HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

12.
július

Debrecen

freddyD  |  13 komment

Már harmadszorra (Sárvár és Eger) kérem a tanácsokat belföldi nyaralást illetően, amely a nyár végén meg fog történni. Ezúttal Debrecen lenne a célpont és emiatt kérdeznélek titeket, hogy milyen insider tippeket, tanácsokat tudnátok nekünk útra adni.

A korábban kapottak pár kivételtől eltekintve telitalálatok voltak, úgyhogy hálás lennék minden hasznos infóért. Étterem/látnivalóra gondolok itt elsősorban, a szálloda kérdése már eldőlt.

Köszönöm előre is!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr776503335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Hantaboy- 2014.07.13. 07:33:00

Itt egy kis lista, amikről én tudok. Tömegközlekedési és webes elérhetőségeket ahova tudok írok.

Elsőnek is, a tömegközlekedés elég jól ki van építve, szóval taxiznotok nem igazán kell.
Attól függően, hogy mennyi időre lesztek a városban annak megfelelően vegyetek napi/3 napi/heti jegyet.
www.dkv.hu oldalon minden infó megtalálható. (járatoktól a jegyárakig)
(A vasútálomsáson /és annak közvetlen közelében/ is van jegy/bérletpénztár ahol ezt megtehetitek)

Ajánlanám a csónakázó tavat, de azt már elbontották. Ettől függetlenül a Nagyerdőn tehettek egy sétát (Békás tó és környéke, valamint az Egyetem előtti rész).
/1-es villamos jár arra, körvonalon/

Az állatkert elmegy egynek, de a vidámpark-ra külön felesleges befizetni (semmi érdekes, kevés dolog van, és az is külön fizetős)

A Plázában van bowling pálya (személy szerint még nem voltam, de rosszat még nem hallottam róla)
1/2 villamossal és több buszjárattal is eljuthattok oda.
www.funcitybowling.hu/fun-city-debrecen/

A FÓRUM nem nagy szám, olyan mint a Pláza, kicsit nagyobb kiadásban. (sok bolt, kaszinó, KFC/Burger King/Pizza Hut)

Kajáldát kipróbálni személy szerint a Meteor Gyros Bárt ajánlom, ami ott van a Fórum közelében. A gyros táljuk valami isteni, és kedvencem.
meteorgyros.hu/
(az elérhetőségnél a térképet nézd, mert a Csapó utcán van, nem a Rákóczin, a Fórum túloldalában)
Eljutni pl: az 1-2 villamossal elmentek a Plázáig, majd onnan gyalogosan jobbra mentek a Fórum irányába, pár perc séta. A Fórumot megkerülve a zebrán átmentek a túloldalba és ott lesz a butikok között a bal oldalon.

Látványosságnak ott a Sétáló utca, ahol megtalálható a Kis-, illetve Nagytemplom (a Nagytemplom jelenleg felújítás alatt van, lehet kész lesz mire odaértek) két szökőkút is megtalálható ott (van egy harmadik a Petőfi téren is, a Vasútállomás közelében).
-----------------------------
Fürdőzési lehetőségek:
Debreceni Sportuszoda (fedett)
www.sportuszoda.hu/

Debrecen Aquaticum (fedett) uszoda és néhány csúszda. Termál fürdő lehetőség.
www.aquaticum.hu/
(1-es villamos)

Debrecen Nagyerdei Strand (nyitott)
www.aquaticum.hu/indexb.php?site=str

Kerekestelepi strand (nyitott), termál vizes
kerekestelepifurdo.hu/bemutatkozas/
(44-es busz)

Hajdúszoboszlói Strand és Aquapark: (igen ez Debrecenen kívül esik, de hátha érdekel, ellenben drága)
hajduszoboszlo.hu/aquapark
Az csúszdás részleghez (aquapark) külön jegy/karszalag kell, amit a pénztárnál tudsz venni. Távolsági busszal, vagy vonattal megközelíthető.
-------------------
Múzeumok:
MODEM
www.modemart.hu/
(A Pláza közelében, 1-2 villamos és több buszjárat)

Déri múzeum:
www.derimuzeum.hu/
Ott van a Sétáló utca (Kossuth tér) közelében.
-----
Mozik:
Gondolom nem mozizni jössz, szóval ezt szerintem nem ecsetelem. :)

-----
Éttermek/ Kajáldák / Italbárok:

