HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Vendégem ezúttal Zoly (Otherworld.hu) és Dancsó Péter (Fakultatív.com). Pétert operatőrként dolgozik és leginkább talán a Videómánia sorozatból ismerhetitek, ahol vicces videókban mutat be kevésbé jó magyar filmeket. De készít timelapse videókat és kisfilmeket is, szóval sokoldalúan mutatja be kreativitását. Itt írtam róla még régebben egy bejegyzést, nagyon tehetséges emberről van szó, szóval kövessétek mindenképpen :)

 

 A podcast elején úgy kb az 5-6. perc környékén közösen megfejtjük a nyereményjátékot is. A youtube videóban láthatjátok mindig az adott képkockákat, de itt van külön is. A nyertesek küldjenek nekem e-mailt, hogy melyik csomagot szeretnék és hozzá egy nevet, címet, hogy aztán jövő héten feladhassam postán.

A podcastben ezekről a filmekről beszélünk:

Az éhezők viadala
Bosszúállók
Dögkeselyű (lenn megnézhetitek ingyen!)
Éjsötét árnyék
Nagymenők
Csoda a jégen
Csatahajó 

A felvételt mp3 formátumban itt letölthetitek (123 MB)

A podcastben még úgy mondtam, hogy az indavideó film is felkínálja a Dögkeselyűt megnézésre, de időközben az már lekerült. Helyette itt van egy alternatíva 

Címkék: filmbarátok podcast

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr264525336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KongFan 2012.05.19. 12:26:42

Freddy nem ért a képregény filmekhez ezt már tudjuk egy ideje :)

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.05.19. 14:19:28

Az én véleményem az említett filmekről (persze, amit láttam) :)

Az éhezők viadala:
Láttam a Battleroyalt és nekem az elég is volt. Nem volt olyan rossz film (leszámítva a végét), de a témát én azzal a filmmel le is zártam magamban. Ebből adódóan Az éhezők viadalát nem hiszem, hogy meg fogom nézni. Talán majd egyszer DVD-n...

Bosszúállók:
Nem reklámnak szánom, de erről írtam egy bejegyzést a blogomra. Ott olvasható a véleményem.
mkproject.blog.hu/2012/05/10/mozielmeny_bosszuallok_3d
Freddy, jó a film története, de az összes előzményfilmet látni kell hozzá.

Dögkeselyű:
Az egyik legjobb magyar film. Gyerekként láttam és már akkor is tetszett annak ellenére, hogy azt se tudtam mit nézek. :)

Nagymenők:
A filmtörténelem egyik legjobb maffiafilmje. A keresztapával, A sebhelyesarcúval és a Casinoval lehet csak összehasonlítani. Nem olyan jó, mint az utolsó kettő, de kövezzetek meg, szerintem A keresztapánál valamivel jobb. :)

freddyD 2012.05.19. 14:22:32

@KongFan: Szerintem ez nem értés, vagy nem értés kérdése. Én úgy vagyok már vele, hogy gyakorlatilag az elmúlt évtized képregénydömpingjének köszönhetően mindent láttam már, amit ebből ki lehet hozni. A következő sötét lovag után kétlem hogy jó pár évig néznék még képregényes filmet.

Véleményem szerint nem nyújtott a Bosszúállók semmi extrát, ami miatt ilyen éljenzésbe kellene kitörni. De lehet, hogy csak az van, mint amit a podcastben mondtam: Kinőttem belőlük

Jakus Balázs · http://popcornandsoda.hu/ 2012.05.19. 17:57:26

Egy pár megjegyzés a képes játékhoz és a tárgyalt filmekhez:

Játék:
2. Kapásból rávágtam, hogy micsoda, de - valószínűleg a többséggel ellentétben - én erre a jelenetre tényleg rossz szájízzel tekintek vissza. Történetesen én is hullámos papagáj tulajdonos vagyok mióta az eszemet tudom, sosem volt más háziállatom, épp ezért ennél a madaras résznél inkább áttekerem a filmet, különben szerintem szabályosan eleredne a könnyem (eddig még egy filmen sem pityeregtem - igen, még a Titanicon sem!).

3. Én először valami olyasmire gondoltam, hogy biztos valami sétarepüléses vagy hasonló dologról szól a jelenet és elkezdtem felidézni magamban, hogy hol volt ehhez hasonló. A filmet egyébként én kifejezetten túlértékeltnek tartom, baromira giccses és hatásvadász. Tervbe van véve a hasonló témájú World Trade Center megtekintése, remélem az valamivel jobb.

