HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #38 (2013. Október) 186 perc

Beszélgetnek: Émi, Gergő, freddyD

Téma:

-Szupercella

-Machete gyilkol

-Iron Sky

-Beetlejuice

-Carrie (1976)

-Szörny Egyetem

-A nyár királyai

-Dogma

-Az utolsó cserkész

-A sebezhetetlen

-Pofonok földje (Kung Fu Hustle)




A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (170 MB) 186 perc

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Filmbar%C3%A1tok-Podcast/368050469923908

Csatolmányok:

Manifacturing Dissent – Anti Micheal Moore dokumentumfilm IMDB oldala



Carlton körbefutja a „Kaliforniába jöttem” díszletét (1:00-től)

 

 

freddy „A nyár királyai” írásos beszámolója:

http://popcornandsoda.hu/2013/10/23/az-osz-kiralyai-kritika-a-nyar-kiralyai/

Címkék: filmbarátok podcast

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr515606819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandras 2013.10.31. 18:39:22

Nagyon szeretem a podcastet, de be kell látnom, Freddy, általában az általad nagyon javasolt filmek nem szoktak bejönni és sok olyan film, amit te nem tartasz jónak számomra nagyon szórakoztató.
De a Kung Fu Hustle most minderre rácáfolt. Hármótok közül te voltál az egyetlen, aki szerintem ráérzett a film lényegére, a helyén kezelte azt és így korrekten tudta értékelni. Éminek és Gergőnek annyit kellett volna megtenniük, hogy megnézik a film besorolósát: "actionCOMEDY".
Ez a film ízig vérig agyament vígjáték, ami töménytelen mennyiségű hivatkozást tartalmaz egyéb filmekre és rajzfilmekre (wikipedián a References to other works fejezet a leghosszabb, ez sokat elárul a film paródia voltáról). Egy pillanatig nem szabad komolyan venni és itt rontották el Émi és Gergő, ha a megfelelő szemüveggel nézik és nem az értelmet, mondanivalót keresik benne, hanem inkább ezeket a hivatkozásokat próbálják elcsípni, miközben egy pillanatig se veszik komolyan ezt az abszurd filmet, akkor sokkal jobban szórakoznak rajta.
Ami miatt most írok az az, hogy Émi tett néhány nem túl kedves megjegyzést azzal kapcsolatban, aki beküld ilyen filmeket és szerintem ez egyáltalán nem jogos. Küldenek be szemét filmeket is ez tény, de aki ezt beküldte az szerintem nem akart nektek rosszat, sőt. Ez a film a maga műfajában egy igen jól sikerült darab és egyáltalán nem indokolatlan az IMDB pont se. Olyan ez, mintha a Schindler Listáját azért bántanám, mert nem volt benne elég fingós poén, egyszerűen rossz szemüveggel néztétek ezt a filmet. Vagy ahogy az idézet mondja “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

Nem akarok senkit megbántani, esetleg annyi tanulsága legyen a dolognak, hogy ne üljetek le úgy egy film elé, hogy legalább azt nem nézitek meg, mi a műfaja. Kivéve, ha villámgyorsan tudtok alkalmazkodni elvárásban és hangulatban.

agyhalál 2013.10.31. 18:39:48

Nagyon ritkán szólok hozzá, de valamilyen rendszerességgel meghallgatom a podcastet. Azonban vannak dolgok, amiket egyszerűen lehetne orvosolni. Miért nem lehet a filmekhez odaírni, hogy a podcastben hol szerepelnek? Mert mondjuk ebben a részben engem csak az Iron Sky érdekel, és a mozis élményed. Kis kellemetlenség, de most bele kell hajtanom és keresnem. Van valamilyen oka, hogy nem rakod oda az időpontokat?

@Iron Sky: hogy tudtál ezen a filmen elaludni? :) Szerintem csak rosszul nézted. Ezt a filmet haverokkal és töménnyel kell nézni.

freddyD 2013.10.31. 18:47:52

@agyhalál: Ezt többször elmondtuk már adásban, hogy egy podcast egy kerek egész. Ha kilinkelném a kezdési időpontokat, meggyőződésem, hogy a hallgatók 60%-a csak a legpopulárisabb filmeket hallgatná meg darabosan, holott egyáltalán nem erről szól az adás. Van egy csomó rejtett és ismeretlen gyöngyszem, amit ajánlunk és elég elkeserítő volna, hogy érdektelenségbe fulladna az ilyen fajta fáradozásunk, csak mert átugornák emberek

