjak tüzet. És tudtam nagyon jól, ha leállok vele dumálni, vagy telefonomról mondom meg az időt, akkor annak annyi és előbukkan a bicska. Természetesen mérlegelni kell, de ha nem tudod teljesen megítélni, mennyire lehet balhés a társaság, én nem ítélném el azokat, akik továbbmennek.

A kéregetők miatt is kialakult már ez a reflex a fővárosiakban. Néhol döbbenetesen rámenősek, le sem tudod vakarni magadról. Nem tudom vidéken ez mennyire jellemző

Sakktanár 2013.05.01. 19:02:41

az én meglátásom:

- Ridegebbek, ha az utcán le akarok szólítani valakit, mert mondjuk x-y teret keresem, de nem vagyok elég jól felöltözve, csövesnek (?) néznek, vagy nemtudom, de gyakran mintha nem is hallották volna, hogy hozzájuk szólok, átnéznek rajtam, mennek tovább.
- Általánosságban sokkal drágább cuccokba járnak, mindig sminkelnek.
- Kicsit szabadabb szelleműek. Pl.: ha én a kisvárosomban merészelnék járdán 5 km/h-s sebességgel biciklizni, egyből 8-an rám szólnának, hogy "mire való az országút, haver?". Pesten meg rendszeresen száguldanak el mellettem a járdán (nem bicikliúton!) kerékpárral 30-al, úgy hogy majdnem elcsapnak, de senki nem szól rájuk.

persze, eddig még csak 100X voltam pesten, úgyhogy lehet hogy csak szerencsétlen tapasztalat-sorozatot gyűjtöttem ezalatt

pdpd 2013.05.02. 07:08:46

@freddyD: Természetesen itt (Tatabányán) is jellemzőek ezek az esetek. Most nem akarom leírni, hogy az esetek többségében kik követik el ezeket a cselekményeket. Képzelj el, hogy nem vagyok az a nagyon veszélyes kinézetü figura. És amikor jönnek szembe egy csapat az soha nem jelent jót. Ilyenkor mindig tudom, hogy valamit oda fog nekem böfögni valaki valamit. Tőlem sem egyszer kértek aprót, mert haza akar jutni az illető, vagy éppen a helyijáratos bérletem kelett neki. Mondjuk én vagyok olyan hülye, hogy adok nekik, de tudom hogy ilyen esetben pénztárcát nem szabad elő venni, mert abból bajok lehetnek. Főleg hogy itt ezer forintokért szoktak embert ölni (tényleg volt ilyen, igaz nem tudták hogy annyi van az illetőnél). Amikor valaki megkérdezi mennyi az idő már én is összerezzenek, és megfontolom, hogy elővegyem-e a telefonomat és megnézzem. Szóval azért erre felé is vigyázni kell, főleg hogy már az 5 éves kisgyerek is ilyeneket kérdezget. Volt már eset is, hogy csak vártunk a buszra, velünk szemben meg állt egy csapat, és csak beleüvöltik a nagyvilágba, hogy "valakinek szét kéne b*szni a fejét" aztán elkezdenek bámulni.

De amit én ebből kiszeretnék hozni az az, hogy ilyen esetekben azért megtudom ítélni, hogy ki a veszélyes, és ki nem. És hogy őszinte legyek 5 "partyarctól" v nyaku pólóban, felnyalt hajjal nem fogok összerezzenni. Főleg ha csak az egyikük jön oda kérdezősködni. Én ilyenkor rendre megmondom az irányt, még ha a bmw-ből is szólnak ki. De olyan eszembe nem jutna, hogy elküldöm az ellenkező irányba. De a sokan tényleg csak levegőnek nézik az embert ilyen esetben, és elmennek melette. Szóval szerintem ilyen szempontból a Pestiek jóval félnkebbek, és kevésbé segítőkészek mint a "vidékiek".

Freedy23 2013.05.02. 07:09:24

Én kb augusztus óta élek BP-n egyetem miatt, kéregetők miatt bennem is kialakult, hogy ha hozzámszól valami ismeretlen, akkor odase nézek, csak megyek tovább. Aztán volt hogy utánna belegondoltam basszus, lehet csak valami iránymutatást akart kérni.

Amúgy volt, hogy csöves kért , mondtam bocs, sietek (tényleg siettem, hogy még elérjem a buszt hazafele) és akkor ilyet szól, nem baj megyek veled.

Amúgynem mondanám hogy több kedves vagy bunkó emberrel futottam volna össze Budapesten, mint máshol. Sőt, itt vannak olyan szórakozóhelyek is, ahol nem csak az agyonjátszott slágerzenék szólnak, és általában ahol a zene is igényesebb, ott nincsenek kötegetős idióta köcsögök.