5. Tudtam, hogy valamelyik Bud Spencer-film és, hogy láttam is, de konkrétan nem ugrott be.

6. Itt is egy Spencer-filmre gondoltam, méghozzá valamelyik Piedone-részre, amelyikben szerepel a kis négersrác.

10. Csak valami féletlen folytán néztem meg a filmet, de nekem is nagyon bejött és tényleg ott van a top10 bosszúálló film között. A folytatásokat te láttad, freddyD?

14. Már a Predators mozis megtekintése óta rajta van a megnézendő filmek listáján, de még máig nem jutottam el addig, hogy ténylegesen végig is nézzem. Eddig mindenki ajánlotta, megpróbálom az elkövetkezendő pár hónapban megnézni.

15. Valószínűleg csak épp rosszkor ültem le elé, de én 10 perc után kikapcsoltam és el akartam hajítani a lemezt a fenébe. Pedig egyébként bírom az ilyen agyatlan lövöldözéseket, aprításokat, Rodriguez Planet Terror-ja, Machete-je, illetve a Crank-filmek is nagy kedvenceim.

---

Bosszúállók: Mindenképpen élvezhetőbb, ha az ember megnézi előtte a karakterfilmeket, függetlenül attól, hogy egyik-másik kifejezetten sz*rra sikeredett. A 3D-t én nem tartom lehúzásnak, ha a megfelelő filmeknél alkalmazzák. Igaz, hogy ez csak konvertált volt, én pedig IMAX-ben néztem, de akkor is 'majd eldobtam az agyamat. Azelőtt egyszer voltam ilyen vetítésen (IMAX), ráadásul az 2D-s volt (Mission Impossible 4), így tudom, hogy mi a különbség. Amiket eddig 3D-sen láttam és nem bántam meg, hogy ilyen módon néztem meg őket: Drive Angry, Transformers 3. (a film pocsék volt, de a látvány tényleg ütött) és a mostani The Avengers.

---

A kamerás felvételek mennyisége csak azért ritkult meg, mert sok hazai torrent oldalon (köztük pl. a legnagyobbon is) tiltólistára kerültek az ilyen minőségű feltöltések. Ebből valamilyen szinten következik, hogy ha az ember nem tud egyből hozzájutni a cucchoz, akkor lehet, hogy inkább elmegy a moziba és kész, de szerintem az arányok így sem változtak túlzottan. Az mondjuk tényleg jót tesz a dolognak, hogy egyre hamarabb kerülnek bemutatásra itthon is a legnagyobb filmek (ahogy említettétek, sokszor még az amcsi bemutató előtt), így kénytelen elmenni az illető a moziba, ha a leghamarabb szeretné látni az adott filmet. Ettől függetlenül még mindig több száz ember van, aki otthon a kamerás felvételekre veri...

algi 2012.05.19. 17:57:27

Nem azért, de a Crank megvolt? Mert szerintem ugyanaz a műfaj, mint a Golyózápor, de szerintem húszmilliószor jobb.

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2012.05.19. 17:57:27

@freddyD:
1. Sólyomszem, nem Sasszem. Képregény rajongóként erre harapok. :)
2. Kérdésedre válaszolva, hogy mivel nyújtott ez többet, mint a korábbi Marvel filmek és mi az oka az éljenzésnek, azaz a tény, hogy ilyet korábban nem csináltak, amit a Bosszúállókban megcsináltak. Ez pedig nem más, mint az előzményfilmek ténye. Őszintén szólva egy film nem jut eszembe, ami ilyet csinált volna. Persze vannak ilyen csapatos filmek, ahol összejönnek többen különböző "filmekből", de azok általában itt ki is merültek. Maga az egész 2008 óta (4 éve) került elő a Vasember végén. Ezt követően a többi film (Vasember 2, Thor, Amerika Kapitány,Hihetetlen Hulk) futott a saját történetével, de mindig kaptunk egy kis kitekintés, amivel utaltak, hogy bizony egy világba tartozunk ezzel és ezzel. 5 filmen keresztül lényegében épült fel azaz egész, ami itt kiteljesedett és ebben nyújtott többet, mint pl. az X-men. Mert az egy dolog hogy az X-men filmek "egy univerzumban futnak", de más pl. Marvel filmek nem volt kapcsolatuk. Azért van ez a nagy éljenzés, mert 2008-ban a Marvel egy elég rizikós vállalkozásba kezdett azzal, hogy összefűzi a filmeket, hogy majd egyszer egy filmben fognak egyesülni. Ezzel lényegében folyamatosan fenntartotta az érdeklődést valamilyen szinten és az elvárást is picit növelte a közelgő film kapcsán. Ha nem lett volna ilyen a Bosszúállók, mint amilyen, akkor egy 4 éves projekt ért volna csúfosan véget. Ha az "előzmény" filmek nem lettek volna jók, vagy legalábbis vállalhatóak valamennyire akkor is kétes lett volna a siker. De a türelmünk és várakozásunk gyümölcse beérett és nagyon király film lett a vége. Annyiban igazad van, hogy egyenlő szinten van az X-mennel, de csak úgy ha nem lennének előzmény filmek és csak 2012-ben elkészült volna ez a film. De ezt 5 film előzte meg,amikből a Vasember filmek lettek a legjobbak ez tény. Szóval a éljenzés formulája egyszerű: Bosszúállók+5 film+4 év=Bosszúállók éljenzés. Ennyivel nyújt többet és ez sokat számít, mert ilyet nem igazán csináltak korábban.

