HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #91 (2016 Január) 266 perc

 

Beszélgetnek: Gergő, Zoly, Blacksheep, freddyD

 

Téma:

-A visszatérő (01:04:35)
-Aljas Nyolcas (01:40:02)
-Creed - Apollo fia (02:19:50)
-Steve Jobs (02:48:12)
-Az 5. hullám (03:08:22)
-Mustang (03:30:30)
-Félvilág (03:46:14)
-Making a Murderer (04:00:00)
-Ítélet Nürnbergben (04:08:30)

 

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (243 MB) 266 perc

 

 

Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu

 

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr198327030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2016.01.29. 13:15:47

Köszi az adást srácok, remek volt mint mindig.
(mondjuk még csak a Fifth wave-nél tartok, remélem nem kezdtek el a végén vietnami esküvői nótákat énekelni...az valamit árnyalna, ugyanis az kb úgy hangzik, mint mikor a macska belenyal a sündisznóba :)

Creed:

Jó film lett tényleg,a box hiteles, mondjuk a Rocky filmektől nem nehéz jobb boxjelenetet csinálni, mikor Rock leengedi a kezeit, az ellenfél telibe püföli a fejét, a speaker meg ujjong: újra a Balboa stilust látjuk !!!
Azért nekem jobban tetszett a R. Balboa, szerintem az nagyon szép lezárás volt.

Gergővel megint teljesen egyetértek, pontosan ugyanezt irtam valakinek,Stallone gyakorlatilag műfajokat teremtett. A modern boxfilmet a Rocky-val, a modern akciófilmet a Rambóval, Cobrával etc.Tulajdonképpen a modernebb sportfilmet is szerintem, Menekülés a győzelembe és talán a Túl a csúcson is ilyen, akciókrimit A fantom az éjszakábanal (abban mellesleg nem játszott rosszul ) és a zenei műfajban is letette a névjegyét, Énekes izompacsirta :P
A retro-t is ő hozta be az Expendables-el.

Megérdemelné az Oscart, jó, lehet mondani, hogy ez a kategória nem arra van, de hányszor kapta már olyan aki messze nem a legjobb volt abban az évben, csak politika...
Mellesleg Stallone jól is hozza az öreg, beteges Rocky-t.

FreddyD

Hogy van ez a mesterségesen fiatalitott Stallone ?
stallonezone.com/imgs/news/2015/jan/010415sly_shape2015.png Ez a film a Rocky Balboa után jött ki (az a fejlövéses sz.r) Stallone tényleg jól boxol(t) és tulajdonképpen testépitő ikon is (tágabb értelemben véve).
Nem lennék benne biztos, hogy nincs jobb formában mint a fekete srác.

5. hullám

Kicsit olyan a cím, mint egy Dexter epizódé. :P

Beleolvastam a könyv ajánlójába, fú...a Twilite-ot elolvastam. Szerintem könyvben amúgy egynek jó.
Elolvastam a Vámpirakadémia első pár kötetét, az elsőt a film miatt és könyvben, meglepő módon, nem rossz. Vagy csak olyanom volt.
Bár a filmben a barna csajt blokkoltam volna, de ez persze nem tartozik szorosan a tárgyhoz :P
Az Éhezők viadala meg, szvsz, kimondottan jó.
Elkezdtem azt is, amit Bsheep mond, amibe a kacsahangú kis szexi játszik, mondjuk ott letettem pár oldal után.
Sci fi rajongó vagyok gyerekkoromtól (és az bizony a Kozmoszos időkbe nyúlik), de az alapján amit mondtok (és hiszek nektek, mint mindig)se olvasni, se megnézni nem fogom ezt a hullámot. Mondhatnók Sazhullámot.

Pedig nekem is bejön CGM.

Zolee-nak amúgy ban igazsága abban, hogy ez karriergyilkos film lehet. Amúgy se sok tehetséges gyerekszinész fut be felnőttként szerintem, Dakota Fanning milyen kis ügyes volt a Tűzben edzett férfiben (amit aki elolvas könyvben, más kategória, azt fogja mondani, mi ez a sz.r film. Pedig sokaknak tetszik,pld. egy ismerősöm aki a témát jól ismeri és dolgozott Mexikótól lejebb, szintén szereti, mert a miliő szerinte teljesen hiteles. De a könyv alapjaiban keményebb, durvább) mégis, mi lett a csajból? Legutóbb valami vámpir lódobogásként láttam.
A Szuper 8- at nekem a nála tehetségesebb húga vitte, őt se látom sehol (ami persze sokat nem jelent).
Még aki eszembe jut Anna Clumsky a My girlből, ami meglepően jó film és M. Culkin is OK benne. Annak a kislánynak 1000 mérföldes jelenléte volt és hol van már ? (és Herceg, hol van a tavalyi hó ? :P )
És még száz ilyen van...szegény Chloe is lehúzta vajon magát ezzel a filmmel ?

