HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #67 (2015. Február) 206 perc

Beszélgetnek:Zoly, Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Kódjátszma (00:40:00)
-Whiplash
-Blackhat
-Foxcatcher
-Jupiter felemelkedése
-Kingsman – A titkos szolgálat
-A szürke ötven árnyalata
-Keresztút
-Citizenfour
-A csapda / Követés



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (188 MB) 206 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Csatolmányok:

Kirk Douglas manapság

Címkék: filmbarátok podcast

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr617180879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.02.17. 01:17:42

Nekem a Kódjátszma tetszett a legkevésbé eddig látott Oscar filmek (Whiplash, Birdman, Foxcatcher - bár ezt nem jelölték filmként, GBH - én nagyon jól szórakoztam rajta) közül. Nem rossz film, a szinészek és az alakítások kiválóak. Az első felével sem volt különösebb bajom, Desplat zenéje is remek. Igazán jól nem is tudom megfogalmazni, hogy mi nem tetszett benne, de szerintem éppen, hogy nem volt elég bevállalós a film (az azonban, hogy mutatják, hogy nem mentenek meg mindenkit az tényleg remek volt). Persze én se azt mondom, hogy a homoszexualitására koncentráló másság elfogadós propaganda film kellett volna, hogy legyen. Jó, hogy a munkássága volt a központba, azonban Turing életében a szexualitás fontosabb szerepet töltött be, mint amit a filmben látunk. Sokkal nyíltabban felvállalta és ez nagyon nem jön le a filmből, mint ha ő is szégyellte volna, utalást sem kapunk rá, hogy lett volna pl.: párkapcsolata. Mintha aszexuális lett volna. Emellett nem merte szerintem a film élesen kritizálni az akkori Angol törvényt. Kapunk egy darab jelenetet, amiben Turing le van épülve, de szerintem messze nem mutatja be, hogy mennyire tönkretette az angol kormány az életét a háború után (főleg, hogy elég nézőbarát módon az öngyilkosságát is csak mellékesen írják ki). Továbbra sem azt mondom, hogy egy olyan filmet szerettem volna látni, hogy Turing a homoszexuális, mert az pedig akkor a másik irányba tolná az arányokat. Egy olyan filmet vártam volna, mely bemutatja, hogy milyen sokat köszönhetünk neki, mekkora zseni volt (ezek kb át is jönnek) és azt is, hogy ezek után milyen meghurcolásokon esett át. A visszaemlékezéses részek azonban valóban nem voltak az igaziak. De mint mondtam a színészek remekelnek, viszont remélem Cumberbatch nem skatulyázódik be ebbe az antiszociális zseni szerepbe, hanem legközelebb egy kevésbé Sherlock szerű játékot várunk tőle. 6-7/10 Azonban nem kizárt, hogy újranézem és akkor jobban fog tetszeni.

A Whiplash azonban lenyűgözött. Sodró lendületű, roppant hangulatos, szépen fényképezett és nagyszerűen vágott film (és a zene is remek). De ami igazán elviszi a hátán a filmet, azok a színészek. Amit J.K. Simmons leművel a vásznon az valami félelmetes és való igaz, hogy Teller is méltó párja. Neki kell kapnia a díjat. 8,5/10 Viszont katarzis nekem sem volt, így idei filmeknél nálam továbbra is a Birdman a kedvenc.

A Blackhatnek már az előzetese sem nyűgözött le, sőt Man előző 2 filmje a Miami Vice és főleg a Közellenségek sem tetszett. most sem hoztátok meg a kedvem, szóval ez valószínűleg ki fog nekem maradni.

A Foxcatcher érdekes, de kissé száraz film, viszont nekem tetszett. Ebben is kiváló színészek vannak és a sztori sem mindennapi, viszont a film elég rideg és távolságtartó ezért nagyon nehéz azonosulni. De amúgy remek karakterdráma. Alapvetően a két főszereplő színész és a karakterek (különösen Carrel) viszik el. Tatum simán megérdemelte volna a jelölést (Ruffalo sem volt rossz, de az ő jelölését inkább túlzásnak érzem), Carrelre meg rá sem lehet ismerni. Azt azonban megértem, ha valaki szerint lassú és ingerszegény. 7,5/10

A Jupiterről csak fikát hallani, viszont a vizualitása mitt lehet, hogy megnézem majd. Bár a tesók a Mátrix óta nem nagyon csináltak jó filmet.