Van annyi mint a nyű,de itt egy 156 találatos lista (a többiek majd hátha ajánlanak többet is, de én vagy 2 éve nem látogattam őket, így nem tudok friss véleménnyel lenni róluk, kivéve a Meteorról, amit már fentebb említettem) :
debrecen.etterem.hu/

-----
Ha Augusztus 20.-ra akartok jönni, akkor készüljetek fel az iszonyatos tömegre és hogy a tömegközlekedés szabadnapos módban lesz (néhány tömegközlekedési eszköz pedig korlátozottan vagy elérhetetlen lesz)

És még egy nagyon fontos dolog. Debrecenben szeszes italt este 10 után !elvitelre! nem lehet vásárolni. Még Cider-t sem. (helyben fogyasztásra nem érvényes)

plüssfürj 2014.07.13. 07:33:01

Amúgy a Halköz akkor is szép, ha nincs gyerek:) a Mandula cukrászda személyes kedvencem, van három is! Az egyetemet mindenképpen ajánlom, nyitva szokott lenni. A Békás-tó (mellette van szinte) is nagyon szép, ha már kész, de azt sajnos nem tudom hogyan áll. Az egyetem mögött van a Botanikus kert, kedvelt sétálós hely, bár nem kell extra dologra számítani, (falusi vagyok eredetileg és nekem sokat nem nyújtott, de esküvői fotózásokra gyakran mennek oda, szóval hangulatos azért). A templom a főtéren, a Déri Múzeum, Csokonai színház ugye kötelezők, este kivilágítva szebbek. A színházhoz közel van két teázó a Carpe Diemet próbáltam is ( van kávé, meg mindenféle ital, nagy a választék, csak annyi a hátránya, hogy kicsi a hely, de roppant hangulatos!) A másik a Vörös oroszlán, ott nem jártam, de arról is jót hallottam. A másik cukrászda a Gara, a főtéren van és arról is jókat hallottam. Bár tudom, hogy a Dérit mondja mindenki, de ha múzeumba mennétek, bátran ajánlom a MODEMet, mindig érdekes tárlatok vannak és előtte a park is hangulatos. Mondjuk megvallom mikor valaki jön hozzám, mindig megszenvedem, hogy mégis hova vigyem el. Ha Hajdúszoboszlóra nem ugrotok le, akkor a fürdőt is érdemes lehet kipróbálni:) Remélem sikerült valami hasznos tippet is adnom. Jó nyaralást majd!

vazzegabi 2014.07.13. 07:33:01

Egy jó kis Debrecen meccset érdemes megnézni, főleg, hogy szépen megvan már csinálva a stadion. 2 hét múlva kezdődik a magyar bajnokság, jövőhéten meg a BL selejtező.

FreakTheo 2014.07.13. 07:33:01

Hajdúszoboszlói strand. Kb 15-20km-re van Debrecentől.

K_Péter78 2014.07.13. 07:33:01

Helo Freddy!
Én Debrecenben élek, úgyhogy megpróbálok minél több dolgot összeszedni. Talán a legismertebb látnivaló a Nagytemplom, de ha a belvárosban van a szállodátok, akkor gyakorlatilag minden nap látni fogjátok. Magát az épületet érdemes megnézni, de szerintem a belsejébe csak a kilátás miatt érdemes bemenni, ugyanis a toronyból remek kilátás van az egész városra. Ha szerettek múzeumba járni akkor a Déri Múzeumot ne hagyjátok ki! Még a Nagyerdőt ajánlom, mert ott kiváló sétákat lehet tartani, kint a jó levegőn, ráadásul ott található az Egyetem épülete, ami előtt egy szökőkút és egy park található, ahol szintén el lehet tölteni egy kis időt. Ha szeretitek a hamburgert akkor érdemes az egyetemnél enni egyet, ugyanis a villamosmegálló mellett lévő büfében nagyon finomat árulnak. :) Ha a Nagyerdőn jártok akkor még ha érdekel titeket, akkor megnézhetitek az új stadiont, bár szerintem nem akkora durranás. Az éttermekkel nem hiszem hogy gond lesz, mert van belőlük egész sok. Remélem tudtam segíteni! Kellemes nyaralást! :)

*Norbi* 2014.07.13. 07:33:01

Na ha még senki se szólt hozzá, akkor kezdem én :

Apolló mozi: Olcsó, szép, jó hangulatú, szoktak díszbemutatókat is szervezni, illetve mostmár vannak néha eredeti nyelven vetített előadások is, szerintem megérné meglátogatni.