Fú, Spike Lee új mozgalma
Ugyanazt orditottam, miközben olvastam, mint közületek valaki (talán Freddy ?) amikor megláttam azt a köcsög Will Smithnét.
Ez mi a f.mat bojkottál ? Nincs annyi pénza a férjének, hogy egy jelölést összakaparjon neki. de tényleg, én nem szeretem WS-t, se rapperként nem jött be, se tv show-ban, se szinészként- bár pár filmje azért tetszett. De ez a jóember megcsinálta magának otthon a feka Adams family-t ?
Könyörgöm a felesége...nincsennek szavak.
De még a fia, azt a Jóistenit neki.Szinész ? Rapper ?
Ám aki viszi a primet, az a lánya.
Hát ahogy az a kis transzcsira nyekereg (és komolyan veszi magát) az seggre lökne egy rohamozó grizzly medvét.

Kukkantsa meg aki nem ismeri
www.youtube.com/watch?v=g7AQ7No84Uc

A rettenetes, koffervalagú, habcsók Barbie-nak öltözött Nicki Minaj-al crossoverezik (crossover a halálsikoly és egy klingon temetési dal között). Erre merje mondani valaki, akibe szorult némi jóizlés, hogy nem b.ná arcon az egész klippbeli utcát egy forgócsövű tömegoszlatóval, helikopterről !

Tényleg, Will Smith mindent megkaphat pénzért, csak jóizlést nem. :(

Rico69 2016.01.29. 13:26:57

sazhullám=szarhullám
ban igazsága=van igazsága (bár ez bannal is megáll :)
férfiben=férfiban
pénza=pénze

Ne haragudjatok, hogy külön glossary kell ahhoz amit írok.
Még a klipphez annyit, figyelje meg (aki többet is meg bir nézni) hogy Willow Smith minden egyes ideójánál van egy 30s-1m felvezető, addig se kell énekelnie, táncolnia, a szöveg iró se kap irodalmi Nobelt (I'm the fireball végtelenitve) és a koreográfus se biztos, hogy Bob Fosse volt.

Szóval nem a lóláb lóg ki, hogy ez egy ménkű tehetségtelen, vagy max. átlagos kislány, akinek WS az apja, ezért mindenki nyal neki, hanem a ló egész hátsó része. Citromostól.

freddyD 2016.01.29. 15:39:57

@Rico69: Én bírom Willt, mindig is bírtam. Legyen szó zenéjéről,Fresh Prince of Bel-Airről,filmjeinek többségéről. De az utóbbi jó évtizedben tényleg kicsit elvesztette a kontrollt családja felett. Belerángatta gyerekeit a médiába, ami szerintem nehezen érthető (mert ő tudja mivel jár),de ha legalább tehetségesek lennének.

Jada Pinkett Smith meg egy tök átlag színésznő, nem miatta lesz rossz egy film, de rohadtul nem tart ott, hogy az Ő bojkottjával bárkire is nyomást tudna gyakorolni. Mert ha nem lenne a férje aki, meg sem lenne hívva szerintem

Spike Lee egy barom,de legalább egy barom,aki a múltban legalább letett valamit az asztalra

Mr. Schreck 2016.01.29. 16:27:46

Nem értem hogy lehet a Visszatérőnek, mint filmnek hibaként felróni a marketinget. Ha végeredményben jó a film akkor engem az se érdekel ha táncoslányokkal és ingyen whisky-vel próbálják eladni.

gonzales777 2016.01.30. 13:40:27

Üdv. Jó kis is műsor volt igazi maratoni! :D

freddy itt van egy egész nézhető film Sztálinról:www.imdb.com/title/tt0105462/?ref_=nm_flmg_act_49
Robert Duvall alakítja Sztálint, Maximilian Schell pedig Lennint! Asszem valami koprodukciós film volt ez.Mondjuk én elég rég láttam már de emlékeim szerint teljesen nézhető volt. Ha esetleg érdekel nézd meg! :)

Pampalini13 2016.01.30. 15:35:05

@gonzales777: Jezsovot pedig maga Usztics Mátyás alakítja meggyőző hitelességgel. Ha jól emlékszem más magyarok is szerepelnek a filmben. Egyébként egész jó a film. Egy vállalható Lenines filmet nem ismertek véletlenül?