Sanosuke 2013.05.02. 07:09:38

@Sakktanár: én szoktam biciklizni, és soxor ott gyalogolnak a bicikli úton, pedig melette van a járda.
és ha csengetek, akkor még ott pofázik, hogy nem férsz el ?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.03. 06:48:27

@freddyD: jaaaaj Freddy persze hogy érthetetlen mert neked ez megszokott, amikor 2006-ban kis naivként feljöttem Pestre, öt perc alatt rám sóztak mindenféle szart, a fél vagyonomat elkéregették, kölcsönkértek, lejmoltak, én meg mint egy barom adtam

ez ellen az egyetlen megoldás, ha SIETSZ, ha mire kimondja már tíz méterre vagy, egyébként a sietségre több okod is van, mert vagy rohansz a munkába, vagy sietsz a csajodhoz haza, vagy ide, vagy oda, a metró mozgólépcsője kétszer gyorsabb mint az átlag, 3-4 percenként járnak a buszok, villamosok, felgyorsult életmód, többet tudsz keresni, többet stresszelsz, imádom ezt a pörgést Pestben :D

"vidéken" a koldusok nem is rámenősek, ha ott elmondod hogy nem, akkor arrébb mennek, itt velem is volt már olyan, hogy még elkezdett önérzeteskedni (ezeket agyon tudnám ott helyben verni) meg problémázni hogy ő közterületen áll, és nem zavarhatom el
mondom tudja mit mondja el a szöveget, de itt ma pénzt nem lát, és csak magától rabolja az időt, mert közben elszalaszt 2-3 másik madarat aki inkább ad

ha ettől bunkó vagyok, akkor az vagyok, leszarom, majd ha én kéregetek, akkor én is adok, volt hogy felajánlottam hogy jöjjön el dolgozni, nem kellett érdekes módon, adtam szendvicset, nem kellett, hát a retkes kurva anyátokat

ez az urbanizáció szerintem London, New York még durvább, szóval nem a pesti ember a "bunkó" hanem a nagyvárosi

a vidéki baromságot meg a köcsög erőlteti, ezeknek Csömörtől messzebb minden Mucsa, jó szájbabaszkodnám őket amikor levidékezik Kecskemétet, Szegedet amik többet fejlődtek tíz év alatt mint Pest, ami meg csak rohad, és rohad

Sakktanár 2013.05.03. 06:48:34

@Sanosuke: Ez érdekes, én sose mentem még bringával Pesten, úgyhogy nem vettem észre hogy fordítva is igaz ez a "senki nem érdekel" szemlélet.

Cs@tLós 2013.05.03. 08:02:06

Én Szegedről költöztem fel, még 2006-ban. A távolságok először ijesztőek voltak, de gyorsan megszoktam. Igen, a számtalan csöves és mindenféle tukmálóbajnok miatt én is megtanultam, hogy csak menjek, ne figyeljek oda arra, aki hozzám beszél, bár ha útbaigazítást kérnek, általában látom, hogy nem csöves, és akkor megállok és megmutogatom, hogy merre menjen.

Én rollerrel járok, az nem olyan gyors mint a bicikli, de így is max 20 perc alatt bent vagyok a munkahelyen, ugyanakkor pokol vele a járdán közlekedni, mert szinte minden gyalogos segghülye, azt hiszi, hogy csak az övé a járda, semerre nem néznek, kiszámíthatatlanul, összevissza bolyonganak, és sok esetben hátra is fordul a hülyéje, megvonja a vállát és azért sem megy arrébb 2 centit sem. Szegeden anno biciklivel jártam, érdekes mód nem nagyon volt ezzel problémám, pedig ott is közlekedtem tömött helyeken, ahol még nem volt bicikliút.

Sanosuke 2013.05.04. 05:28:38

@Sakktanár: pedig igaz, az autósokról meg ne is beszéljünk :/

Alerstorm Pirate 2013.05.05. 06:57:53

Lehet, hogy megint én leszek a nagyon gonosz és érzéketlen szociopata de leírom a véleményemet.
Elsősorban nem a pestiek vs vidékiekkel van a gond. Minden nagyvárosban természetes az, hogy az emberek óvatosabbak, és úgymond bizonyos dolgokra "érzékenyek" ,valamint a körülmények miatt stresszesek. Részemről nem is ezzel van baj, hanem (és ez az igazán fontos) a magyar mentalitással.

Gyakorlatilag az átlag magyar ember szó szerint le sz*rja a többi embert. Egy valami a fontos nekem legyen jó (esetleg a környezetemnek, családomnak) a többiek nem érdekelnek.
És ez a mentalitás megy több száz éve Magyarországon.