Állatkert: Vannak lajhárok! :D
A debreceni állatkert is szép, el lehet bóklászni.

Nagyerdő: Nem hiszem, hogy nyár végéig befejezik a felújítást, de azért ha arra jártok, meg lehet nézni, szép. Volt csónakázó tó is, de mélygarázs lesz belőle, mert ott van a közelben az új stadion.

Gambrinusz: Itt van a város legjobb és legolcsóbb könyveket áruló antikváriuma, a Hajdú antikvár.

Hal köz: Tényleg nagyon szép, érdemes megnézni.

Étterem közül a Belga jut eszembe, bár nem voltam ott, de állítólag jó hely.

Ha még eszembe jut valami, akkor írok :D

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.13. 07:33:01

Nem tudom pontosan mikor mennétek, de a debreceni virágkarnevál augusztus közepén kerülne megrendezésre. Én ugyan még nem láttam, de több ismerősöm is odáig volt érte.

CsakNorrisz 2014.07.13. 07:33:01

Látnivaló: egyértelműen a Nagytemplomot mondanám először, bár mondjuk most tatarozzák, nem tudom, be lehet-e menni. De a főtér is nagyon hangulatos előtte, ott van az Arany Bika szálló, ami szintén elég híres. "Fent" a város északi részén van az egyetem, (ha már oda járok, csak megemlítem) a Főépülete nagyon grandiózus és az előtte lévő park is szép. (Meg úgy en bloc az egész campus, ami egybe van nőve a klinikateleppel.) Mellette van a Nagyerdő, ami nagyon jó...lenne, ha nem újítanák azt is fel. Viszont mellette ott az új Stadion.
Ha már Filmbarátok, nézzetek be az Apolló moziba, ami Debrecen legrégebbi mozija. (Érdemes egy pillantást vetni az árszabásukra)
Étteremnek ezt a helyet javasolnám:
www.pizzavia.hu/?desktop=1&page=terkep
El van dugva rendesen, az tény, de szerintem a város legjobb étterme, a névvel ellentétben nem csak pizzát meg olasz kaját adnak (bár nem tudom milyen a hagymás rostélyosuk :) )
A közlekedésre nagyon figyeljetek, mindig legyen nálatok jegy vagy ha vesztek bérlet, mert a nap minden szakában hemzsegnek az ellenőrök. Ha kocsival vagytok, akkor ügyeljetek a parkolókra: vannak amik óradíjban olcsóbbak, mint az utcai parkolás

bioLarzen 2014.07.13. 11:30:33

Pulykakakast feltétlenül vagyél.

Razak 2014.07.13. 13:18:11

Ha DKV-val utaztok, akkor ezt az oldalt javaslom:
kereso.dkv.hu/

Többieken túl, amit én mondanék:

Étterem:
Pálma Pub
www.palmapub.hu/order/
Nem régen voltam. Többen voltunk és mindannyian csak jó véleménnyel voltunk róla és emberes adagot adtak.
1-es villamossal meg lehet közelíteni. Azért is jó az étterem, mert az Egyetemhez, Nagyerdőhöz és a Stadionhoz is közel van. Így egyúttal útba lehet ejteni ezeket a nevezetességeket.

Kép a környékről:
https://www.google.com/maps/@47.548999,21.628469,3a,75y,295.56h,89.93t/data=!3m4!1e1!3m2!1sq43dfotfvM0Ne4UbWba-Ig!2e0!6m1!1e1

Gyrosban nekem a Meteor Gyros annyira nem jött be. Ízre sem és maga az egész hely sem. Többször is voltam ott, de mindig bunkó módon bántak velem. Arra se foghatom, hogy rossz napot fogtam ki. Többen is megerősítették tőlem függetlenül. Így nem a pofámmal lehetett a bajuk.
Azok után nem esett jól már nekem a kaja... :(

Gyrosban, ami a legfinomabb szerintem az a Akropolisz Gyros.

Kép:
https://www.google.com/maps/@47.539227,21.622142,3a,43.7y,80.5h,87.55t/data=!3m4!1e1!3m2!1sdTiMXYaFH1_kC5hN05SW1A!2e0!6m1!1e1

Bár arra figyelni kell, hogy vasárnap zárva van. Egy kicsit drágább az átlagnál, de ízre és mennyiségben kárpótolva vagy.
Egyetem sugárúton, azért jól mozognak a buszok, de villamossal is megközelíthető egy kis sétával egybekötve.