Dynamo 2012.05.19. 17:57:27

@freddyD: Nem hiszem, hogy kinőttél belőlük. Csak egyszerűen unod a témát. Sajnos túl van már járatva. Főleg a Marvel-féle. Mert ugye az a legnagyobb, kb. 99% Stan Lee kreálmány. Mind ugyanarra a koncepcióra épül. Ezért tetszik ellenben neked a The Punisher és a Sin City...mert ezek nem azok. :]

barackostej 2012.05.19. 17:57:27

A 3D-s dologhoz szólnék hozzá. Főleg kritikusoktól hallom, hogy nem jó dolog a 3D és hogy már unalmas. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Én nem vagyok nagy moziba járó évente 5x megyek és lehet sokat is mondtam. De ha megyek, azon kívül, hogy jól megválasztom a filmet, ha lehet 3D-ben nézem. Nekem ez még mindig élmény. Nem járok annyit moziba, hogy meguntam volna és ezzel az ismerőseim is így vannak.
A kedvenc kifogásom még az vele kapcsolatban, hogy fúj milyen kényelmetlen, hogy szemüvegben végig kell ülni két órát. Hát az ilyenre azt mondom, hogy nekem meg az egész életemet szemüvegben kell élveznem, mert nélküle homályos a kép...
Szóval azt akarom mondani, hogy lehet aki havonta 3x jár moziba unja a 3D-t, de aki csak évente párszor (mint az emberek többsége), annak még mindig egy plusz élmény.

Puffy100 2012.05.19. 17:57:27

Ezek közül egyenlőre csak a Bosszúállókat láttuk, ezért erről mondok véleményt. Érdemes megnézni. Nem kell egy Oscar díjas szintre készülni, de kikapcsolódásra, illetve arra tökéletes, hogy az ember egy kicsit visszamenjen a gyermekkorába. Könnyed délutáni mozizáshoz tökéletes szerintem.

MargieM 2012.05.19. 18:22:41

A Bosszúállókat még nem láttam, lelőtök nagy poént?

freddyD 2012.05.19. 18:22:42

@Jaks: A bosszúállók 2 is megvan nekem dvd-n, de szerintem annyira nem jó, mint az első. Túlságosan rámentek a sokkoló jelenetekre, pl már abszurd volt, hogy a filmben állandóan megerőszakolásra hajtottak. Nézhető film, brutálabb is mint az első volt, de kevésbé olyan kultikus. A többi részt (még?) nem láttam. Sajnos itthon nem adták ki tudtommal a többit

Amúgy szerintem a United 93 nem hatásvadász. Tetszett, hogy egyik félt sem állítottak a főlé mint amik: Egyszerű emberek. Az egész nagyon dokumentaristán van elkészítve. Érdekes extra van a DVD-n, ahol minden színész meglátogatja a karakterének a családját és azok le vannak döbbenve, hogy mennyire olyanok, mint az igaziak. Elég megható.

@algi: Crank-et egyszer láttam vagy 5-6 éve. Annyira valahogy nem jött be, szerintem klasszisokkal jobb (és főként viccesebb) a Golyózápor. Igaz, meg kéne néznem újból is valamikor.

@Darth Revan Mester: Bocs a Sólyomszemért ;) Azt a podcastben is elismertem, hogy ez a céltudatos filmprojekt az alfilmekkel okos és merész, de a Bosszúállók ennek ellenére egy önálló film. Ide egy nem is olyan régi retrófíling szerintem még kevés, hogy az elvigye a hátán ezt a végeredményt.

