HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #56 (2014. Augusztus) 199 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Sin City: Ölni tudnál érte
-A galaxis őrzői
-22 Jump Street
-Csillagainkban a hiba
-Kvíz Show
-Fedőneve: Donnie Brasco
-Oculus
-Excsajok szelleme
-Nagyon különleges ügyosztály (sorozat)
-New Kids Turbo




A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (182 MB) 199 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Csatolmányok:

Egy csodálatos Matthew McConaughey filmplakát, ami mindent elmond, hogy milyen imidzse volt régen

Címkék: filmbarátok podcast

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr476648687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakkos 2014.08.30. 06:23:53

Hozzászólva Blacksheep galaxsisos véleményéhez: Szerintem a filmnézőknek vagy egy igen jelentős rétege, akiknek konkrétan nincs véleményük. Ez olyan 30-40%-a az összes filmnézőnek, és ők azok, akik vakon dícsérik az ilyen hype-olt filmeket, vagy épp vakon szídják a közutálatnak örvendőket, mert nem mernek mást tenni vagy mondani. Ha ehhez a 30-40%-hoz hozzájön még az a réteg, akinek tényleg tetszett a film, az már valóban egy elég vaskos dícsérő-közönséget generál. Akiknek pedig nem nagyon tetszett a film, nyílván az idősebb generáció, de ők már vannak olyan bölcsek, hogy nem nyitnak gyűlöködő fórumokat a film ellen, egyszerűen csak csalódottan hazamennek.
Egy példával élve, amikor én általános iskolás voltam, nagyon menő volt a Jackass-t nézni a suliban, kivétel nélkül mindenki az egekig magasztalta a Jackasst, még az is, aki egy részt sem látott belőle. Senki nem mert szembemenni a tömeg véleményével, így akinek valójában nem tetszett, jól eltitkolta.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.08.30. 06:23:55

A Galaxis Őrzői szerintem egy nagyon szórakoztató és nagyon jó blockbuster. Látványos, vicces, izgalmas és igazából mindenkinek nyugodtan tudnám ajánlani. Valószínűleg én is megveszem majd DVD-n (vagy BRen), hogy feliratosan újra nézzem még párszor.

Viszont egyetértek Blacksheeppel, tényleg túl nagy hájpot kap. Ez inkább a marketing csapat érdeme, már a megjelenés előtt akkora hájpot kapott, hogy szerintem az emberek el sem tudták képzelni, hogy bukás lesz vagy rossz film. (Mellesleg szerintem a TDK is túl magasan van IMDB-n (szerettem a filmet, de azt is erősen túlhájpoltnak érzem). Ugyanez van a Bay filmekkel, már a bejelentésükkor úgy fikázzák őket (azért nagyrészt jogosan) és senki el sem tudja képzelni, hogy kritikailag sikeresek lennének.

Valószínűleg majd szépen normalizálódik a pontja az idővel. Jó film, de nem ez a legjobb blockbuster idén szerintem, hanem a Majmok Bolygója vagy Tél Katonája, mert ezek nem csak viccesek/izgalmasak/látványosak voltak, hanem előbbiben volt bennük társadalom kritika. Az utóbbi különösen jól reflektált napjaink Amerikájára.

De azt is megjegyezném, hogy a GotG (és a többi Marvel) nem sci-fi, hanem sc-fi elemeket (külsőségeket) is felhasználó kaland filmek. Fantasy-k valóban és a SW is inkább az. Nem attól lesz valami sc-fi, hogy benne van a föld, attól még lehet fantasy (lásd.: a müfaj alapvetése: John Carter - Azaz a Barsoom regény ciklus). Ez a film amúgy jobban hasonlít a Star Warsra mint az eddigi Marvel filmekre. (Illetve azért a Star Wars klasszikus trilógiájának, különösen a IV.nek a sztoriját nem mondanám olyan sokkal mélyebbnek). Voltak hasonlóságok, de pofátlan lopás nekem annyira nem tűnt fel.

Az, hogy a Marvel (filmes) írók, Lokin kívül nem tudnak gonosz karaktert írni, már megszokott. De szerintem a Thor 2 gonosza sokkal gyengébb volt, de mondjuk a Vasember filmek gonosztevői sem voltak valami emlékezetesek (kivéve Rourke, de ő csak egy henchmen volt, meg a Mandarin, de róla meg tudjuk, hogy...)