Kingsman. Kurva jó. Olyan, mint a 70-es évek 007-es filmjei kokainnal és Red Bullal felturbózva. Végre egy blockbuster, ami nem akkar kényszeresen dark-and-gritty lenni és meri magát nem komolyan venni. Baromi szórakoztató, vigyorogva néztem végig. Olyan örült és kreatív akció jelenetek vannak benne, amit csak a Raid filmekhez tudok mérni. Stílusos, humoros, tele remek utalásokkal, Samuel L. Jackson végre egy másfajta szerepben, mint amiben általában látjuk. Bár a karakterének a motivációja nincs olyan mélyen kidolgozva messze emlékezetes fő gonosz, mint bárki akit a Marvel univerzum vászonra küldött a Lokin kívül. Egy film, ami nem akar mást csak szórakoztatni, de nem nézi hülyének a nézőt, hanem kikacsint rá, hogy ez csak poén nem kell komolyan venni, mert én sem teszem, nevessünk együtt inkább! Blockbusternél ennél egyedibbet/kreatívabbat/szórakoztatóbbat mostanában nem találsz. 8-9/10

A Szürke Ötven árnyalata meg annyira nem érdekel, hogy azért sem akarom megnézni, hogy elmondhassam, hogy tényleg szar. Leszarom/10

Mr. Schreck 2015.02.17. 21:29:54

Alighanem azt emlegettétek a Szürke 50 Árnyalatánál ami 10.40nél jön: www.youtube.com/watch?v=pXyvMSlu-xw

Én csak ebben a formában voltam képes belekóstolni a témába. :D

Capowne 2015.02.18. 11:07:49

@Mr. Schreck: Jaj de jó ezen a blogon viszontlátni az úriembert! :D imádom a fazont!
Mellesleg szeretnék egy kis pszichológiai támpontot adni azoknak, akik nem értik hogy vajon miért rajonganak ilyesmiért annyian a női olvasók közül:
Az egész állítólag arra vezethető vissza, hogy az illető mennyire tudja elfogadni önmagáról hogy kívánatos lehet szexuálisan mások számára. Az elmélet azt mondja, hogy ha ez az önbizalmi mechanizmus valamilyen oknál fogva sérül, akkor a szexualitást képes lehet az egyén olyan módon megélni, hogy elfogadhatónak tekintsen olyan deviáns szokásokat is, amiknek valójában nincsen köze az örömszerzésnek (remek példa erre a könyvben megjelenő sm, bdsm).
DE hogy ne csak megfoghatatlan frázisokról beszéljek, itt van egy gondolatjáték ezzel kapcsolatban, ami talán érthetővé teszi laikus emberek számára is a dolgot: "Velem soha nem feküdne le senki, pedig én vágyok rá. Őszintén nem értem hogyan lehetek az ellenkező nem számára vonzó. Annyira vágyom rá, hogy én még annak is örülnék ha pusztán csak valaki ki akarna használni. ugyan félek tőle, de annyira kívánom az intimitást, hogy akár elviselem a fizikai bántalmazást is annak érdekében hogy valaki foglalkozzon velem szexuálisan"
Sajnos ez egy viszonylag gyakori jelenség, bár abba nem szeretnék már belemenni hogy miért, és természetesen nem ez az egyetlen ok emögött a jelenség mögött, csak épp talán a leggyakoribb.
Szóval én végülis meg tudom érteni azokat akik ilyen könyveket olvasnak, de őszintén sajnálom is sokukat... ilyenkor örülök neki hogy normálisan fejlődött a szexualitásom még fiatalabb koromban, mert így egy nagyon kicsit sem tud lekötni hasonló témájú film vagy könyv.

Rico69 2015.02.18. 14:08:54

Kár, hogy kimaradt az American sniper, volna pár keresetlen szavam róla :( Na, majd a legközelebbiben.

Freddy, én azt mondanám igy előljáróban, ha nem olvastad Kris Kyle könyvét, legalább fusd át...persze,nyilván neked a filmről kellene véleményt mondanod, de mivel a könyvből készül életrajzi filmként adták el, ez megkerülhetetlen.