De mondom, a vasembereken kívül nem láttam a többit, szóval annak biztosan kicsit élvezhetőbb volt. De annyi nem értett utalást azért nem tapasztaltam, hogy az nagyban feljavíthatta volna az összhatásomat.

Sajnos nekem ez egy középszerű kis valami volt, de örülök azért, hogy ti jól éreztétek magatokat a film alatt :)

@barackostej: Szerintem így a 3D ebben a formájában nem igazán életképes. Sajnálom, hogy ezt a podcastben nem fejtettem ki jobban. A 3D fasza dolog is lehetne, ha egyrészt nem szarta volna el ezt az imidzset az a sok pocsékul átkonvertált szar, amit 3D-nek próbáltak eladni. 1 jó 3D-s végeredményre jut vagy 12 rossz.

Ráadásul engem nagyon irritál, hogy sötétített lencsében (egyfajta napszemüvegben) nézek filmet, ami egy abszurdum, ha már az eredetiben is egy sötétebb jelenet látható éppen. Pont a Bosszúállókban volt egy pár ilyen, és szemüvegben a színek már alig voltak kivehetőek, mert annyira matt volt minden. Levettem azt a vackot és anélkül már egyből másabb volt. Erre ki kell találniuk valamit, mert ezt nem csak én mondom.

És aztán mindezekért még 500 forint felárat is fizessek, az már pofátlanság.

freddyD 2012.05.19. 18:25:28

@MargieM: Szerintem nem spoilereztünk

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2012.05.19. 20:54:43

@freddyD:
Podcastben felmerült a Hulk probléma. Röviden és tömören a kérdés után meg is válaszoltátok a problémát. A Hihetetlen Hulk-ban önkontrollt sikerült valamennyire szereznie. A Bosszúállókban is picit utalgatnak rá. Hulk lényegében itt, mint Bruce Banner elnyomott, primitív énjéként van. Ha felbőszítik, mint abban az ominózus jelenetben, akkor értelmetlenül zúz, védekezik. Ha tudatosan változik át, akkor van a dolgok felett annyi kontrolja, hogy tudja mi a különbség barát és ellenség között.

Amúgy ami a könyvadaptációkat illeti, jómagam is úgy vagyok néhánnyal, hogy a film után olvastam el a könyvet. Így vagyok most jelenleg a Trónok Harcával, ami felett valamiért elsiklottam, pedig ilyen fantasy-kért oda vagyok.
Ami meg a Csatahajót illeti... A hülye alapkoncepcióhoz képest (Torpedóból filmet? WTF) egészen okés alkotás lett. Valahol a Transformers 2-3 környéken mozog a film szerintem, de amúgy ha az ember tudja hogy szar filmre fog beülni és úgy áll hozzá, hogy szórakozni akar, akkor hibáin és a baromságain jól el lehet lenni, sörrel elmegy, de nem igazán ajánlanám senkinek(bevallom szégyenkezve, hogy nem moziban láttam ezt, de a tényen ezen se változtat).
A többi filmhez sajnos nem volt még szerencsém egyenlőre. Majd vizsgaidőszak után.
Nyáron is előkerül néhány érdekesebb darab, én az új Pókemberre mindenképp kiváncsi vagyok a Batman mellett és ki tudja, lehet hogy előkerül egy remekmű a nyári filmdoppingben, volt már rá példa.

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2012.05.20. 11:12:56

freddy, nemtudom ismered e a hollywood hírügynökséget, youtube-on és facebookon már jóideje csinál aktuális filmelemzéseket hétről hétre. jó a stílusa, remek humorú és egy videójában mondta hogy nem zákózik el más bloggerektől az együttszereplés szempontjából. Érdemes lenne vele felvenned a kapcsolatot :)

www.youtube.com/watch?v=a-PwLerI-20

Athemil out

freddyD 2012.05.20. 11:16:19

@Athemil: Ismerem, de nem igazán jön be ez a fajta előadásmód. Ennek ellenére írtam neki pár hete, volna-e kedve. Nem válaszolt, úgyhogy részemről el van intézve. Ráadásul Péter elmondása szerint máskor is szívesen jönne, úgyhogy akkor eleve van már Baaadmovies-os pótlás. Kár, hogy olyan rossz az internetjük.

freddyD 2012.05.20. 11:23:12

@Athemil: Amúgy jó hallani felőled! :) Rég volt. Hogy ityeg a fityeg?

algi 2012.05.20. 17:05:47

@barackostej: Az a gáz, hogy nagyon sok rossz 3D technikájú film van, amik elrontják a 3D hírét. Ráadásul szerintem ez nem is esik egybe azzal, hogy natúr 3D vagy utólagos 3D.

