HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Ajánlották páran még a Somersby bejegyzésnél, hogy próbáljam ki a Strongbow Gold cidert is. Nos, hétvégén egy barátnőnket vendégeltük meg, aki rögtön hozott is pár flaskával. Kezdjük a pozitívummal: Marha szép az üvege. Hát, részemről ennyi is volt, mert bevallom: Nem ízlett különösebben.

És ezt most nem a Somersby promótálás miatt mondom, hanem mert én még cidernek sem tudnám igazából nevezni. Almát alig éreztem benne és az íze inkább az erjesztett sörre emlékeztetett. Először azt hittem, hogy a szobahőmérséklet a ludas, de a hűtött példány sem volt sokkal ízletesebb.

Szóval nekem ez volt az utolsó ebből a márkából. A Strongbowt kortyolva mondjuk inkább azt mondja az ember, hogy alkoholt iszik (bár hasonló százalékkal rendelkezik mint a Somersby), de a Somersby íze véleményem szerint lényegesen jobb. Üdítősebb, de jobb.

Azt hiszem maradok továbbra is a bevált márkánál.

Ha már itt tartunk, a Somersby reklámok marha jók. Kár, hogy itthon nem látni őket 

Címkék: személyes

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr604333536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolte 2012.03.22. 21:48:57

Én is kóstoltam mindkettőt, ez meg is ihletett: yourratingblog.wordpress.com/2012/03/12/rating-somersby-apple-vs-strongbow-gold/
Amúgy igazából a Strongbow sem rossz, de én is a "kevert" sörhöz tudnám hasonlítani.
Furcsa, hogy mennyire egyező véleményeket alkottunk(szép üveg, kevésbé jó íz, kevés almaíz stb.) egymástól teljesen függetlenül.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.03.22. 22:10:47

Na készűlj FreddyD, hamarosan küldik a következő Somersby adagodat! XD

Stormbird 2012.03.23. 01:33:19

Freddy itt Angliában a strongbow a sor elején helyezkedik el a polcokon a tesco value mellet:) Viszont ha ajánlhatok neked egy igazán jó cider-t akkor az a Bulmers a körtés nem a legjobb de az originál és a málnás nagyon pöpec:)

freddyD 2012.03.23. 07:13:02

@Rainse: Somersby jöhet még, Strongbow-t inkább elajándékoznám :P

@Zolte: Wow. Igen, elég jól leírtad, részletesebben, mint én, de igazad van. Pedig nem lestem ;)

@Stormbird: Pedig a Strongbow mögött a Heineket van ha minden igaz. Azért az már valamiféle minőséget kéne, hogy garantáljon. Azt a Bulmerst én itt még nem láttam

Kolonel 2012.03.23. 07:52:43

Tegnap kipróbáltam én is a Somersbyt (alma és körte), és (aki még nem ivott, annak írom) szerintem tisztára pezsgőíze volt.

Aki szereti a pezsgőt, annak szerintem biztos, hogy ízleni fog, de nálam a bor és a szénsav halott kombináció.

A "cider" név amúgy minden esetben bor alapú italra utal?
Csak mert sörre számítottam a Somersbynél is.

freddyD 2012.03.23. 10:39:33

@Kolonel: Igen, inkább boros, mint sörös.

Ha sörösre vágysz, akkor szerintem neked inkább a Strongbow jöhet be, vagy a Borsodi Friss almás variáns. Ami szintén nagy kedvenc, de a maga 2%-ával inkább üdítő, mint alkohol

Kolonel 2012.03.23. 12:04:02

@freddyD: A Borsodi almását kipróbáltam, épp a te javaslatodra, és bejött. :)
Tavaly a nyár slágeritalává vált nálam, és valószínűleg idén is megfordul majd jónéhány üveg/doboz a kezemben. (Már amikor nem rendes sört iszom.)

Megkóstolom akkor a Strongbow-t is, hátha ízleni fog.
Kösz a tippeket amúgy!

Zolte 2012.03.23. 15:22:02

@Kolonel: Én nem vettem benne észre pezsgős kapcsolódást, pedig akkor meg nem ittam volna, annyira nem szeretem a pezsgőt. :D
@freddyD: Teljesen jogos a Heinekenes feltevés, mert valóban nagy gyárról van szó. Az a probléma a Strongbow esetében, hogy a Heineken nem tudott kilépni a sörgyár képéből, és ebből is próbált sört készíteni (bár ugye nem lehet). Ezért is soroltam fel a címkéket. Világosan látszik, hogy míg az egyiknél az almatartalom az erjesztés miatt csak csökken, addig a másiknál külön hozzá is adnak ehhez még almalevet.
@Kolonel: Azért is inkább boros, mert a cider végülis alma erjesztve, abból pedig sör nem nagyon lesz (ahhoz valamilyen maláta is kéne).

lagzilajcsiforever 2012.03.23. 17:10:55

Az lenne érdekes ha a Strongbow meg be perelne hogy rossznak nevezted az italukat

dark light 2012.03.23. 21:18:59

Én kipróbáltam a Somersby-t és nekem nagyon édes, pezsgős volt. Gösser Citromos ami nagyon bejött. Sokkal olcsóbb + többet kapsz.

Zolte 2012.03.24. 09:32:25

@dark light: A Gösser Citromos is jó, de az sör, és szerintem ne vegyük egy kalap alá egy ciderrel. Természetesen olcsóbb és több, de nem kapsz meg egy cidert sem Magyarországon olyan áron, mint a citromos Gössert vagy narancsos Sopronit stb. Soha nem lesznek egymás versenytársai. Mondjuk kinek mi, de én leginkább felváltva innám a kettőt. :D
@lagzilajcsiforever: Kit perelne be a Heineken? :D
süti beállítások módosítása