Nagyon szeretem Clin Eastwoodot,de ezt a pátoszos, hazug nyáltengert...abszolút a KK tól idegen karaktert kapott a filmbeli,ordas, sokszor felesleges hazugságokkal- amik még a republikánus betonfejektől is túlzásnak tartok.

Az USA ban ott tartottak, hogy aki kritizálja a filmet, az hazaáruló. Emiatt, bár talán jobb rendezés, simán leüti az eddig a negativ dobogó felsőfokán álló Bombák földjént nálam.

Még az egyébbként, szerintem, igencsak közepeske Zero Dark Thirty is sokkal jobb mindkettőtől :(

vilagpolgar 2015.02.19. 19:13:28

A Kódjátszmáról:

Alapvetően szerintem a készítők nem tudták eldönteni, hogy egy életrajzi filmet akarnak csinálni (amit Turing 100%-ig megérdemelne csak az Enigma miatt is, és volt még neki még emellett majd egy tucat más tette, amivel örökre bekerült a történelembe), vagy teljesen az Enigma+Bombe történetet mesélik el.
Szerintem e kettősség ellenére nagyon jó film lett (sokkal jobb mint a giccsparádé Mindenség elmélete). Az Enigma történetét eredeti formájában nem lehet elmesélni, mert annak megértéséhez, hogy mi volt az Enigma gyengéje és Turing gépének a valódi zsenialitása olyan matematikai ismeretek
kellenek, ami a nézők 99,99%-nak nincs. Meg amúgy se lehet filmben előadni. Szóval azt elnézem a készítőknek, hogy itt összekutyulták a dolgokat.

Az viszont már jóval szomorúbb, hogy az amúgy jó sztorit a szerelmi szállal leöntve (elképesztő, hogy ebben az évszázadban gyakorlatilag nem lehet eladni filmet anélkül, hogy lenne benne valami csinibaba csaj) totál elvitték a lényegről a figyelmet.
Turing mellett valóban dolgozó igazi Joan Clarke valóban zseniális elme volt, de alig volt köztük több munkakapcsolatnál.
További negatívum, hogy a Turing levele a miniszterelnöknek (ami egészen elképesztő volt akkoriban) és a megfejtés utáni Ultra program (ami az egész világ II.vh utáni történetét meghatározta) sem kapott több időt.
Turing későbbi élete is szerepelhetett volna még többet - persze nem kellemes az angoloknak azt látni, hogy miként bántak el nemzetük egyik legnagyobbjával.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.14. 21:10:09

na végre lejutottam ebbe a mélységbe is :D

Zoly Spongya oltása epic volt, ezzel jóvá is tette a Fifty Shades of Grey alatt elkövetett borzalmait: ja igen piálni

Igazából, Igazából, Igazából, Igazából, Igazából Igazából MIT IGAZÁBÓL ZOLI?????? baaszki nem hiszem el, hogy ennyire nem veszed észre hogy ugyanazt a szót ismétled két percen keresztül

FreddyD - te valami help deskes vagy, vagy hol fejlesztetted ki ezt az Ausztrál akcentust amivel tolod az angolt? "Full Metöl Dzseköt" ???? waddöfakk? életemben nem hallottam így a folklórt tényleg minden fikázás nélkül érdekelne, milyen akcentus ez? A SSSSSpartakushoz már nem is szólnék.

Amúgy tíz éve de inkább 15-20 éve még simán Smith fan voltam én is, egyik kedvenc rendezőm volt, és pont amiatt ment el tőle a kedvem ami miatt neked is. Sőt lehet ki is nőttem a filmjeit, lehet csak bizonyos korban lehet őket élvezni, de mikor legutóbb megnéztem őket, már nevetni se tudtam rajtuk, 15-20 évesen fasza volt ezeket a filmeket nézni, mert tudtak még újat mondani.

Blacksheep - Satoshi Kon. "Az első kettőt nyilván nem kell bemutatnom" ehhez képest róluk még mindig többet beszéltél mint Konról, akiről annyit pöttyintettél el, hogy anime rendező. Akkor miért így vezeted fel? :D

És hát Gergő :D No de Gergő :D Nem értem miért ütöd ilyen vehemenciával a Szürke 50 árnyalatát. Én épp ezért nem szólok hozzá a focihoz, amihez nem értem arról nem beszélek. Inkább kihasználtad volna az időt és becsajoztál volna.