@Darth Revan Mester: Várjunk, a Bosszúállókban a Hihetetlen Hulk Hulkja szerepel? (Még nem láttam a filmet.) Szóval nemcsak dühből változik át, hanem bármikor, ha felmegy a pulzusa? Nem is szexelhet?

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2012.05.20. 19:05:24

@freddyD:egyenlőre nyakamon az érettségi, mostanság fun videókat csinálok 1-2 játékból, videószerkesztés gyanánt lett egy kis tapasztalatom így :) egyébiránt folyamatosan figyelem ezt a blogot és a baaad movies-t is :P

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.05.21. 06:26:00

@algi: Nem, a szex már az előző részekben sem ment neki és nem, nem a Hihetetlen Hulk főszereplője van benne, mert ott Edward Norton játszotta.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.05.21. 09:43:50

De kár hogy ebből kimaradtam... még egy-két dolgot hozzá tudtam volna szólni a vitához. Én nem kíméltelek volna úgy, mint Zoly :)

A jó hír, hogy ha minden igaz (kis protekcióval) nyár közepétől javulhat a netünk, úgyhogy remélhetőleg lesz még alkalmam szerepelni a nyáron.

Az Ördögűzőért én is perkálnék dupla jegyárat bármikor :)

Robb20 2012.05.21. 13:30:56

Most egy kicsit megnyugodtam, csak 9 filmet találtam volna ki, úgyhogy nem baj, hogy nem küldtem be megfejtést.

Az viszont meglepett, hogy csak 1 volt köztük, amit nem láttam. Néhány képpel nagyon tévúton jártam, pl. a Csillagközi inváziót soha az életben nem találtam volna ki ebből a képből, pedig az egyik kedvenc filmem :D

Ja és ha a Tron posztert nem kérnék, akkor én elfogadom, csak hogy nehogy a nyakadon maradjon Freddy :P

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2012.05.21. 15:48:06

@algi:
A pontos körülményei nem teljesen tiszták, de köze van a pulzushoz, az izgalomhoz. Igazából tudna szexelni, bár a Hihetetlen Hulkban ezt nem tették meg végül, pont az izgalom miatt, de figyelembe véve ezt a filmet, elvileg képes lenne rá, mivel van önkotrollja a dolog felett. Akaratosan is át tud változni. Bizonyos események (pl. támadás, amire a reakció védekezés) öntudatlanul is beindítják ezt a folyamatot. Am. igen,a Hihetetlen Hulk Hulkja van benne. A hihetetlen Hulknak és a Hulknak (2003-as) semmi köze egymáshoz.

Blaine 2012.05.21. 22:16:58

Amúgy Freddy te nem tudod véletlenül,hogy mi történt a Thelomerissel? Nagyon hallgatnak felőle és az IMDB-ről is eltünt(mondjuk az még önmagában nem jelent semmit)Csak mert érdekelt volna. De legalább a Gingerclown-t megnézem

freddyD 2012.05.21. 22:20:23

@Blaine: Nem tudok én se semmi újat. Mondjuk az tényleg nyugtalanító, hogy még a facebook oldaluk is törölve lett :(

Azt nem tudom elképzelni, hogy Balázs magától dobta volna a dolgot. Nem tudom mi lehet a háttérben.

freddyD 2012.05.21. 22:31:15

@Blaine: Aztakurva. Még a Trickorn (Balázs cége) honlapja is elérhetetlen. Meg a filmé is. Te jó ég...Ez most kicsit sokkolt.

Írok neki egy mailt, hátha ad valami felvilágosítást. Bár biztos van jelenleg nagyobb baja is, mint nekem írni

Cs@tLós 2012.05.22. 06:55:56

@freddyD: Ha lesz vmi infó azért szólj légyszi (akár csak itt 1 kommentben, vagy akár 1 rövid postban), én is kíváncsi vagyok, hogy mi lett, engem is érdekelt vna :S

Amúgy freddy, sztem ne kínozd magad képregényfilmekkel, látszik, hogy nem a te műfajod. Ezt nem bántásból mondom, csak tényleg érződik. Amiket soroltál (thor kalapácsa plö) nyilván a képregényből van, mint minden más ilyen hülyének látszó jelenet. A lebegő erőd is az avengers képregényből van. Ha nem lennének ilyenek benne, laposabb lenne (és jogosan pampognának a képregényb.zik), ez a film tényleg olyan volt mint 1 megelevenedett képregény. Nekem nagyon tetszettek plö a beszólások.