Esetleg poén kedvéért a plázában megnézheted a Fald Fel Amerikát, bár gondolom Pesten is találkozhatsz ilyennel, ha annyira kiszeretnéd próbálni a Mega, Giga kajaadagot.

faldfelamerika.hu/oriasetelek.html

siófoki35 2014.07.13. 20:15:35

Debrecen egyik érdekessége "Zsuzsi", a kisvasút. Nem olyan városi gumikerekes, hanem igazi százéves fapados vonatka. Néha még gőzmozdonyt is ki lehet fogni.
zsuzsivasut.hu/

Ha szereted a retrót, a vidámparkot ajánlom a Nagyerdőben.

Vörös Főnix 2014.07.16. 20:15:58

Elég jó helyek kajálni:
Street Bistro (street hambi) 1000
HelloPasta (házi tészta, steet stílus) 700
IKON (puccos, drága, de az egyik legjobb)
INKA caffe (Hal köz) (nagyon sokféle különleges forrócsoki)
Ezek mind a Főtéren, Sétálón azaz térkép szerint a Piac utcán vannak.
Illetve a fórumban a középső szinten van egy király hely, ahol jóképű fagyikelyheket árulnak.
A Plaza-ra időt szerintem nem érdemes fordítani, ott ami fontos csak a mozi van (Cinema City). A "fald fel amerikát" kajálda egy ócska szar. Bocsi. Van egy másik mozi is amit már itt említettek, az Apolló, ez egy kicsi, régi, családias mozi egy kicsit retro, viszont olcsó és van nachos. :) Ez szintén a Piac utca, ha délnek mész a McDonalds után nem sokkal.

Az egyetem tényleg szép, de csak a főépület érdekes, az kb 10 perces program, illetve a botanikus kert is jó, de az külsősöknek fizetős (bár ha szépen néztek ingyen is beengednek, nem olyan szigorúak, eléggé kedv függő) és nem kell semmi nagy dologra gondolni. A bejárt csicsa, de nem tükrözi teljesen a belső állapotokat.
Az lehet mondjuk egy jó útvonal ha a nagytemplom előtt felszálltok az 1-es villamosra azzal fel az egyetemig. Ott van egy Bodhega nevű büfé a megállóban, ott igyatok egy kávét !tejszinhabbal! mert ott még szifonosat adnak és szerintem isteni. Onnan be az egyetemre. Opcionális botanikus, majd vissza a villamosmegállóhoz, és ott lesz egy zebra. Átmentek rajta és ott lesz egy "bejárat" a nagyerdőbe, ha azon keresztülmentek, akkor a békástónál lyukadtok ki, az elég fasza, és innen mehettek az állatkerbe, ami olyan 1-2 órás program, mert nem tul nagy. Utánna megnézhetitek az uj stadiont (állatkert mellett), mert lehet már lesekedni, de be nem biztos hogy engednek. Itt a közelben lesz már a temető is, ami még jó néz ki nagyon, bár ezt nem igazán szokták városnézéshez feltüntetni, mert kiesik eléggé mindentől. De a stadiontol már "nincs olyan messze". A temetőnél felszálltok egy 22es buszra. Az elvisz a Főnix csarnokhoz. Ott szálljatok le, főnix megnéz, campus megnéz. Bár a sportuszoda is itt van, azt elég csak messzebről, a külseje miatt. Vissza a megállóhoz és onnan egy 3,3A visszavisz a Kossuth utcára (Csokonai színház). De vigyázz ez a színháznál nem áll meg közvetlenül, hanem úgy 200 méterrel hamarabb kell leszállni, mert különben tovább visz, nem sokkal, de kényelmetlen, visszagyalogolni. A Csokonaitól meg 150 méter és újra a Piac utcán vagytok. Így tesztek pont egy kört Debrecen keleti részén.

Este is érdemes megnézni a Piac utcát, bár eléggé "fiatalos" a hangulat, de szokott lenni tobb helyen is élőzene, tipikusan éttermek előtt. Ja és Debrecenben este 10 után !nem! adnak alkoholt a boltban, csak a kocsmákban ott is sokszor csak odabent vagy belsőkerben. Még a tescoban sem lehet venni. Ez ilyen helyi szigor. :)

Jó pihenést Debrecenben!

freddyD 2014.07.19. 08:11:27

Köszönöm a visszajelzéseket! :)
Hasznomra lesznek
süti beállítások módosítása