gonzales777 2016.01.31. 10:55:56

@Pampalini13:
De van Leninről szintén egy egész nézhető film bár nem élatrajzi film hanem Lenin hazautját dolgozza fel Oroszországba. Lenin vonat a címe: www.imdb.com/title/tt0174862/
Ben Kingsley alakítja Lenin-t bár én nem vagyok Kingsley rajongó de nagyon jól hozza figurát. De arra mindenki készüljön fel aki megnézi hogy több mint 3-órás a film szóval kell hozzá türelem! :)

gonzales777 2016.01.31. 11:14:51

Jajj még annyi eszembe jutott Leninnel kapcsolatban. Pár éve pletyka szinten felröppent a hír hogy az egyik legrégebbi Orosz filmstúdió egy nagyszabású történelmi filmet akar készíteni a bolsevik forradalomról és persze egyben Leninről. A pikáns része volt a dolognak hogy Leonardo Dicaprio állítólag bejelentkezett Lenin megformálására. Mondjuk nem is lett volna rossz választás vannak hasonlóságok a színész és Lenin között ami a kinézetet illeti és nem mellesleg Dicaprio bárkit eljátszik. :D Valószínüleg ez csak kacsa volt de szerintem nem lett volna egy rossz elképzelés! :D

Pampalini13 2016.01.31. 12:10:23

@gonzales777: Nem lenne semmi, de akkor már ha lúd legyen kövér, akkor Sztálin szerepére Mickey Rourke-ot kéne befírolni (egyébként az in ríl lájf sztálinnak is elég zorall volt a pacekja, televolt himlőhelyekkel, meg egy lovaskocsi is elütötte még gyerekkorában, szóval nem úgy nézett ki mint a plakátokon.) Trockij szerepére pedig Matthew McConaughey lenne az ideális :)

Ennek a lenines sztorinak lehet adok egy sanszot, mondjuk pont a podcast miatt nekiestem a Spike Lee féle Malcolm X-nek ami szintén több mint 3 óra hosszú, úgyhogy két etapba nézem meg.

Ami azt illeti a magyar ötvenes évekről is lehetne nagyon jó filmeket csinálni, Farkas Vladimir egykori ÁVO-s ezredes emlékirataiból szerintem nagyon jó forgatókönyv készíthetne egy arra érdemes.

gonzales777 2016.01.31. 15:15:35

Az a Malcolm X film Spike Lee jobb éveiből való. Egy elég korrekt életrajzi film ott még Spike Lee-nek helyén volt a szíve vagy inkább az esze. :D Bár én annyira nem voltam oda azért a filmért. :) Bevallom nem sok mindenre emlékszek már abból a filmből. Viszont Denzel Washington nagyot villant benne az rémlik. :D De asszem nem kapta meg az oscar díjat végül!

Ez a Matthew McConaughey mint Trockij ez tényleg mindfuck kategória lenne! :D

Pampalini13 2016.01.31. 21:43:54

@gonzales777: Na mostanra végezetem is a filmmel(Mármint a Malcolm X-el), összességében nekem eléggé tetszett nyolc pontot ütött meg a skálán, az egész jó.

Érdekes volt a címszereplő karaktere, elég ellentmondásos figura, egyrészt bicskanyitogató amit mond, másrészt azért az is érthető, hogy nem véletlenül mondja amit mond. Érdekes volt úgy nézni a filmet, hogy a fehér ember minden szarnak el van hordva, de közben effektíve alig lát fehér embert a néző.

gonzales777 2016.01.31. 23:43:11

Igen lehet éppen ez a "fehér" téma zavart benne! :D De teljesen érthető a film és amit és ahogyan ábrázol. Egy korrekt film és a nyolc pont az teljesen megérdemelt. én asszem 7-et adtam rá még az ókorban! :D Az Ali filmet láttad esetleg Will Smith-el? Az is egy elég érdekes életrajzi film egy megint elég ellentmondásos figuráról. Abban is van Malcolm X csak éppen ott Mario Van Peebles alakítja és nem is szerepel sokat de ugyanabba forrongó évtizedekbe kalauzol a film csak éppen Muhammad Ali szemszögéből. Az is egy korrekt film talán Will Smith legjobb alakításával és a film végi történelmi meccs az nagyon jóra sikerült.

Pampalini13 2016.02.01. 19:34:30

@gonzales777: Nem volt szerencsém látni a filmet, bár Ali figurája mindig is érdekelt. Ő is legalább olyan ellentmondásos nagy fekete nemzeti hős mint X volt. Sok szempontból tiszteletet érdemel, de sajnos ha magamba nézve önvizsgálatot tartok, akkor ha Ali sikereinek a zenitjén lettem volna annyi idős mint most vagyok, biztos, hogy antipatikusnak tartanám, pont úgy mint mondjuk David Haye-t sem csípem a maiak közül.
Egyébként a feketékkel szembeni diszkrimináció kapcsán pont itt ajánlották szerintem a legjobb filmet. Ez a film pedig nem más mint a Segítség volt. Talán amellett, hogy maga a film is jó, sokkal emberibb léptékű volt a konfliktus is. Akkor fehérként nehéz beleélni magad a négerek szemszögébe, ha azt mondják, hogy a fehér ember az ördög, de ha azt látod, hogy az a fekete aki elkényeztetett picsák kölykeit neveli igaz szeretettel,nem mehet be a főbejáraton a házba akkor azért elgondolkodsz.