Ráadásul ha ez a mentalitás primitívséggel társul az egy kész katasztrófa.
Magyarországon megfelelő oktatási rendszer nincs és vagy 40-50évig nem is lesz.
Ezekre tesz még egy jó nagy lapáttal a média.
Ha vissza emlékszel Freddy te is számtalan alkalommal kiakadtál azon, hogy milyen dilettáns módon működnek a műsorok, híradások (e mellet szerintem még álszentek is).

A magyar médiának egyetlen feladata van, hogy meg legyen a heti botrányt kavaró hír.

Ugyan ki emlékszik a vörösiszap katasztrófára, West-Balkánra vagy Szabó Dézire.

Szóval röviden:
nem, nem a pestiekkel van önmagukban baj, vagy a vidékiekkel, hanem a magyar mentalitással és a primitívséggel.

Terrordrone 2013.05.05. 15:19:56

@Alerstorm Pirate: Szerintem hülyeség azt mondani, hogy ez magyar mentalitás, ez máshol is pontosan ugyanígy megvan.

Alerstorm Pirate 2013.05.06. 07:06:40

@Terrordrone:

Én csak a saját véleményemet írtam le, a saját tapasztalataim alapján.

Amúgy tapasztalatom szerint más országokban az oktatás fejlettebb és az embereket sem "hülyítik" annyira.

Szerintem a mentalitással igenis nagy gondok vannak, de ez az én személyes véleményem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.06. 18:58:28

már nem azért, de a falra tudnék mászni mikor jönnek a "magyar mentalitással" (akik ezzel jönnek képviselik leginkább az általuk ostorozott "magyar mentalitást" - mármint hogy pesszimista :p) az olaszok, franciák olyan seggfejek, hogy nem képesek kommunikálni ha angolul szólsz hozzájuk, mert elvárják, hogy tudj a nyelvükön ha egy hétre átmész hozzájuk

Angliából meg egy hét után legszívesebben hazamenekülne az ember, amikor látja a viszonyokat. Úgyhogy minél többet látok a világból annál inkább úgy vagyok vele, kis hazánk a szabadság utolsó mentsvára, mert itt még mindig jobb ez meg az, mint a nagy fejlett nyugaton, ahol francia, meg olasz, meg angol mentalitás vár.

Ugyanakkor arra is felhívnám a véleményt, hogy mint egykori statisztika készítő, simán tudok ám olyan videót is összeállítani akik szerint a Pestiek milyen jó fejek. Úgyhogy nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ezt így vágták össze, mert ez volt a cél.

bioLarzen 2013.05.07. 19:35:27

@scal:
"Angliából meg egy hét után legszívesebben hazamenekülne az ember, amikor látja a viszonyokat. "

Hát, pártízezer honfitársunk ezzel a jelek szerint nem ért egyet...

Ja, és ez a "minden szar" mentalitás, amit ebben a kommentben bemutatsz, mennyre jellemző szerinted ránk, magyarokra?

bio

Alerstorm Pirate 2013.05.07. 19:35:48

@scal:

Amúgy csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy:
Ha magyarokhoz szólsz angolul az utcán a legtöbbjük ( tisztelet a kivételnek)nem fog angolul beszélni veled. Ennek oka elsősorban a förtelmesen rossz oktatási rendszer.
A franciákról nem tudok nyilatkozni, de az olaszok egyáltalán nem seggfejek. Sőt kimerem jelenteni, hogy az angolok mellett az egyik legműveltebb nemzet (mondjuk ez szintén az én szubjektív véleményem).

Amúgy nem csak Pestre vonatkozik az, hogy nem szolnak vissza ezt Szegeden is és Debrecenben is tapasztaltam már.

A magyar mentalitásról csak annyit, hogy a 2004-es magyarországi népszavazás hűen tükrözi az egészet ( nem politikai célzattal írtam ide nem szeretek politizálni)