Az én Hulk teóriám a következő: valahogy senkinek nem esett le (pedig elég sokszor ki van emelve a filmben), hogy Loki azzal a bottal képes egymásnak uszítani őket, és igen nagy veszekedős jelenet van a hajón, amikor ugye Bruce (asszem így hívják) kezében van egyszercsak a bot, és kezd idegbeteg lenni...és asszem még el is ájul, és egyszerűen nem Bruce ébred fel, hanem Hulk, aki "szellemiségében" már jelen volt a veszekedésnél. És ahogy Hulk felordít, Loki elvigyorodik, tehát sikerült a bottal felhergelni Hulkot, ez volt a célja. Sztem amit filmes eszközökkel meg lehetett tenni, hogy ezt ábrázolják, azt megtették.
Egy hiba volt, hogy amikor mindenki osztott mindenkit, ott is a vasember volt kiemelve, aki amúgy is igazi troll, mindenkinek folyton beszól, ez elvette a jelenet élét, hogy kihegyezték az ő és amerika kapitány emberkedésére.

Azzal pedig mélységesen nem értek egyet, hogy a többi film ennek a promója lett vna. Ezzel az erővel a többi szuperhős képregény meg az avengers képregény promója. A 2 vasemberen kívül egyik sem tetszett, de nem avengers promók voltak, egyszerűen a filmek végén volt 1-1 utalás a következő filmre v. az avengersre, ennyi. Ráadásul állítólag eleinte csak easter eggek voltak a képregény geek-eknek, mert még nem volt biztos, hogy tényleg lesz avengers film.

algi 2012.05.22. 06:56:06

@Darth Revan Mester: Nekem csak az a bajom, hogy a Hihetetlen Hulk Hulkjának meg a képregényhez/rajzfilmhez nem volt semmi köze. Kb. egyszer sem hangzott el benne a "düh" vagy "harag" szavak se párbeszédben, se tematikusan nem jelent meg. Nem is értettem, miért van a film címében, hogy Hulk.

@Mick Kramer: Ezt a szex dolgot a Hihetetlen Hulkban találták ki. Addig a Hulk átváltozása egyértelműen a dühről szólt. (Na, jó, elképzelhető, hogy volt egy obskurus, nem-hivatalos képregény, ahol a magas pulzus miatt változott át, de a Hulk már jó ideje a tomboló dühöt ábrázolta. És azért nem azt írom, hogy mindig is, mert eleinte a szürke Hulk kicsit más volt.)

freddyD 2012.05.22. 07:03:12

@Cs@tLós: Már nincs is igényem több képregényfilmre. Max a következő Batman.
Igazából már a Bosszúállókat sem akartam megnézni, de akkora istenítés vette körül a filmet mindenhonnan, hogy csak engedtem a kísértésnek. Kb 40 perc után már tudtam, hogy ez nem nekem való

Cs@tLós 2012.05.22. 11:57:41

@freddyD: A gyűrűk urát is istenítés veszi körül, de nekem mégsem tetszett, sem könyvben, sem filmen (pedig még a fantasy műfajt is szeretem). Van ez így, hogy nem tetszik vmi ami azért a többségnek igen, sztem nincs ezzel semmi baj.
A batman az más sztem, én abból is jobban szerettem a "lazább" Burton verziókat, de érdekes koncepció, hogy ennyire vérkomolyan ábrázolják.

algi 2012.05.22. 14:50:13

@Cs@tLós: Közhely, de filmízlésben sincs két egyforma ember. Ezért nem olvasok soha filmkritikákat, mert sosem derül ki belőle, hogy tetszeni fog-e nekem a film. Ha meg már láttam, akkor ha egyetértek vele örülök neki, ha nem, akkor meg csak bosszant, úgyhogy semmi értelme.

(Sőt, amikor egyéb területen olvasok negatív kritikát, néha éppen az hozza meg a kedvem a vásárlásra, hogy tetszik az, amit szidnak az adott termékben.)

Urgod 2012.07.23. 21:56:57

@freddyD: Nekem személy szerint csak a 7-es ment, viszont pont az a vicces, hogy a filmet kb. 7-8 évesen láttam, és mégis nagyon megmaradt bennem is :)
süti beállítások módosítása