HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #62 (2014. November) 167 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-John Wick (40:45)
-Éjjeli Féreg
-Az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. rész
-És a Pokol
-Úgy fent, mint lent
-Voices of a Distant Star
-Hellraiser




A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (152 MB) 167 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr836942129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2014.11.29. 16:40:04

Most komolyan FReddyD, ebben a pillanatban tartok a 2x- ik percnél, de igy még egyszer nem hörrentem fel, mint BS (szó szerint BS) beszólásán, hogy a Jó a Rossz és a Csúfot nem tudja elképzelni "Szőkével". Nem ez a gond, hanem az arc amivel kijelenti...döbbenjen meg,mert az én korosztályom, akinek az átkosban kultfilmje volt,meg a végét csak úgy tudja elképzelni, hogy Szőke, tudod mi volt az anyád, egy naaagy ku...zene.
A Szöszit meg mérhetetlenül irritálónak és buzisnak érzem. Szöszinek csak lányokat hivnak,meg traveszti énekesnőket, nem Clint Eastwoodot. Nem ez az első ilyenje a srácnak, látnia kellene hogy előtte is éltek emberek a Föld nevű bolygón, meg az ő korlátain kivül is léteznek dolgok.Nem tudom Bsheep mennyi idős,de Gergőnek az ilyen arroganciát jobban elnézem, ő még fiatal, burokban él, nem volt alkalma olyanokba futni, amik kicsit letörik a szarvát.

Sorry apa a felháborodásért, de ez most kiakasztott, jobban mint a keresztény fénykard a SW teaserben :P
Leginkább azért, mert egyébbként birom amit Bsheep csinál, itt is, meg a csatornáján is.

Egyébbként nekem is van ilyen átszinkronizálás achilles-inam, a Profi- Belmondótól.
Az eredeti szinkronja (és csak ebben az egy filmben) Garas Dezső volt...és hiába más filmekben Sztankay (pld) tökéletes rá, de ennél az egynél ez adta meg a film ízét,tekintve hogy hiába hordozza a jellegzetes belmondós jegyeket, ez a film kilóg a végkicsengés komolysága miatt.

Szövegváltoztatásokon, ha egyébbként az átiró látta a filmet igy tudja mihez irja, annyira nem akadok fenn,mert A profinál is volt ilyen, de ugyanazt a mondatot többféleképp lehet forditani,

Rico69 2014.11.29. 18:36:23

1:40

Érdekes, Katness karaktere, meg a 3. rész lezárása/ utolsó jelenete, a macskával, csak nekem tetszik annyira a könyvben ?
Vártam ezt a részt,ugyan a filmet még nem láttam, mert az Otherworld-ös kritikával nem mindenben értettem egyet, te pedig olvastad Freddy.
Sokan JL kis pufókságán vannak kiakadva, pedig szerintem maga a filmes karakter gyengébb a könyvbelinél, a könyvben a csaj túlélő. Ő pld Peetát az első viadalon megölné, vadászként gondolkodik végig, ezt nem láttam JL-ben.

Daniel Auteuil: hu.forvo.com/word/daniel_auteuil/
Nem ördögtől való a francia kiejtés, sokkal könnyebb mint az angolban,és nagyon kevés a kivétel.
Most nem is ugrik be csak egy,az -ill az legtöbbször ij ejtésű, kivétel a ville (város), ott vil-nek ejtjük, ezért lesz Villeneuve "vilnöv" és nem "vijnöv", viszon pld. a grillage (mint ismert francia szó) "grij(j)ázs"

Én nagyon bírom a színészt.

Azt mindig elfelejtem írni, hogy minden hsz-ommal húz be egy nagy like-ot a podcastnek, mert a kategóriájában szerintem messze a legjobb, de túlspilázni se akarom. Kevés csatornát nézek, de a legjobban mindig ezt várom :)
A hozzászólásokat se szimpla kritikaként vagy okoskodásként írom, csak én is szeretek minnél többet tudni. Ezért bírom mikor négyen vagytok, valaki mindig mond újat vagy érdekeset.

pld. hogy Ryan Gosling egy jó színész :P
(Ok csak poén, nekem is bejött a Driver)

freddyD 2014.11.30. 07:46:09

@Rico69: Sosem értettem,miért ez a legnagyobb kritika sok embernél, hogy ha már éhezők,miért nem csontvázak játszanak benne...

Egyrészt elég tiszta, hogy ő vadászként ritkán éhezett (filmben nem kapott nagy hangsúlyt, de a könyvben a pékes jelenetnél pont igen, amikor Peeta odadobta az elégett kenyeret).

