HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Filmbarátok Podcast #77 (2015. Július) 246 perc

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Terminator : Genisys (00:24:45)
-Magic Mike XXL
-Akasztófa
-Who am I - Egy rendszer sincs biztonságban
-Minyonok
-A kém
-The Texas Chainsaw Massacre (1974) / A texasi láncfűrészes mészárlás
-The Texas Chainsaw Massacre (2003) / A texasi láncfűrészes
-Az utolsó esély
-The Way Back
-The Last Man on Earth
-Otthon, biztonságban



A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (225 MB) 246 perc


Honlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre: http://filmbaratok.blog.hu/

Facebook oldal

Címkék: filmbarátok podcast

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr807636128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico69 2015.07.18. 12:35:02

Nem gondoltam volna, hogy a Terminator 180 milla volt. Azért egy Sithek bosszúja, mégha 10 éves film is,110 milliós budget-jű. (Nyilván az ILM, meg a Skywalker sound meg a többi, házon belül volt neki, de akkor is.

Sajnálom Arnoldot, sok kritikus az ő bukásának könyveli el a Last standet, az Escape plan szerintem sikeres volt, vagy a Maggie-t, pedig mindháromban jó volt. A Sabotage-t is neki rójják fel, pedig azt a rendező b.ta el, ráadásul iszonyatos ripacskodás volt benne, az egyetlen értékelhető momentum ő volt.

Az igazság az, vagy cserbenhagyta a kiváló érzéke, hogy sikerfilmet kapjon ki, vagy nem kap ajánlatot, pedig pld ha a Conant normális ember csinálja, jó forgatókönyvvel, nem rajta múlna a dolog. Még mindig iszonyatos rajongótábora van, mind a film szeretők, mind a testépitők körében.
A Maggie nem 180 ezer hazai bevételt érdemelt, az nonszensz, még a Sabotage is 10x ennyit hozott pedig abban az a kommandós csaj, fú...a rettenet ereje.

Habbobitas 2015.07.19. 15:25:19

@Rico69:
Én ezt a texasi remaket ugyan annyira tartom, mint a P13 a sziklák szeme, viasztestek, halloween remakeket.
Rakás szar mind, de egyszer meg lehet őket nézni.

Mr. Schreck 2015.07.19. 16:58:43

A freddy-féle "ki is írtam Twitterre..." illetve a blacksheep-féle "Mestermű" is méltó résztvevői lehetnének az ivójátéknak, ha még nem lennének benne. Utóbbi szó ha eszembe jut, mindig blacksheep hangján hallom.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.07.19. 19:05:33

Na Terminator mozi után, akkor ideje meghallgatni a podcastet is :D

A Genisys, egy nézhető, de alapvetően nem jó film. A forgatókönyv teljesen kusza és átgondolatlan (bazd meg, ha én kifizetem a mozijegyet elvárom, hogy a film cselekményének a leglényegesebb mozgatórugóját - Arni felbukkan Sarah gyerekkorában - magyarázzák/írják meg rendesen, mert ez így kurva trehány forgatókönyv írás, Courtney egy teljesen karizmátlan, kalácsképű mamlasz, Emillia Clarke se túl jó, kémia meg aztán abszolút nincsen közöttük. Viszont Arnold egészen szórakoztató és a film is gyors/pörgős. (Mondjuk néha vannak elég gyenge effektek, és a harcok is elég fantáziátlanok legtöbbször). Igazából kevés jót lehet mondani sajnos a filmről.

Szerintem speciál a The Last Stand mérföldekkel veri ezt a filmet, egyszerű, szórakoztató és ön ironikus visszatérése az Kormányzóúrnak, abban volt szív. A Kommando is egy nagyon pöpec film, és ezt nem csak a nosztalgia mondatja velem, ugyanis abban szintén van önirónia, ami miatt sokkal szórakoztatóbb/jobb, mint az erőlködve vér komolyan vett, de hasonlóan blőd Rambo folytatások.

Gergő már megbocsás, de az, hogy azért lesz valami A film "mert fontos filozófiai mondanivalója van" egy hülyeség. Akkor alig lennének A filmek. A B film az egy költségvetési nem pedig minőségi jelzőnek lett kitalálva. Onnan ered a kifejezés, hogy régen az amerikai mozikban a fő film mellett adtak kísérő filmeket, melyek alacsonyabb költségvetéssel készültek, ezek voltak a B filmek, csak aztán mivel az emberek azonosítják az alacsony költségvetésű filmeket, a rossz filmekkel összemosták a B filmek fogalmát a szar filmekkel. Igaz voltak olyan témák/műfajok, amik az 50-es években tipikusan B filmekre voltak jellemzőek, de a 70-es évek óta ezek ugyanúgy megjelennek az A filmekben. Ilyen pl.: a western is. Minden alapsztoriból lehet jó („A”) filmet csinálni, a kérdés a hogyan.

Amúgy a klasszikus értelemben vett akció filmből sajnos ma tényleg kevés van, de szerencsére néha jön egy John Wick/Mad Max vagy távol keletről egy Raid.