Az Iron Sky meg szerintem töménnyel ugyanolyan élvezhetetlen. Sőt, én attól csak még álmosabb leszek. És nem tudnék egy havert se, akivel ezt megnézetném, mert akkor ellenségem volna. Nagy csalódás volt

FaKe.beL1eVe 2013.11.01. 15:39:14

Sziasztok!
Örülök, hogy ki lett sorsolva a Triangle. :) Egy ilyen középszerű slasher horror, thriller-re számítottam, kis költségvetésű, független filmes mivoltához képest és ehelyett egy olyan elgondolkodtató, fordulatokban gazdag, remekül kivitelezett történettel rendelkező mozit kaptam, ami miatt azt mondom, hogy egy remekmű, amit nem elég egyszer megnézni! Kíváncsi leszek majd nagyon a véleményetekre! :)
Üdv, Sanyi :)

Newcomer 2013.11.01. 18:56:45

Nem hiszem el hogy valaki komolyan veszi a Pofonok földjét. Az első jelenet elég véres de már ott is vannak jó poénok a jelenet végén meg táncolnak a baltások. :)) Aki ezek után is komolyan veszi a filmet arra nincsenek szavak. Ez olyan mintha valaki a Trópusi viharról azt hinné hogy komoly háborús film.

Sir David Bówli 2013.11.01. 18:57:24

Filmekben cigizés/piálás témakör: már a (z egyébként ótvarul übernyálas és a II. vh. haditechnikáját valamelyest ismerőként szánalmasan röhejes) Pearl Harbour c. kiváló műalkotásban is rettenetesen bőszített, hogy a mindennél fontosabb bugyuta népnevelési szándék miatt senki sem cigizett benne. Aha, a negyvenes években, amikor valójában mindenki szívta azt a szart nyakló nélkül, bizonyára hihető, hogy sehol egy staub! Ez, kérem szépen nem más, mint effektíve történelemhamisítás. A mostani korban játszódó filmekben, egye fene, ne cigizzenek/piáljanak, de ne tagadjuk már le a múltunkat!

Más: srácok, mindig élvezettel hallgatom a podcasteket, de a folyamatos ígyelésetek iszonyúan irritáló tud lenni.

freddyD 2013.11.01. 18:58:38

@Sir David Bówli: Mit értesz ígyelések alatt?

@Newcomer: Szerintem nem arról volt szó, hogy komolyan vették volna, egyszerűen nem jött be nekik az a humor

zso_cso 2013.11.02. 08:44:45

freddyD: Én mindig elcsodálkozok rajtad. Olyan filmekre, mint az Iron Sky, Machete Kills elmész moziba, ahol majdnem egyedül szenveded végig a 2 órát. De például a Man of Steelt vagy az Ironman 3-at meg nem nézed meg. Amiken talán még szórakoznál is egy kicsit. A múltkori podcast hatására én is elkezdtem nézni a Pofonok Földjét és Gergőékkel értek egyet. Pár perc után kikapcsoltam, mert időpocsékolásnak tartottam. De tetszett a podcast. Jó hogy beszéltek régebbi filmekről is.

Sir David Bówli 2013.11.02. 08:45:06

@freddyD: Azt, hogy így... így majdnem minden mondatban így van egy rahedli teljesen felesleges és így oda nem való "így".

Tényleg ne vedd rossz néven, bennem van a hiba, öreg, kötekedős pöcsmadár vagyok. :-)

Newcomer 2013.11.02. 08:45:07

@freddyD:
Mondjuk pont tőled vártam volna legkevésbé hogy bejön neked, hiszen a Movie 43 vagy az Oldboy sem jött be nálad. Ez meg a kettő keveréke. :))

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.02. 18:21:26

Köszönöm az újabb remek podcast élményt! :)
Az beszélgetés hossza egyáltalán nem riasztó, csak úgy elrepült ez a 3 óra. Így tovább srácok, várom az újabb adásokat! :)

zso_cso 2013.11.04. 07:13:42

Gergő: Emlitetted, hogy nem sok filmet láttál Tony Scott-tól. Száguldó Bomba, Top Gun, Revans, Tiszta Románc, Crimson Tide, A közellenség, Deja Vu. Azért gondolom ezeket a filmeket ismered. Ha nem akkor mindenképp pótold. Nagyon jó filmeket csinált. Én szerettem a filmjeit. Tony Scott nagyon értett a feszültség teremtéséhez.Szóba került az is, hogy Jim Caviezel játszhatna több negativ szerepet. A Deja Vu-ben is épp ő fő ellenség.