JL remek színésznő, ebben a szériában is, egyedül eddig a harmadik résznél nem nyújtott semmi feltűnőt, de a szerep sem kívánta meg túlságosan

Rico69 2014.11.30. 15:02:53

@freddyD:
Azért annyiban egyetértek Szirmaival, ha láttad a kritikáját, hogy így a harmadik részre lehetne kicsit nyúzottabb JL. Szeretjük, meg minden,de van abban valami, hogy kinézetre akkor lépett la a Vouge cimlapjáról :P

Ez a kenyeres dolog amit irsz, viszont nagyon igaz, az egy kulcsmomentum volt, Peeta karaktere emiatt (is) nagyon kedvelhető a könyvben.

Eddig minden film után elolvastam a könyveket,lehet hogy rosszabbul van megírva a 3. kötet, de sok ötlet nagyon jó benne- szerintem.
Tetszik, hogy kiderül, az új erő, ami hatalomra tör, nem is olyan jó, mint amilyennek mutatja magát, tetszik a propaganda fegyverként használása, mindkét oldalon, hogy K. mint (sztár)hős is csak egy ide-oda sodródó levél ebben a viharban.
A Peeta fordulat is jó, igy a vége se habos-babos, hanem marad két mélyen sebzett főszereplőnk (W.Smithnek egy könyvében van hasonló,ha olvastad esetleg, mikor marad egy női karakter, akit gyakorlatilag ronccsá erőszakolt egy rhodéziai gerillabanda, meg egy férfi karakter, akinek letépte a lábát egy akna)

Nekem bejött a végső (kicsit teátrális) döntés is,az is jó fordulat, hogy az újra forduló hatalom azt is a maga hasznára hajtja.

A könyvben Katness őrlődése se tűnt soknak,azért (annak ellenére hogy hol és miben nőtt fel) csak egy kamaszlány, nem Rambo. Ramboval rövidebb lett volna a sztori. Sokkal :)
MOndom, a 3. film még nem volt meg, úgyhogy lehet hogy ott sok a rinya, mert másrészt az is igaz, hogy akinek a teljes körzetét kiirtották, nem biztos hogy tud idegen targédiákon összeomlani (hacsak nem pont emiatt-PTSD)
De lehet hogy a film ábrázolja rosszul.

De ami vesszőparipám, a könyv első és utolsó tíz mondata.
Gyakorlatilag egy kört ír le a kandúros két jelenet.
Az a szememben egy zseniális keret.

Más, a podcastben elhangzott, hogy mindig fanyalogsz (vagy ilyesmi)
Ez egyrészt így nem igaz, éppenséggelpont te vagy az aki a legszarabb filmekben is keresed azt a pontot, ami tetszhet. Én pld írigylem az ilyen alkatú embereket.
Másrészt a podcast így kerek, és nem is feltétlenül kell ütköznie az eltérő véleményeknek.
Én pld értem)és egyet is értek) az Otherworldös sráccal THG ügyben, ennek ellenére nekem a könyvek nagyon bejöttek, a filmekkel sincs bajom, messze a legjobbak a kategoriájukban.

Azt kell látni, hogy nemcsak más szemszögből nézhetünk valamit de a dolog, amit nézünk se egy oldalú, így lehet két egyfomrán erős, egymásnak ellentmondó igazság is.

Ez sajnos állhat a Szőke-Szöszi dologra is, csak azt nem ismerem el :P

Snipers 2014.11.30. 16:39:16

"Egyelőre a fenti kép szivárgott ki a Southpaw-ról, Gyllenhall valóban komoly átalakuláson ment keresztül, tekintve, hogy legutóbbi filmje, a Nightcrawler kedvéért 30 fontot adott le és igencsak halálközeli állapotban festett a film premierjekor is."

totaldamage.blog.hu/2014/11/30/tdmovie_jake_gyllenhall_brutalis_atalakulasa_a_southpaw_foszerepere

freddyD 2014.11.30. 16:52:34

@Rico69: Nem nézek Szirmai videókat, nem tudom pontosan miket kritizál, hogy lehetne nyúzottabb.

Jól bántak vele a viadal előtt is és az új körzetben is megkapott mindent, amit szeretett volna. Nem igazán értem,miért kéne kék-zöldnek lennie

Rico69 2014.12.01. 22:12:27

Gondolom, arra gondolt, hogy két ilyen viadal,gyilkosságok, szomjanhalás közeli állapotok, éhezések (arénákban),mutánsharapások,mutáns növények, rovarok,körzetek elpusztitása, háború, csaták etc.meglátszódnának egy ember arcvonásain.

Valljuk be, JL azért elég kisimult ehhez képest.