Kicsit birtokba vettük a kommentszekciót, de legalább egyik kitárgyalt filmről sem beszélünk :) Ha már feka téma, nektek melyik alakítás volt a meggyőzőbb Samuel L. Jacksontól, a Djanog vagy Hateful?

gonzales777 2016.02.01. 23:54:33

@Pampalini13:
Hateful. Engem Djangoban idegesített Jackson!:D

Capowne 2016.02.05. 16:34:11

A podcast elején volt szó netflix kapcsán arról hogy a magyar közönségnél mekkora tényező a szinkron. Kissé pejoratívan meg is volt ez szellőztetve hogy milyen gáz az, hogy az emberek lusták olvasni a feliratot. Szerintem ez egyáltalán nem gáz, sőt. Ha olvasni akarok, előveszek egy könyvet, viszont ha filmet/sorozatot akarok nézni, akkor kifejezetten zavar, hogy ott van a felirat, mert azt veszem magamon észre, hogy hiába tudok jól angolul, egy idő után rálustul a szemem arra hogy olvasom a szöveget magyarul, és eközben rengeteg érdemi dologról lemaradok, mint például a színészek arcmimikája, vagy egyéb vizuális hatás, ami egy filmnél igenis komoly tényező. Pont emiatt, ha egy filmhez, vagy sorozathoz nincsen még szinkron, akkor inkább felirat nélkül nézem. Ez az egész mellesleg számomra éppen hogy moziban a legzavaróbb, ahova én legalábbis azért szoktam járni, mert vizuálisan jelentősen nagyobb élmény mint otthon kis képernyőnél egy film. Tehát emiatt marad nekem a szinkronos mozi.
Az is nagyon fájó pont számomra, hogy mennyire divattá vált fikázni a magyar szinkront, főleg azért, mert olyan emberektől hallani ezt a leggyakrabban (tisztelet a kívételnek) akik még csak nemis beszélnek folyékonyan angolul. A magyar nyelv gyönyörű, és ragaszkodnunk kellene hozzá, mivel nagyjából ez az utolsó kultúrális örökségünk. Minden műfordítás, beleértve a filmeket is, éppen ebben segít, hogy a nyelvünk fentmaradjon. Persze nem azt mondom hogy nézzünk magyar szinkronos filmeket, különben kihal a nemzet, de azért jó lenne ha a közvélemény kicsit javulna ilyen téren, ugyanis én attól tartok hogy 5-10 éven belül jelentősen visszaesik majd a szinkronos munkák száma ha ennyire rosszak a visszajelzések.

Még annyit szeretnék csak ehez hozzáfűzni, hogy érdemi változás magyar téren addig nem várható felhasználói szokások terén, ameddig ennyire kevesen beszélnek angolul.

Pampalini13 2016.02.06. 12:53:59

@Capowne: Mélységesen egyetértek veled a szinkron kulturális szerepét illetően. A filmeket, az irodalmi műveket, de akár a tudományos értekezéseket nem feltétlen csak azért kell lefordítani, hogy a széles tömegek is be tudják fogadni, legalább annyira fontos, hogy a nyelvünk lépést tartson a modern világgal.

Annyi hozzáfűzni valóm azért van, hogy szerintem a mozis szinkronnal annyira nincs is baj, ami inkább gyakran válik gagyivá az a tévés szinkron, és ott is inkább abban az esetben, ha az alapanyag sem "A" kategóriás.

Rico69 2016.02.07. 18:29:48

@Capowne:
Gyakran a jó magyar szinkron is félrevisz egy filmet. Az új SW nak egészen jó a szinkronja, mégis, megkockáztatom, a film hangulata más angolul.

De az tény, hogy vannak kiváló szinkronjaink,régen a Muppet show volt ilyen, a Flinstone család etc. sokkal jobbak, szellemesebbek az eredetinél.

Belmondo pld. Sztankay, Gáti Oszkár etc. szinkronjaival szinte jobb mint az eredeti. A profiban, az eredeti szinkron Garas volt. Zseniális...azóta azt a verziót keresem, egy időben fent volt a you tube-on.

Capowne 2016.02.08. 00:05:45

@Rico69: A régiek nekem is nagy kedvenceim, a felsoroltak közül mind. Nekem a nagy kedvencem mindig Sinkó László volt.

A mai szinkronszínészek között is vannak nagyon tehetséges, és karakteres hangú emberek. Talán egyedül az különbözteti meg a mai szinkronmunkát a régitől, hogy valahogy kihalt az a modoros hangnem, de az egész nyelvezetünk is átesett ezen a folyamaton.
süti beállítások módosítása