Az valóban zavaró, hogy a Majmok és a Tél Katonája, sokkal tartalmasabb filmek amellett, hogy blockbusterek és mégsem kapnak ennyi hájpot.

Az Országúti Bosszút nem hoznám ide, mert ilyen alapon: Manapság sokkal többen ismerik, az Rocky III-t mint a Falat pedig utóbbi sokkal tartalmasabb, mélyebb film. (mindkettő 1982-es) vagy kiváló II. Richardot sem ismerik annyian, mint a szintén 1995-s Jumanjit. Persze a az Országúti Bosszú (nekem is nagyon tetszett: kulton.hu/marad-e-bennunk-barmi-emberi-ha-vege-a-civilizacionak-orszaguti-bosszu-kritika/) nagyobb figyelmet érdemelne, de valljuk be az nagyon nem egy könnyed mainstream film. A moziba járók meg főleg szórakozni járnak moziba, illetve sokan csak látványfilmet hajlandóak moziba megnézni, mert azt éri meg. Egy Rover -szerintük- nem igényli a nagy vásznat.

Szerintem a Holnap Határán/Oblivion inkább azért bukott, mert az amerikaiak nem tudják franchisehoz kötni. Manapság Hollywoodban, pedig ez a lényeg, nem a star-power.

A 21 Jump Streetet nemrég pótoltam be. Nem volt rossz, egészen jól elvoltam rajta. A 2. rész jó visszhangot kapott (jobbat mint az első). Az pedig különösen tetszett, ahogy kifigurázza a mai filmes tendenciákat. Szóval a folytatást is megnézem majd, de szerintem csak itthon.

A Donnie Brasco egy nagyon jól eljátszott, jól megírt izgalmas film. A lényeg a karaktereken van és mindkét színész (Pacino, Depp is remek volt). Jó film, de Scorsese filmjeit (vagy a Scarfacet) jobban szerettem. A Téglánál jobban tetszett.

Ez az Ocolus felkeltette az érdeklődésemet. A kortárs horrorok ritkán mozgatnak meg, mert általában nincs markáns hangulatuk. Számomra egy horrorban pedig az atmoszféra számít a legjobban. Ráadásul nagyon egy kaptafára is épülnek (szellemes ajtó csapkodós vagy found footage esetleg zombik). Ebben a modern kísértetházas -jellegű- kategóriában a Sinister nem volt rossz (egyszer nézős 7/10)illetve a Woman in Black gótikus/Hammer filmes hangulata is tetszett ami kiemelte az átlagból. De tényleg nagyon kevés manapság az egyedi (2000 után a remakek jöttek ezerrel, manapság meg az előbb említett műfajok) és fantáziadús horror. De ez az Ocolus valami különlegesnek hangzik, az alapötlet legalább is mindenképpen az. Mindenképpen megnézem majd.

Egy Excsajok szellemét miért nézi meg egy férfiember, önszántából évekkel a premier után? :D

A Csupasz Pisztoly filmek nálam minden vígjátékok királyai. Imádom őket, Leslie Nielsen és a ZAZ trió életművének csúcsa. A sorozatot is megakartam nézni pár éve, csak akkor nem találtam hozzá jó feliratot (kár, hogy nem jelent meg itthon), de idén már mindenképpen megnézem ezt is.

Habbobitas 2014.08.30. 06:23:57

Az Ötödik pecsétet tessék azzonnal megnézni! Nem hiába küldtem be a népakaratába másfél hónapja.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.30. 16:16:15

Jó az outro zene, ne hallgassatok a gyűlölködőkre. Én mindig mosollyal az arcomon hallgatom végig, szerintem szerves részévé vált a Podcastnek.

A Kvíz Show nekem nagyon bejött, én egyáltalán nem éreztem azt, amiről Freddy beszélt. Szerintem erősen rendszerkritikus film, elejétől a végéig. Már kétszer is láttam.