Habbobitas 2015.07.19. 19:29:13

@Rico69: Elnézést, nem a te bejegyzésedre akartam válaszolni, hanem csak simán kommentálni. Ez van ha Ipadről írok.

freddyD 2015.07.19. 20:03:52

@Habbobitas: Sziklák szeme remake-kel mi volt a bajod? Érdekel

Habbobitas 2015.07.19. 20:27:46

@freddyD: Két jó jelenet volt benne, ha jól emlékszem. Már vagy 3 vagy 4 éve láttam. Az egyik az intro a másik pedig a film végi csavar. De a legnagyobb bajom a karakterekkel voltak. Sőt karakterek nem is voltak benne. Egyedül a szemüveges csávónak volt karaktere, aki egy rinyapin@ volt már a kezdetektől fogva, amikor még nem volt gikszer. Arra vártam, hogy ő haljon meg elsőnek.
SPOILER""""""""
Volt egy olyan jelenet, hogy betörnek a kannibálok a lakókocsiba és elkezdik molesztálni az egyik nőt, aki ott van az ágyban. Befogják a száját meg még valami. Közben a háttérben felordít a fater, mert felgyújtották, erre mind a lángoló apuka felé szalad, de közben ott van a csaj aki hangosan nyög. Elhiszem, hogy apuka hangosabban ordít, de a csaj ott nyögdécselt 5 méterre.
Aztán a kis csávót üldözi a másik rém, és hogy lő azzal a pisztollyal? Nem is próbál célozni, csak Hátrafordul és lő egyet vaktában.

Capowne 2015.07.20. 07:33:19

Sajnálom ha ez a terminátor bukás, mert nekem nagyon tetszett. Az egyetlen dolog ami nem tetszett benne, hogy tényleg sok kaput hagy nyitva, és nagyon érződik benne ez hogy "majd a következő részben megmagyarázzuk". Ez azért nem volt jellemző sose a terminator filmekre, de még ezzel se lenne nagy gondom, ha 100% lenne a folytatás, de hát akkor ezek szerint nem az.
De egyébként régi terminator fanként mondom, hogy nekem a t2 után ez lett a második kedvencem a sorozatban. keresztre lehet érte engem nyugodtan feszíteni de nekem tényleg ennyire bejött a genisys.

csende2 2015.07.22. 21:35:41

A régi texasi gyengébb az újnál??

Freddy szerintem csak azért volt nagyobb hatással rád az új mert 1 - azt moziba láttad, 2 - azt láttad előbb..

Azontúl a réginek mekkora zseni már a befejezése leatherface-szel, ahogy a napsütésben hadonászik a láncfűrésszel, meg a kezdőszekvencia is mekkora már?!

A régiben a redneck karaktere szerintem sokkal autentikusabban "texasi" mint az idióta kattant csaj karaktere, sokkal nyomasztóbb... Igazából az öngyilkos csaj karaktere és öngyilkossága öncélúbb a régi texasi-nál, ami naturalista hangvételénél fogva olyan, amilyen és ezáltal sokkal stílusosabb is. A régi filmben amatőr színészek voltak többnyire, az újban meg hivatásosak, még is hitelesebbek voltak.

csende2 2015.07.22. 21:38:01

Továbbá Leatherface karaktere annak idején pont onnantól vált nevetségessé, mikor elkezdték vizsgálni a karakterét és meg akarták magyarázni hogy mit miért csinál... Ezt az erőltetett baklövést az új tovább vitte, ennyiből is gyengébb. :)

freddyD 2015.07.22. 23:59:32

@csende2: Anélkül, hogy belemennénk, sikerült leírnod olyat, aminek minden egyes mondatával nem értek egyet :D

Thunderstick 2015.07.23. 11:30:51

Az eredeti Texasi egy stílusteremtő klasszikus. Csak olyan sokan lemásolták már, hogy mai szemmel egy kliséhalmaznak tűnik. De annyiban mindenképp veri mai szemmel is a remake-et, hogy sokkal hitelesebb annál. A dokumentarista képi világ, a helybéliek alkalmazása, és a visszafogott effektek jelentősen autentikusabbá teszik. Szemben vele a 2003-as változat a Calvin Klein modelljeivel, illetve a videóklippes látványvilágával, már semmivel nem különb mondjuk egy Halálos kitérőnél, vagy akármelyik akkori slashernél. Megfáradt és művi az egész, bár nem mondom, hogy nincsenek érdemei.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.07.25. 20:35:43

egyébként ezt már én is akartam írni csak így is annyit baszogatom a csapatot

DE annyira örülök, hogy végre már valaki megmondta FreddyD-nek hogy a Texasi remake egy rakás szar :D nekem nem hitte volna el,

BlackSheep tökéletesen látod, nem te vagy túl szőrös szívű, nem is értem hogy rajonghat valaki azért a hulladékért, amiben egyetlen értelmes megnyilvánulás nincs, az első pillanattól nyilvánvaló, hogy az idióta rendőr is nyakig benne van, - kurvára idegesített az a baszakodás amit levágott, már rég elküldtem volna az anyjába, még ha Texasi akkor is

emlékszem mikor néztük csajommal, hogy ez valami jó kis horror, és így néztünk egymásra, hogy minek nézzük ezt az értelmetlen unalmas blőd baromságot???

nincs miért izgulni, nincs kiért izgulni, azzal akar megrökönyödést kiváltani, hogy totál undorító, meg vér meg bél, de totál gáz az egész, egyike a legfeleslegesebb remakeknek ami létezhet

nem tom felfogni ez a mozgóképre álmodott szörnyűség hogy tetszhet - sőt hát valósággal rajongsz érte??? amikor semmi értelme az egésznek, horrornak röhejes, paródiának meg úgy rossz ahogy van

az ilyen fokú tehetetlenség meg a 80-as évek színvonala, kb annyira viselkednek benne balfasz módon a szereplők mint a Hasadásban, és még ráadásul nem is szimpik, megdöglenek az se érdekli az embert
süti beállítások módosítása