HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

Ma elértük a Szeretünk Raymond V. évadát és azt kell mondjam, hogy már eléggé érezhető a minőség romlása. Mondhatni évadról évadra rosszabb lett. De most nem is ez a lényeg, hanem hogy az egyébként remek magyar szinkron (kevés sorozatok egyike, amit magyarul nézek) valami egészen nagy marhaságot csinált: a műröhögésbe belenyúltak.

Míg régen gyakorlatilag minden 10-15 mp után volt egy röhögés, most helyenként van hogy 3-4 percig sincs. Utána 1-2 és megint kuss. Ez több okból zavaró: Egyrészt úgy szoktuk meg, hogy van, de ami a nagyobbik baj, hogy a műsor röhögéssel lett felvéve és ezáltal szüneteket tartogatnak a poénok után. Most meg állandóan kuss van és az embernek az az érzése, hogy valami drámasorozatot néz (már egyébként sem volt eddig az évadban hű de sok vicc, de most már pláne nincs ezzel a prezentálással).

Röhögés nélkül is vannak remek sitcomok (pl Malcolm) de ott egyből vannak vágások, vagy beszélnek rögtön. Ez így nagyon fosul jön át...Nem is értem mi ez...

Már nem tudom melyik sitcom magyar dvd kiadásánál volt egy ennél rosszabb is, hogy tök random jöttek a röhögések. Mintha el lett volna csúszva az egész. Bele a mondatba meg ilyenek...Ehh

Címkék: hülye emberek

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr643184578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge96 2011.08.27. 23:47:02

Istenem, a Malcolm in the Middle mekkora sorozat. Zseniális. Ajánlom neked a Yes, dear-t is (Igen, drágám) ott is, mint a Malcolmban, egyszerűen MINDEN POÉN ÜT! Talán a 2 legjobb sitcom amit nézek. (Simpsonék mellett)

penge96 2011.08.27. 23:50:17

Blogmotor elnyelte a kommentem?

algi 2011.08.28. 04:10:19

Te, el nem tudod hinni, milyen rémtörténeteket hallottam régi szinkronosoktól. Ma magától értetődőnek vesszük, hogy külön van nemzetközi hangsáv, amit meg lehet hagyni, de régen be kellett szerezni a zenét, a hangeffekteket és (szinte?) a teljes hangsávot újraalkotni. Lehet, hogy itt is valamiért elveszett a nevetés, és rekonstruálni kellett valahogy. Ilyenkor persze - gondolom - nincs idő finomkodni sajnos (úgy tudom, elég durva határidőkkel goldoznak - persze a néző számára ez nem kifogás).

freddyD 2011.08.28. 06:19:56

@algi: Én csak azt nem értem, hogy még ennél a DVD-nél is vannak röhögések, csak marha ritkán. Ennyi erővel mindig ugyanazt az egyet is be lehetett volna rakni újra meg újra. Ahogy írtam, ezekkel a szünetekkel tényleg marha nyomasztónak tűnik ahogyan csak úgy állnak ott csöndben :D

Egyébként az a zűrzavaros hangsáv amiről írtam talán a Kaliforniába jöttem DVD magyar hangsávjában volt. Pár rész erejéig kipróbáltuk milyen. Mondjuk ott már az nagyon gáz, hogy az intró rappeléses zenéjét is lefordították magyarra, de valami borzasztó a végeredmény. Nem is rímel rendesen

Gaben No.1 2011.08.28. 11:15:33

Szerintem a nem alánevetős sitcomok közül a Dokik viszi a prímet. Ott megoldják az egészet egy 3-4 másodperces melódiával (hogy tudjuk, hogy most ez egy vicc volt) és ott hihetetlen jól működik. A Malcolmban pedig egy gyors vágás egy pukkanás hanggal, ami szintén remekül működik (főleg úgy, hogy ez nagyon nem tűnik direktnek)
süti beállítások módosítása