A Csillagainkban a hibát még nem láttam, de a hype miatt meg fogom nézni. Nálam eleve hendikeppel indulnak a romantikus filmek (ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok, amiket ne kedvelnék) szóval egy ilyen stílusú filmnek nagyon sokat kell tudnia ahhoz, hogy nekem tetsszen. De Gergő elmondása szerint egy sablonos nyáltengernek tűnik az egész. Na majd kiderül.

FaKe.beL1eVe 2014.08.30. 16:16:28

A galaxis őrzői kapcsán Blacksheep-pel tudok egyetérteni. Szerintem is nagyon vicces, szórakoztató, látványos, pörgős akciódús kaland. De itt leginkább a gonosz figurákkal volt komoly probléma kidolgozatlanság terén, semmilyen karizmájuk, jellemük nem volt.
Engem nem is okvetlenül az zavar, hogy mindenki oda-vissza van a filmért, hanem hogy a Bosszúállókkal meg a Star Wars-okkal (eredeti trilógia) emlegetik egy lapon. Dacára annak, hogy élveztem a filmet, ez baromi nagy túlzás szerintem.

Egyébként tegnap ment a Szuper TV2-n késő este a Halálhajó és szerintem egy baromi jó kis sci-fi horror. Nem is hiszem el, hogy valaha Paul Anderson ilyet tudott rendezni, a hasonló koncepción alapuló Pandorum-ot pl megnéztem volna az ő változatában (bár nekem még így is tetszett).

Terrordrone 2014.09.06. 07:28:07

@The Man Who Laughs: A Csupasz pisztoly sorozat alatt a Nagyon különleges ügyosztályt érted? Mert az van szinkronnal, jó pár éve az m1 le is adta.

Rico69 2014.09.06. 11:12:53

@Terrordrone:

Sőt, már a 80 as évek közepe táján is volt szinkronos verzió- bár ezekkel nem tudom mi történik.

Olyan szinkronok tüntek el, mint Inke László Telly Savalasa a Kojak-ben, vagy Garas Dezső egyetlen Belmond szinkronja a Profiban.
Ezekért ölni tudnék.

Rico69 2014.09.09. 21:20:20

@The Man Who Laughs:

" Illetve azért a Star Wars klasszikus trilógiájának, különösen a IV.nek a sztoriját nem mondanám olyan sokkal mélyebbnek). Voltak hasonlóságok, de pofátlan lopás nekem annyira nem tűnt fel. "

Főleg azért, mert a Star Wars maga is mindenféle mondai, mesehősi, meg filmes archetipusokból gyúrta a karaktereit, a sztorija detto ugyanez a recept.

@Powerful900:

" De Gergő elmondása szerint egy sablonos nyáltengernek tűnik az egész. Na majd kiderül. "

Annyira megnéznék néha egy ilyen keserédes, romantikus dolgot, amiben van mélység, beleölt munka, tehetség etc. hogy kiszakitson ebből a prosztó világból, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez a csaj,aki az Amerikai tinik...-ben mikor megszólalt azon a kacsa hangján és elkezdett pofákat vágni,a hajam leégette, szóval hogy ez a "szinésznő" bármit jól játszon. Amit láttam abból a fura mozifilmjéből, a Divergentből (nem ugrik be a magyar cím) azzal se győzött meg.
Nyilván vonatkoztasson el mindenki attól, mit csinálna vele bőrnaciban, kibontott hajjal, kitömött csöcsökkel.:P

Top secrethez még:
Nekem, de tudjuk, izlések és pofonok, a Top Secret legalább akkora klasszikus mint a Csupasz pisztoly.
Val Kilmer szerepe szerint is egy flegma, amerikai tinisztár, abban hiba nincs.

A háttérpoénok számában se vettem észre orditó különbséget, ugye a TS is klasszikus (sokszor abszurd) poénok bölcsője.

Az éneklő ló nekem is kedvencem volt, meg az olyanok, mint mikor az Ellenállás gyűlést tart egy NDK-s !!! greasy spoonban, becsörtetnek talpig fegyverben egy néger daliával és valamelyik megszólal, hogy: Ne keltsünk feltűnést.

