HTML

Blogolkodom, tehát vagyok

Ami eszembe jut, időhatárok, elvárások nélkül E-mail címem: rosszpcjatekok@gmail.com

Firka

Friss topikok

Címkék

13.
november

Hibrid

freddyD  |  6 komment

Jó pár hete nehezen lehetett találni nézhető filmet a mozikban, de mivel mozizhatnékunk volt, beültünk erre a zsákbamacskára.

A történet egész érdekesnek hangzott:

Egy tudóspár titokban kifejleszt egy olyan élőlényt, amelyben minden lehetséges organizmusból (emlős,növény,ember... franc tudja még micsoda) kialkottak egy új fajt. Annak felnövése és titokban tartása az idő elmúltával egyre nagyobb gondot okozott.

A trailer igen jóra sikeredett, még ha elég megtévesztő is. Egy kemény thrillert akar eladni, holott szerintem ez inkább sci-fi dráma kis thriller/horror elemekkel. Kicsit mintha ez is volna a film baja, hogy maga sem tudta, hogy mit akar. Amikor azt hitted volna, hogy ez egy fontos erkölcsi kérdéseket is felvonultató dráma (pl. Mennyire játszhat istent az ember?), akkor a végén előjön egy igen fölösleges és izzadtságszagú horroros 20 perc, ami a korrekt egyensúlyt felbillenti. De igaz ez fordítva is.

Kicsit kár érte, de ugyanakkor nem nevezném egy rossz filmnek, mert igényes a megvalósítása, a karakterek jók és ahogy említettem, elhangzik pár remek gondolat is. A vége meg kifejezetten tetszett, még ha kicsit előrelátható is volt. Egyszer nézhető, a jobbik fajtából

6,5/10

Címkék: film

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolkodom.blog.hu/api/trackback/id/tr662377328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2010.11.13. 12:29:41

Egyébként a legjobb végződések szerintem előreláthatóak - épp ettől jók. Film közben felvillantanak egy elcseszett, borzasztó lehetőséget, és annak drukkolsz, nehogy az következzen be, miközben egyre valószínűbbé válik, végül pedig be is következik.

Sőt, az igazi klasszikusoknál nem is létezik a spoiler, illetve a csavar fogalma. (Most komolyan: Rómeó és Júliának ki nem ismeri a végét, mégis máig sikeres.)

voljeh 2010.11.13. 17:27:10

Nem rossz film, de szerintem inkább az a probléma vele, hogy túl kicsavart lett a történet. Ez a nemváltás, meghogy a ficko lefeküdt Drennel már túlzás volt.

freddyD 2010.11.13. 22:22:16

@voljeh: Egyetértek. Meg ez a történet a nő gyermekkoráról is teljesen felesleges volt

BlackCrow 2011.01.03. 14:17:12

Az nem kifejezés.

SPOILER
De az nekem durva volt kicsit,mikor Dren megsunázta a csajt :D
El tudom képzelni,hogy kihoznak belőle egy noname,ZS-kaegóriás folytatás.

Sanosuke 2013.01.25. 21:21:05

a horror filmek egyik legnagyobb kliséje amikor az idióta barátkozik az idegennel/szörnyel és utánna még ő csodálkozik hogy széttépi, torkon harapja :D
süti beállítások módosítása