Először is erről a filmről írták a legtöbb jó/szar kritikát. Ugyanis minden kritikus azzal kezdte, hogy a egy tök jó könyvadaptáció, mivel amit abból a rakás szarból ki lehetett hozni, azt kihozták. Csak mivel mindenki valami eksönt várt a moziben - mint Zoly - így a filmtől is totál mást vártak.

Lars von filmje szerintem bőven túllépte azt amit moziban szívesen nézek, érdekes volt meg minden, de a sok protézis, meg műkuki, műpunci... most akkor miért nem eredetiben vette fel? Akkor lenne valami értelme. Így inkább néhol nevetséges volt.

Látom amúgy ti is meg ettétek ezt a maszlagot amit a filmről nyomattak. MÁrpedig, hogy a megalázásról, meg az erőszakról szól - nálunk elég faszán össze is mosták a vak komondorokkal lásd INdex - tényleg örülök, hogy Freddyvel hasonlóan tartjuk érdemi felületnek azt az undorító fika oldalt. És az is jellemző, hogy Gergő tolmácsolásában világosulhat fel a néző miről is szól ez a film, akinek minden második jelenet nevetséges.

Nem akarom megbántani - távol álljon tőlem - de most egy 20 éves gyerek kurvára nem vágja azt, amit ez a film boncolgatott. És nem őt támadom most, én se vágtam 20 évesen. Ehhez érni kell, ehhez az kell hogy sokat csajozzon az ember, sok nővel találkozzon, megismerje valamennyire a lelki világukat, és akkor majd megérti miért ugrik bele egy szűz csaj a kemény pornóba. De hát ha az a jelenet nevetséges volt, hogy Christian zongorázott... akkor most mit is várok?

Hogy mekkora ökörségeket beszél legjobb példa, hogy zaklatásnak bélyegzi a folyamatot amit Christian csinál - elárulom mit látsz, amit a korosztályod sajnos hírből sem ismer, úgy hívják: udvarlás. Zaklatás akkor lenne, ha a csaj hallani se akarna a csávóról... de ugye ez nincs így.

Az valóban igaz, hogy a főszereplő gyerek helyett találhattak volna valaki mást is, DE van valami beteg a nézésében, és az első félóra után már jó volt. A csaj viszont nem csak, hogy jól játszott, hanem még hihető is volt - épp azért választották, mert nem egy bombázó, mert beleképzelheti magát a sok valóban nem bombázó csaj, akik többen vannak a bombázóknál - aztán meg van kisugárzása, van benne valami, és jól is játszik.

A két főszereplő közt van kémia, ez a film akár kamaradrámaként is megállná a helyét, mert tényleg semmi szükség rájuk. De ez is azt mutatja, min van a hangsúly.

Én úgy gondolom, hogy ez egy felnőtt Szépség és a Szörnyeteg történet, ahogy a lány lassan átformálja ezt a gazdag, de lelkiekben üres csávót. Meglátjuk mi lesz a folytatásban, szerintem jó volt ez ahogy volt, és azon se csodálkoznék, ha Oscarra jelölnék a fényképezés miatt, mert eszméletlenül jó benne az operatőri munka.

A zenéje szintén nagyon jó, és lehet nincs benne Zoly által vágyott pornó - ajánlom az internet végtelen tárházát - de van benne érzékiség, és vibráló feszültség. Meg is lepődtem hogy az alapanyagból egy ennyire intelligens, és érzelmes filmet hoztak ki. És nem is csodálom, hogy ennyi nőnek bejött, mert megkapták azt, amire elfojtva vágynak, amit nem kapnak meg a beleszokott kapcsolatukból. És ha most vitatkoznátok, akkor gondolkozzatok el egy percig, miért is van az, hogy a családok 70%-al elválik egy idő után, a maradék 30%-ra meg kurvára ráférne.

Az emberek legtöbbje nem őszinte a kapcsolatában, az meg valami olümposzi magasságokban rejlik, hogy a párjuk mégis mire vágyna.

A Foxcatcher engem valamiért érdekel, Carrell - szeretem - alakítása, még a nézése is delejes, szóval érdekes filmnek tűnik, érdekes hogy pont azt nem néztem meg a kínálatból.
süti beállítások módosítása