Csupasz pisztoly ugyanez.
Mikor OJ Simpson karaktere beakad egy buszba,
a tábla vált: helyi járatról Detroitra (talán).
ELtelik egy kis idő, valaki odaszól Drebinnek (has név): Egyébbként Joe üdvözöl Detroitból. Összenéznek: Mit keres Joe Detroitban ?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.09.10. 18:03:41

@Powerful900: megérdemelnéd, hogy 0-24-ben hallgasd ezt a gyerekcsináló zenét :D

Brasco - szerintem Lefty sose volt menő, ő csak az akart lenni, és állandóan pofázott rólam, közben meg elment mellette az élet, és még a saját társai se veszik komolyan, egyébként nagyon jó film, meg is lepett mikor nem olyan rég megnéztem a Tégla mennyit merít belőle

A nagyon különleges ügyosztállyal kapcsolatban az a helyzet hogy jó, jó, de még jobb hogy csak a Csupasz Pisztoly után néztem meg, mert a végén elbaszta volna az élményt - ti. a poénok tetemes mennyisége 60%-ék legalább a sorozatból lett átemelve, és persze, hogy 90 percben záporozik a nézőre, ami 180 percre volt széthúzva. De ettől függetlenül szeressük - szerintem az ACTION! pont ilyen humorral operált, és az csak tíz éve volt, az se ért meg 13 résznél többet :D

Tini Nindzsa Teknőcök miért tinik?

filmbook.blog.hu/2014/08/09/a_tini_nindzsa_teknocok_eredete_1984

tessék

A holland humor egyébként nagyon érdekes - a francia meg a német humor keveréke, és azzal talán még Gergő is egyetért hogy ahhoz is kell gyomor. Mellesleg máris New Kids rajongó lettem :D

A Galaxis őrzőivel kapcsolatban nem tudok napirendre térni, hogy FreddyD minden egyes műsorban úgy beszél ezekről a filmekről mintha ezt 30+ évesen nézni már gáz lenne... miért is? Ahogy most is mondod, hogy az ismerőseid már megértek volna egy komolyabb fajta filmes világra, és csak ez. Miért zárná ki az, hogy az ember megnézi a Galaxis őrzőit és az, hogy nézzen másféle filmeket, pl. legyen Hitchcock az elég fajsúlyos.

Vagy, hogy 30 felett már az ember inkább ilyesmit nézzen, mint képregényfilmet... WTF????

Blacksheep - Ne zavarjon hogy a Sin Cityben a Marvos történet a legerősebb. A Sárga rohadékra emlékszel, a Marvos meg kiesett? Nem volt elég erős történet...???

Szerintem az ilyen véleményeitek miatt ajándékoz meg benneteket a random.org ilyen szuper filmekkel. :D

freddyD 2014.09.10. 18:08:53

@scal: Én senkitől sem sajnálom, hogy 30+ korral megnéz ilyen filmeket. Csak azt nem értem, ha ugyanakkor nem hajlandó emellett mást is nézni. Mert ha egy tini nem akar feltétlenül megnézni egy komolyabb filmet, akkor talán még meg is értem (bár nálam ez sosem volt így teljesen jellemző), de hogy a felnőttnek ez miért nem ér meg rászánt időt?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.09.11. 23:05:06

@freddyD: szerintem veled is az a baj mint velem, mindig magamból indulok ki :D és feltételezem, hogy mert engem érdekel ez meg az, biztos mást is ez érdekli, biztos más is így viszonyul ehhez meg ahhoz, közben francokat

engem pl. ki lehet üldözni a horgászattal, meg a focival a világból, az autókért se vagyok oda mint a legtöbben

igazság szerint már letettem róla, hogy bárkit is megértsek :D

Rico69 2014.09.14. 09:18:34

@Rico69:

Ok.

Meg kell követnem Mrs. Woodley-t, kimondottan jó a filmben,sokat segitett nekem a magyar szinkron, egyáltalán nem hasonlit az eredeti hangszinre, de jó volt a magyar szinészcsaj.

Nem hiszem hogy drámaként kell nézni, tinifilmként kell és akkor drámai.De nem kimondott tinifilm.
Tulajdonképp mindenki beleláthat bármit, ez jó benne.
De egyértelműen SW viszi a hátán.
süti beállítások módosítása