sakkos 2013.05.13. 07:21:36

Abban egyet értek, hogy a nagyvárosi emberek (nem szűkíteném le Budapestre), vagy fogalmazok úgy, tömegközlekedéshez szokott emberek kissé lustábbak. Én napi rendszerességgel járok le gyalog a boltba (benzinre sajnálom a pénzt), 3 kilóméterre van, oda-vissza az 6. Nem nagyon ismerem a megállók közti távolságot, de 3 kilóméter olyan 3-4 megálló Budapesten (ha rosszul tippelek, elnézést). Na, nekem van sok pesti bárátom, akik EGY megállót se képesek legyalogolni, teljesen kiakadnak, mikor mondom nekik: "Én erre a 800 méterre nem fogok lyukasztani, menjünk gyalog!". Biztos vannak kivételek, de a tömegközlekedés elpuhít. Nálunk például van olyan buszjárat, aminél az utolsó busz 20:20-kor megy. Ha azt lekésem, akkor gyalogolhatok 8 kilómétert haza, és nem is ritkán szokott ez előfordulni, de volt olyan is, hogy 20 kilómétert kellett gyalogolnom éjjel 1kor, mert lekéstem a szórakozóhely éjjeli járatát. Hajlanra értem haza. Ha velem lett volna egy nagyvárosi barátom, biztos végigkáromkodta volna az utat, ez a gondolat éltetett, és szórakoztatott a hosszú sétám alatt :) Ezzel nem mondom, hogy ők gyengébbek lennének, sőt, kondibérletet fizetnek, és futópadon futnak, szobakerékpároznak, edzenek, de ha gyalogolni kell egy megállót: miniszívrohamot kapnak.

bioLarzen 2013.05.13. 17:33:07

@sakkos: Az tény, hogy a kényelemhez könnyen hozzászokik az ember. Ránk is furán néznek sokan, amikor kiderül, hogy a kedvesemmel innen, Rákospalotáról gyakran megyünk-jövünk gyalog az Újpesti piacra, ami gyalog alsó hangon is jó fél óra.

De mi, "tömegközlekedők" ugyanígy nézünk az autósokra: de rohadt lusta már, a sarki boltba kocsival megy??? Közben lehet, hogy ha lenne kocsim, már rég én is azzal járnék mindenhová :)

bio

bioLarzen 2013.05.13. 17:33:14

Amúgy, szerintem már eleve a kérdésfelvetés hibás. Nincs olyan, hogy "pesti ember". Az itteni ismerőseim közül vidáman össze tuidnék állítani egy olyan csapatot, amelynek tagjai között szinte semmilyen közös vonás nem lenne (azon kívül, hogy mindet ismerem). Lenne közöttük intelligens és kevésbé az, udvarias és nem udvarias, nyitott és szinte végletesen zárt, magát a helyén kezelő és felsőbbrendűségi érzéssel bőven megáldott...
Arról nem is beszélve, hogy a "pesti ember" kifejezést szinte mindig csak a szűk belvárosi részen - mondjuk a Nagykörút és azon belül található magban - illetve a forgalmasabb csomópontokban (Moszkva tér, Örs, stb...) megfordulókra szokták érteni, ahol ráadásul az általéánosnál jóval, jóval nagyobb a nem helyiek (Budapestiek) aránya - javasolnám, látogassanak el Rákospalotára, Kispestre, külső Angyalföldre, Újpestre, Zuglóba vagy Kőbányára - az is Pest. És ott azért mást fognak tapasztalni...

bio

algi 2013.05.17. 19:21:27

Ahogy a vidékiek veszélyes helynek látják "Pestet", úgy a fővárosiak szemében borzalmas hely a vidék:

youtu.be/b_Xg51oCJdo

bioLarzen 2013.05.19. 17:33:09

@algi: Általánosítgatunk, általánosítgatunk??

;)

bio

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.26. 16:11:38

@bioLarzen: sok haverom kint él Londonban, egyik se az emberek miatt ment ki hanem a cash miatt, ha szar helyen melózol, többnyire a pénz miatt viseled el a seggarc munkatársaidat nespa?

a héten dumáltam egy ismerősömmel, azt mondja az összes Multinál az olaszokkal, németekkel van ki a fasza mindenkinek, hogy ilyen erőszakos, agresszív bagázs, nem csoda, hogy egymásra találtak a tengely megalkotásakor

@Alerstorm Pirate: az olaszok nem? nyilván te olyannal találkoztál aki nem volt az, én viszont legutóbb majdnem ráborítottam az asztalt egy pincérre, mert minden áron olyan pizzát akart adni amit ő ajánl, én meg mondtam, hogy nekünk EZ kéne, csak vegyék le róla a lóhúst, és tegyen rá sertést, és minden egyéb összetevő maradjon

én vagyok a vendég, én vagyok a külföldi, nyalja ki a seggem ha már 50 eurót fizetek két kibaszott pizzáért

meg az a dudálás, hát nálunk is vannak dugók, de ilyen nincs nálunk

úgyhogy én úgy vagyok vele nagyon jól érzem magam a hazámban

és van különbség hogy egy nemzet azért nem tud angolul mert szar az oktatás
vagy azért, mert akkora az önérzetük, hogy csak franciául hajlandóak megszólalni
süti beállítások módosítása