De ez nyilván nem ilyen egyszerű.
A könyv univerzuma nyilván nem ugyanaz mint a filmé. Másrészt Jennifer Lawrence egy szinésznő és a hiperrealizmus nem is tesz jót a filmnek, a nézők szép JL-t akarnak látni, most képzeljük el, mekkora siker lenne, egy vadmacskakarmolta, félszemű, kirohadt fogú, mindenféle élősködőkkel küzdő csaj.

De végül is JL nem dundi, neki ilyen kerek arca van.
Sokan elfelejtik, hogy nem azért éhezők viadala, mert jelenleg éheznek.
Még a könyv szerint is, egyes körzetek egyáltalán nem élnek rosszul.Speciel a 12 es körzet igen, de a filmben, úgy emlékszem, ez nincs kidomboritva.

Kicsit visszautalva, abban egyébbként van valami, hogy a 3. könyv kevésbbé kidolgozott, pld Katness húgától Rue karaktere sokkal részletesebb, sőt a viszonyuk is jobban kibontott.
Az egy zseniálisan megírt része az 1. könyvnek.

pdpd 2014.12.01. 22:36:21

Én szombaton láttam az éjjeli férget. Eredetileg az interstelart néztük volna, mert azt még nem láttam, de nem értünk fel Pestre időben, szóval maradt ez.
Az első meglepetés akkor ért, amikor megláttam, hogy feliratos a film. Utólag azt kell hogy mondjam, ezért hálát adok.
Nagyon ritkán nézek felirattal filmet, sőt szinte soha. Sorozat az más dolog, de filmet nagyon ritkán. Moziba pedig még soha nem ültem be feliratos filmre. Lehet még ezt is passzoltam volna, ha kicsit jobban figyelek arra, hogy feliratos.

Másnap néztem meg a szinkronos előzetest. Hogy őszinte legyek, bántotta a fülem. Lehet, hogy minőségi szinkronja van (a feliratban volt kivetnivaló :D), de ez tényleg egy olyan film, ahol a szinkronban elveszik a karakter egy része. Ahogy suttog, ahogy hadar, ahogy megfontoltan beszél...
Ezek olyan dolgok amiket a szinkron nem tud visszaadni. Ilyenkor gondolok bele, hogy mennyi mindent veszíthettem azzal, hogy eddig mindent szinkronnal néztem.

Annál a bizonyos résznél, amikor elmozdítja a holtestet, annál a résznél látszik igazán, hogy ez az ember nem törődik senkivel, és semmivel. Nem is az, hogy elhúzza a holttestet, hiszen annak már mindegy. Hanem, hogy ott telefonál az ember, épp a 911-el beszél, erre odamegy riportot készíteni, és faggatózni, hiszen előtte azért cseszték le, mert nem készített interjút. Zseniális!

A felirattal kapcsolatban pedig annyit, Én nem tudom kiket alkalmaznak, de aki a gasoline-t lefordítja gázolajra, annak nem szabad pénzt fizetni a fordításért. Lehet csak apróság, de akkor is. Vagy egyik jelenetnél mondja neki az ember, amikor belemászik a képébe a kamerával, hogy "Who the fuck are you?", a fordítás pedig valami olyasmi volt, hogy menjen innen. Persze a filmet ezek a kis szösszenetek nem befolyásolják, és ez csak szőrszálhasogatás részemről, de sok kicsi sokra megy.

Rico69 2014.12.09. 13:45:40

Sikerült megnézni a John Wicket, tényleg egész jó.
KR nek nagyon jól állt a szerep, pedig eltemettem a Tai chi harcosa után. Jesszusom az a film, valami hommage Tigris Yüannak, vagy hogy a gyíkba hívják azt a sunyi arcú kínai gyereket,világi haverja hősünknek...és ott jobban játszott, mint Reeves:)

Itt viszont ez a gun-fu koreográfia tényleg mindent visz. W.Daefoe tényleg nem alakit nagyot, de ennyi van a szerepben,kb ugyanaz (régebben érte kritika a podcastben) mint Chloe Grace Moretz a Denzel Washington filmben,ő is szegény, egy nyúlfarknyi szerepben, hogy lehet jobban hozni az orosz tiniprostit ? A maffiavezér fura karakter lett, ugye állandóan fosott a Rémmanótól,de gyakorlatilag mikor az megjelent, mindig flegmázott,pedig körötte döglött meg mindenki szorgalmasan.

AZ én véleményem, hogy JW miért kezdett mészárolni,nyilván fogva a hivatalos indoklást: " csak a kutyája maradt neki ", az az, hogy tanulja meg a sok köcsög mobster, senkinek nincs nagyobb farka a környéken, John Wicknek :)
A pénz amivel fizettek, nekem aranynak tűnt.
süti beállítások módosítása