HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Anno érettségire kaptam egy akkoriban még elég pöpec házimozirendszert, 250 W, jól szólt, csak a lejátszó már nem volt olyan stabil. Kétszer is már megszereltettem, mostanság már a lemezt sem tudja leolvasni. Harmadjára már nem nagyon akarnám szervízbe vinni, úgyhogy inkább a hangfalakkal kezdenék valamit.

Na igen, csak jön a kérdés, hogy tudom-e ezeket a hangfalakat másfajta lejátszóknál is alkalmazni? A régi rendszerem egy Dimarson DM-R500 márkájú volt (elvileg Samsung leányvállalat,az alkatrészek is Samsungok voltak) és arra is gondoltam, hogy egy új Dimarson lejátszóval megpróbálnám, de az új modellekről nem túl sok jót olvastam, úgyhogy ha nem szükséges, inkább megpróbálnám egy „stabilabb” márkával.

Van aki ért ezekhez a specifikációkhoz? Az ilyen csatlakozók nagyon extravagánsak, vagy alkalmazható a nem Dimarsonos sablonhoz is? Milyen márkák használnak még ilyet?

Mutatom a képeket. Ilyen becsiptetős a csatlakozása:

 (Az alsó képen a subwoofer szándékosan lett rossz helyre dugva, hogy lássátok a lyukat)

freddyD: dimar2freddyD: dimar3

Címkék: személyes

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr472849323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SoulAssassino 2011.04.23. 11:39:53

Ezek alapvetoen helyettesithetoek rca kabellel amirol levagod a csatlakozot. Szoval ha a uj lejatszonak nem ilyen, hanem rca kimenete van azt is tudod hasznalni max ha a hangfal is ilyen csiptetos akkor levagod a kabel masik veget. Egy a lenyeg: legyenek meg ugyanezek a kimenetek es akkor kompatibilis lesz.

Freedy23 2011.04.23. 17:18:03

Ne haragudj de hatalmas baromságot írtál!!!!
Egyszerű a dolog, de azért nem ennyire....

@freddyD

Fontos, hogyha veszel új lejátszót, akkor legyen beépített erősítője. A te hangfalaid passzívak(nincsen beépített erősítő bennük, a kakaót a lejátszó dobozából kapja)
átlagos lejátszó sima RCA kimenetei esetében(az esetek többségében) a kimenő jel nem oylan erős, hogy az a hangfalakon megszólaljon, azaz sima vonalszintű kimenet.
Az oylan lejátszókat, amikben van beépített erősítő, általában alapból csomagolnak hozzá hangfalakat. Szóval egy házimozi erősítőre van szükséged, de újonnan a legolcsóbb is 30ezer fölött van bőven, bár sokkal jobb minőségű megoldás is egyben mint az iylen egyberendszerek.

Freedy23 2011.04.23. 17:40:46

Na jó hír:D Elvileg van digitális BEmenete ennek a Dimarson DM-R500 nevű valaminek, méghozzá koax.
Tescoban kapható néhányezres orion dvd lejátszókon is van koax KImenet. Szóval a következő:
új dvd lejátszót koax kábellel összekötöd a mostani masináddal, és a kép megy az új lejátszóról a hang pedig mehet a régi rendszerről, annyi, hogy átkapcsolod a lejátszódat aux módba vagy nem tudom, hogy éppen hogy hívják ennél a modellnél.

Dolby digital és DTS jel átvitelére is alkalmas ez a csatlakozó.

freddyD 2011.04.24. 00:04:15

Köszi, áttanulmányozom majd a leírtakat

Alfaboy 2011.04.24. 10:53:56

Mikor elolvastam a postot nekem is az jutott eszembe, mint Freedy23-nak. Veszel egy DVD lejátszót, a kép onnan megy ki a tévére, a hangot meg optikai/digitális coax kábelen keresztül az erősítőbe viszed.
Pont itt egy kábel: c-sale.unas.hu/spd/v_3g/Digitalis_koax_kabel_75_Ohmos_RCA_dugo_RCA_du

Nálam is pont így működik, Samsung házimoziban végleg meghalt a lemezolvasó, vettem egy Blu-rajt kép HDMI-n megy a tévébe, optikai kábelen meg a hang a házimozi erősítőbe. DTS / TrueHD minden átmegy rajta.

Hantaboy 2011.04.25. 00:30:51

Nekem is dimarson-om van, csak az enyém dm-r400-as. Az olvasóm még ketyeg, de szegény nem viszi a divx-es filmeket.
Ezért én pc-ről vittem át a hangot egy rca-jack-el, a képet pedig egy svideo-svideo kábelel a gépről a tv-re (mivel svideo bemenet nem volt a tv-n, így egy rca/svideo-scart átalakítót is beiktattam a rendszerbe).
Persze valódi 5.1-et nem kapok, de egyenlőre ez is megteszi.

Azt megemlíteném, hogy a dimarsonokban gyakran elszál 1-1 ic (nálam is kiment 1 és most nincs sub), amit macerás cserélni, mivel az esetek 99%-ban nem foglalatban találhatóak.
süti beállítások módosítása