freddyD 2013.11.04. 07:23:05

@Sir David Bówli: Próbálok odafigyelni majd.
@Newcomer: Hát szerintem egyik film sem hasonlít stílusában a Pofonok földjére. A humor végig igényesebb volt, mint a M43, az Oldboy meg max annyiban, hogy vágottszeműek vannak mindkettőben
@zso_cso: Deja Vu-t nem láttam még, pedig már többször meg akartam nézni

DCI John Luther aka Wenzel Dashington 2013.11.04. 16:20:13

Nagyon tetszett! Remélem a következő részben szó esik a Fogságbanról, nálam az utóbbi évek legjobb thrillere.

nemecsek ernő áruló 2013.11.04. 19:11:08

@Sir David Bówli: Cigizés témakörben: nekem valahogy üdítő élmény volt látni, amikor az Avatarban Sigourney Weaver első jelenetében kimászik a szimulátorból (vagyhogyaviharbahívjákaztazizét) és első dolga, hogy kér egy cigit, majd rágyújt. Ez most tűnt fel, moziban anno valahogy nem, meg az is, hogy még az RTL Klub szőrös szívű cenzorai sem vágták ki. Elég régóta már csak nettó negatív karakterek fognak cigit a kezükbe, ha fognak egyáltalán.

A vásznon cigizésről a másik ami eszembe jut, az Harrison Ford az Atomcsapda (K-19: The widowmaker) című filmben. Ott vízre szállás előtt a beszélgetős jelenetben Ford nyilvánvalóan rendezői utasításra rágyújtott, de valami annyira idegesítően kiáll a kezéből a cigi, és nem hiszem el, hogy a karakter dohányzik - valószínű Ford sem szívesen tette, de hát színész, azt teszi, amit mondanak neki, de az nagyon elcseszett jelenet, a film egyik leggyengébb pontja szerintem, egyáltalán nem tudtam ezen kis nüansz miatt anno figyelni arra, miről szól a beszélgetés. Ettől függetlenül bár régen láttam, de emlékeim szerint az a film összeségében tetszett. :D

zso_cso 2013.11.05. 06:37:14

@freddyD: Akkor mindenképpen pótold be a Deja Vu-t. Nagyon izgalmas és elgondolkodtató film. A Tiszta Románcot pedig azthiszem Tarantino irta.

Sir David Bówli 2013.11.06. 06:25:03

@nemecsek ernő áruló: Dettó ugyanígy éreztem, amikor a Zero Dark Thirtyben szívják a staubot. :-)

vazzegabi 2013.11.06. 18:07:02

Freddy! Egyszer nem hívod meg a konnektor-os srácokat? Emlékszem régebben te is szerepeltél egyszer az ő podcast-ükben. Mondjuk ők nem filmekkel foglalkoznak, de eltudnék képzelni egy olyan adást velük, hogy játékokból készült filmekről lenne szó, vagy valami hasonló :) Szerintem tök jó lenne. Elképzelhető egy ilyen adás?

sakkos 2013.11.06. 18:07:09

A Carrie-be azon csodálkozok, hogy néha azt a főgonosz csajt úgy lepofozza a barátja, meg amúgy is relatíve sok pofon csattan el a filmben (tesitanár), mégsincs soha következménye. Ennyire lazán vették ezt a 70-es években?

Alerstorm Pirate 2013.11.06. 18:07:14

Beetlejuice nekem is nagy kedvencem volt. A filmet és a rajzfilm sorozatot is imádom Tim Burton azért is az egyik kedvenc rendezőm, mert a sötét és komor történeteket/díszleteket mindig fel tudja dobni egy kis humorral.

Banana Boat Song a filmből:
www.youtube.com/watch?v=i3j9jpBez8g

És a közös kép Jokerral:
static.fjcdn.com/pictures/Joker_b1e106_513844.jpg

freddyD 2013.11.06. 18:36:07

@vazzegabi: Meggondolandó, bár játékadaptációra ott van a Zoli is, aki igazán lefedi a témát.

@sakkos: Más idők voltak

Késapati Tamás 2013.11.14. 06:22:52

@freddyD: jajj freddyD nehogy azt gondold már, hogy nem ugroják át azt az emberek, ami nem érdekli őket... ezt csak egy kis plusz kellemetlenség, hogy meg kell keresni nekik... én speciál majdnem meghallgattam mindent, de egy 63-ás film egyszerűen nem érdekel...
süti beállítások módosítása