HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Ahogy belföldi utazásaimnál mára már szokás, nem is olyan régen megkérdeztelek benneteket, hogy mit ajánlanátok Debrecenben. A beküldött infókat köszönettel utazás előtt feldolgoztam és jó párat meg is néztünk. Pl a Pizza Via étterem tényleg nagyon klassz hely, magunktól kétlem, hogy betévedtünk volna abba a kis mellékutcába. Nagyon baráti árak vannak és durván széles választék, hátránya, hogy elég kicsi, de hát mi szerencsére még elfértünk.

Maga Debrecen elég centralizált ami a látnivalókat illeti, lehet kicsit elhamarkodott is volt napijegyet venni a tömegközlekedésre, mert inkább sétáltunk. Főutcája nagyon impozáns, ott található a 100 éves Apolló mozi, amit mozituristaként is természetesen felavattunk. Erről beszéltem is röviden az 58. Filmbarátok Podcastben, jegyárai pesti szemmel már aranyosan olcsók, nagytermének ülései mondjuk kicsit kemények és elég szűkösek. Az elosztást illetően bajok lehetnek, ha ott telt ház van, mert már egy középmagas ember is elfedné a vászon egy részét.

Ennek ellenére, ha debreceni lennék, biztosan ide járnék pláza helyett.

Ha már tömegközlekedés, a járműveket Budapest megirigyelhetné, főleg az alacsonypadlós villamos arconröhögné a Combinónkat. Vagy másfélszer olyan széles, tiszta, modern, egy élmény volt vele menni. Kaptunk figyelmeztetést anno, hogy ellenőrök elég aktívak, ezt tanusíthatjuk mi is, már a második buszozásnál belefutottunk egy kontrollba. Ugyanakkor, hogy villamosoknál miért kell elvileg az első ajtón felszállni, holott nem is ellenőrzi senki a jegyet, az számunkra rejtély maradt.

Amiben viszont a BKV jobb a DKV-nál, az a közlekedési térkép. Most komolyan, ki az aki ránéz erre és azt tudja mondani, hogy "áá, minden világos"... Szállodánkban is kértünk egyszer útbaigazítást és a recepciós is enyhén tanácstalan volt, pedig ő helyiként azért már biztos látta párszor.

Eleve Budapesten teljesen szokatlan dolog, hogy pl egy járat ne úgy működjön, hogy egy helyen ne legyen egymással szemben 2 megálló a 2 iránynak. Debrecenben simán van olyan, hogy egy helyen csak odafelé áll meg, a következő megállónál meg csak a visszafelé lévő irány él.

A Nagyerdő a nevét nem hazudtolta meg, tényleg egy jó félnapos program volt bejárni, ez lehet a helyiek Margitszigete, ahol családokat, futókat és esküvői fotózásokat látni minden mennyiségben

A focistadiont is megnéztük, elég impozáns darab, remek ötlet, hogy két szinten is ki lehet jutni a nézőtérre. Elég szokatlan, hogy a rácstól kb 3 méterre már a leghátsó ülések voltak. Egy hosszabb partvissal valakit stadionon kívülről végig szekálni tudnék az ülőhelyén.

Emellett természetesen megnéztük a Debrecen-Újpest jégkorong mérkőzést, amely a végeredménytől függetlenül azért szép élmény volt.

Szóval összegezve talán ez volt az eddigi legjobb belföldi nyaralásunk, szép hely, ahol simán lehetne úgy élni, anélkül hogy nagyban úgy érezném, hogy kimaradok dolgokból. Persze nem jártam be minden zugát, de azért összességében úgy éreztem, hogy itt működnek a dolgok. Mondjuk talán egyedül a pályaudvarra ráférne egy felújítás, az megérkezésünkkor kicsit megijesztett

UI: Nagy szünet után egy új hagymás rostélyos élménybeszámoló közeleg

Címkék: személyes

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr266758001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2014.10.04. 12:27:29

Szegedre bezzeg nem jösztök mi? :D

freddyD 2014.10.04. 12:28:27

@csgergo: Az a belvárosi mozi mindenképp érdekelne ;)

csgergo 2014.10.04. 12:53:50

Dobj egy levelet egy nappal előtte és elintézzük :D

Mate11 2014.10.04. 14:52:33

Szegedre ha jössz lehet egy közös mozizás? :D

mobiler 2014.10.09. 05:58:09

@freddyD: Szegeden a mozi épülete kívül-belül impozáns, viszont én garantáltan nem fogok oda járni akkor se, ha tudom finanszírozni.
Nem mostanában voltam a gépteremben, 3-4 éve kb. De a rettenetes hangminőségre akkor választ kaptam. Consumer "occsó" erősítők (HiFi középkat, 20 éves kb, de inkább otthoni) voltak bekötve. Persze feltekerve mint állat. Hangos volt, az biztos, jó nem.

Mozigépnek meg sokáig használtak filmeset, most nem tudom mi van, de Ice Age 2 karcos filmről, na az adta az ívet. IMAX 3D is van, működik, elég korrekt szemüveg járt, csak én erre nem vagyok vevő.

Maga a moziterem (több is van), remek akusztikával rendelkezik nézőtérről színpadra, oda-vissza. Kisebb színelőadások, hangversenyek színhelye szokott lenni. A székek állaga viszont csak romlik... Az üléssorok szintkülönbsége szerintem okés.
süti beállítások módosítása